بسمه تعالی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، دبیر و اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی
سلام علیکم
با احترام، به استناد بند نهم سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تعیین سیاستهای نظام آموزشی و پرورشی و آموزش عالی کشور و بند سوم آن سیاستها مبنی بر تحول دانشگاهها، مدارس و مراکز فرهنگی و...؛ به استحضار میرساند در پایه دهم، یازدهم و دوازدهم متوسطه دوم رشته علوم انسانی و معارف، سه درس منطق، فلسفه ۱ و فلسفه ۲ تدریس میشود که مباحث و محتوای این سه درس کاملاً تخصصی بوده و تدریس آن صرفاً از عهده دانش آموختگان رشته فلسفه برمیآید و سایر دبیران از تدریس تخصصی بسیاری از مباحث آن حقیقتا عاجز میباشند. از آنجا که در کشور کمتر از ده درصد دبیران این دروس تخصصی بوده و مابقی توسط سایر دبیران غیر تخصصی تدریس میشود، متأسفانه آموزش مباحث این سه درس ناتمام و ابتر بوده و دانش آموزان این دروس در کشور معترض بوده و مظلوم واقع شدهاند. از سوی دیگر رهبری معظم انقلاب طی ۳۰ سال گذشته در مواضع مختلف و به کرات فرمان آموزش فلسفه به دانش آموزان و کودکان را صادر فرمودهاند اما از سوی آن شورای محترم برای تأمین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز این امر و تحقق فرمان حکیمانه رهبری معظم، تا کنون مصوبهای اثربخش صادر نشده است.
خواهشمند است دستور فرمایید به منظور احقاق حقوق عامه، برقراری عدالت آموزشی و رفع این ظلم بزرگ در حق دانش آموزان کشور، در مجموع رشتههای دانشگاهی دانشگاه فرهنگیان، رشته تخصصی فلسفه با طراحی و تدوین دروس و واحدهای آموزشی متناسب با اهداف و سیاستهای آموزش و پرورش در سند تحول بنیادین با رویکرد تحقق حیات طیبه و جامعه صالح و جذب نیروی انسانی موردد نیاز ایجاد گردد. همچنین به منظور تحقق فرمان حکیمانه رهبری معظم انقلاب، ضرورت ایجاد دبیرخانهای مستقل جهت تدوین کتابهای منطق و فلسفه متناسب با تمام سنین دانش آموزان و برای تمام رشتههای تحصیلی در همه مقاطع و متناظر با آن تأمین و آموزش نیروی انسانی مورد نیاز و تخصیص منابع لازم، امری عقلی و مسلم بوده و اتخاذ تصمیم عقلانی و صدور مصوبهی لازم از سوی آن شورا امری بدیهی و ضروری است؛
بسی جای تأسف و تامل است که بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی میگذرد و در طی این چهار دهه، سیاستگذاران آموزشی و فرهنگی کشور علیرغم تاکیدات مکرر رهبری معظم انقلاب، به این امر مهم اهتمام نداشته و ندارند. حتی برای دروس منطق و فلسفه که بیش از چهل سال جزء سر فصلهای دروس رشته انسانی و معارف بوده است دبیر تخصصی در مراکز تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان تربیت نشده و هنوز هم نمیشود و بر اساس ارادههای غیرعالمانه و غیر محققانهی افراد معدودی تصمیمگیری شده و تدریس این دروس تخصصی را به سایر دبیران وانهادهاند. بر این اساس آیا درخواست صدها هزار دانش آموز کشور به عنوان حق مسلم برخورداری از دبیر تخصصی و همچنین درخواست معلمان و استادان فلسفه کشور برای تأسیس رشته تخصصی فلسفه در دانشگاه فرهنگیان خواستهای ناروا است؟
ما دبیران فلسفه و دانش آموزان سراسر کشور به جد از آن شورای عالی میخواهیم با تأسیس رشته تخصصی فلسفه در دانشگاه فرهنگیان، جذب نیروی انسانی تخصصی لازم، توسعه دروس فلسفه و منطق برای تمام سطوح و پایههای تحصیلی و تدوین کتب و دروس آموزش فلسفه متناسب با آن، نسبت به رفع معضل نبود دبیر تخصصی فلسفه در کشور، اشاعه تفکر عقلانیت و خردورزی در تمام سطوح آموزشی و تحقق فرمان حکیمانه رهبر معظم انقلاب اقدام لازم را مبذول فرمایند.
بدیهی است کشوری که برای گسترش عقلانیت، خردورزی و معنویت در تمام سطوح جامعه تعلل ورزد و جاهلانه عمل کند لاجرم تاوان آن را صدها برابر بیشتر با تحمل خسارتهای گسترده سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، مادی، معنوی و... پرداخت خواهد کرد.