رئیس محترم دیوان عدالت اداری
وزیر محترم آموزش و پرورش
سلام؛
در تاریخ پرفراز و نشیب خانواده سمپاد کشور، پیچهای تاریخی بسیاری برای آن رقم خورده و بحرانهای بسیاری برای آن خلق شده است؛ اما هربار، موجودیت، هویت و مشروعیت کتمانناپذیر آن، نشان غرورآفرین سمپاد که شکاف طبقاتی را شکسته و به عنوان یک پدیده اجتماعی و کلاس فرهنگی هر شهر، سرشار از فرصتها و تهدیدها میباشد را فراتر از هر نمادی به معتبرترین برند آموزش ایران بدل ساخته است.
سمپاد در دورانی که ایست بازرسیها، ذره بین انداختنها و نیت خوانیها، آن را ملتهب ساخته و حتی به احتضار انداخته است، با طبیبهای بر بالینی چون زندهیاد دکتر جواد اژهای و خانم دکتر الهام یاوری، احیا شده و دگرباره، اعتبار دیگری برای خود یافته است.
رأی نامطلوب هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در نشست روز ۲ آبان ماه ۱۴۰۲، به ابطال ماده ۹ آییننامه مدارس استعدادهای درخشان که ماده قانونی و بیعیب و نقصی میباشد و بر اساس آن، دانش آموزان مستعد و تلاشگر مدارس استعدادهای درخشان را بدون نیاز به شرکت در آزمون ورودی پایه دهم و به شرط کسب حداقل معدل کل ۱۸، واجد شرایط گذر میداند، حال دل همه سمپادیها را دگرگون ساخت.
دفاع قاطعانه، موضع قانونمدارانه، مشی خردمندانه و یقین مؤمنانه فرنشین سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و دوستانشان که در ماههای گذشته، رأی هیئت تخصصی را شکسته و آن را به هیئت عمومی آورده بودند، چراغهای امیدی بودند که شوربختانه نتوانست قضات را نسبت به ماهیت و رسالت اصلی سمپاد، آگاه سازد.
تقدیر سمپاد به تقریر امروز ما بستگی دارد؛ با توجه به حجم اطلاعاتی که در دوره اول متوسطه مدارس استعدادهای درخشان در قالب محتوای غنیسازی شده، کتب تکمیلی، فعالیتهای فوق برنامه و... به دانش آموزان ارائه میشود، دلریختگی خاصی نباید در میان دانش آموزان و خانوادهها ایجاد شود.
سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، که یک تنه بار عدالت آموزشی همگانی را در برابر سیطره ثروت و قدرت بر دوش میکشد، در پی آن است که نشستهای مؤثری برای کاستن از تنشهای اجتماعی با مراجع فوقانی برگزار کند.
مدارس سمپاد، شیرازه دفتر آموزش و پرورش هستند و دانش آموز سمپادی، کسی است که طلایهدار است؛ یعنی میتواند کاری را انجام دهد که دیگران، توانایی انجام آن را ندارد یا به سختی میتواند آن را انجام دهد؛ شرافت فکری دارد؛ عطش حل مسأله، برنامهریز بودن، نوآور بودن و خلاقیت داشتن از دیگر ویژگیهای آنان است.
ما، تربیت تمام ساحتی را نشانه رفتهایم و در پی آن میباشیم تا تک تک دانش آموزان سمپادی را برای اثرگذاری برای کشوری آماده کنیم که تمام نگاههای بزرگان برای رفع نیازهای کشور به آن، دوخته شده است.
پیداست که با این گوی و میدان چه باید کرد.
وَتَحِیَّتُهُمْ فِیهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبّ الْعَالَمِینَ
ابطال رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و اجرای ماده ۹ آییننامه مدارس استعدادهای درخشان که ماده قانونی و بیعیب و نقصی میباشد و بر اساس آن، دانش آموزان مستعد و تلاشگر مدارس استعدادهای درخشان را بدون نیاز به شرکت در آزمون ورودی پایه دهم و به شرط کسب حداقل معدل کل ۱۸، واجد شرایط گذر میداند، حق مسلم تمامی سمپادیهای امروز و آینده است. سمپادی باید با فراغ بال و آسودگی اندیشه صرفاً روی علم و یادگیری تمرکز داشته باشد، نه استرس ناشی از آزمون مجدد که اجازه شکوفایی او را نمیدهد.
عضو خانواده سمپاد مرز پرگهر