رئيس و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
سلام؛
روز ۲۸ آبان۱۴۰۲ خبری مبنی بر تصویب متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغلین را شنیدیم. اگر فرض را بر درست بودن این خبر بگذاریم، توجه شما را به نکات مبهمی که در این مصوبه وجود دارد جلب مینمائیم:
۱- بیمهپردازی شاغلین کشوری و لشکری حدود ۸.۵درصد یا یک عدد ثابت بوده و صندوق بازنشستگی این عزیزان کاملا" وابسته به بودجه دولتی بوده و هرساله مبالغی در بودجه عمومی به این عزیزان تخصیص مییابد که نمایندگان مجلس به هر میزان که بخواهند و اعتبارات اجازه دهد به این مهم اختصاص میدهند.
ضمنا شاغلین کشوری دارای گروه، پایه یا رتبه و درجه هستند که محاسبهی ۹۰ درصد حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با توجه به این مهم به سادگی قابل محاسبه و پرداخت است.
۲- بیمهپردازی شاغلین گروه کارگری و مشمولین تأمین اجتماعی با احتساب ۷درصد بیمه شده، ۳درصد بیمه بیکاری و ۲۰درصد سهم کارفرما جمعا۳۰ درصد میباشد که در بدو تشکیل سازمان تأمین اجتماعی با محاسبات کارشناسی و دریافت تجربیات کشورهای دیگر، قوانین دقیق و کارشناسی در مجالس آن زمان تصویب و اجرا میشود.
یعنی هر کارگر یا مشمول قانون تأمین اجتماعی، ۳۰دصد از دستمزد خود را در صندوق تأمین اجتماعی سرمایهگذاری نموده ودر زمان بازنشستگی از سود این سرمایهگذاری دستمزد دریافت مینماید و از نظر بودجهای هیچ کمکی از بودجه عمومی کشور دریافت نمینماید.
ضمنا با توجه به اینکه گروه و پایه در شاغلین و بازنشستگان وجود ندارد، چگونه محاسبه ۹۰درصد افزایش دستمزد بازنشستگان نسبت به شاغلین اجرایی خواهد شد؟!
و دیگر اینکه فرمول افزایش مستمری بازنشستگی صندوق تأمین اجتماعی ارتباط مستقیم با میزان و مدت پرداخت حق بیمه بازنشسته دارد که قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی مشخص نموده است که هر سال میزان افزایش سنواتی مستمریهای پرداختی آن سازمان را با رعایت مقررات مربوطه (ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی) به نحوی اصلاح نماید که ضریب مستمری زمان برقراری (منظور نسبت مستمری استحقاقی به حداقل مستمری زمان برقراری، موضوع ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی) آنان به میزان ۱۰۰ درصد مستمری زمان برقراری نسبت به حداقل حقوق و دستمزد اعاده کامل گردد.
لطفا اگر تصویب مصوبه فوق صحت دارد نسبت به رفع ابهام اقدام عاجل فرمایید.
✍بازنشسته تأمین اجتماعی