بسم الله الرحمن الرحیم
«از آن روزی باید ترسید که جوان ما، دانشجوی ما در دانشگاه انگیزه طرح مسئله، طرح سئوال، طرح درخواست را نداشته باشد. همه همت ما باید این باشد که روحیه مطالبه، خواستن و مدعا داشتن در زمینههای گوناگون در نسل جوان، به خصوص جوان علمی، گسترش بدهیم.»
مقام معظم رهبری، ۱۳۸۶/۰۷/۱۷
مسئولین محترم دانشگاه اراک
قرار بود کرونا را شکست دهیم، نه دانشجو را...
در شرایطی که ویروس منحوس کرونا تمام کشور را تحت تأثیر داده و فشار روانی بسیاری بر جامعه، علی الخصوص قشر دانشجویان وارد میکند، متأسفانه شاهد تصمیمگیریهای ناصوابی از سوی دانشگاه هستیم که این فشار روانی را دو چندان کرده است.
فشارهای روحی-روانی که دانشجویان متحمل میشوند به یک طرف و شعارهایی که مسئولین دانشگاه در رابطه با درک کردن شرایط دانشجویان میدهند از طرف دیگر، موجب اعتراض شدید دانشجویان نسبت به عملکرد بسیار ضعیف آموزش آنلاین در دو هفته اخیر شده است. جای تأسف دارد دانشگاه اراک که به عنوان دانشگاه مادر استان مرکزی شناخته میشود نتواند سادهترین نیازهای آموزشی دانشجویان خود را فراهم نماید.
مسئولین باتجربه دانشگاه اراک، شورای صنفی دانشجویان از شما می پرسد؛ شما بزرگواران تا کنون چند واحد با شرایط سخت آموزشی که تحت تأثیر ویروس کروناست گذراندهاید که فکر میکنید تجربه شما در این برهه زمانی بسیار کارساز است؟
سامانه جدیدی که شما بزرگواران در نظر گرفتهاید با مشکلات زیادی همراه است که بارها و بارها به آن اشاره نمودهایم و بار دیگر به مواردی از آن اشاره مینماییم. از جمله این موارد کیفیت بسیار نامناسب سامانه آموزشی از قبیل عدم امکان تایپ کردن به صورت فارسی روان، با مشکل مواجه شدن دانشجویان هنگام ورود به سامانه، قطع شدن ارتباط میان استاد و دانشجو، محرومیت بسیاری دانشجویان از اینترنت پرسرعت به ویژه دانشجویان روستایی که مورد اخیر به طور کل ماهیت عدالت آموزشی را زیر سئوال برده، است.
آقایان مسئول، برای شورای صنفی جای سئوال است که شما عزیزان صدای دانشجویان را نمیشنوید یا نمیخواهید بشنوید؟ دانشجویان به اندازه کافی مشکلات دارند، شما به مشکلات آنان اضافه نکنید.
شاید ورود شورای صنفی به این مسائل به مذاق برخی خوش نیاید و انتظار داشته باشند بنشینیم و دست روی دست بگذاریم اما در شرایطی که آموزش اصلیترین دغدغه دانشجویان است، شورای صنفی به هیچ وجه سکوت اختیار نخواهد کرد و با صلابت تمام اعتراض دانشجویان را به سمع و نظر مسئولین خواهد رساند و در احقاق حق دانشجویان کوتاهی نخواهد کرد.
با گذشت تقریباً دو هفته از آموزش آنلاین متأسفانه با مشکلات عدیدهای روبهرو هستیم که پیشبینی شورای صنفی این است که دانشگاه توانایی حل این مشکلات وجود ندارد، چرا که دانشگاه اراک هنوز زیرساخت لازم برای آموزش آنلاین در سطح وسیع برای همه دانشجویان ندارد و پافشاری مجدد دانشگاه در رابطه با آموزش آنلاین چیزی جز تنش میان اساتید و دانشجویان با دانشگاه در پی نخواهد داشت.
فراموش نکنیم وظیفه مسجل مسئولین دانشگاه، تلاش برای ارتقاء کیفیت خدمات عملی-آموزشی به اندازه توانایی و امکانات در شرایط کنونی است که امیدواریم حضرات آقایان این امر مهم را فراموش نکرده باشند.
«لا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفسًا إِلّا وُسعَها / خداوند هیچکس را، جز به اندازه تواناییش، تکلیف نمیکند»
سوره مبارکه البقره آیه ۲۸۶
با تمامی اوصاف ذکرشده از شما بزرگواران خواستار کلاسهای آفلاین به همراه رفع اشکال آنلاین (در صورت تمایل اساتید و دانشجویان) میباشیم و نیز خواستار نظارت ویژه بر عملکرد اساتید هستیم تا خدای ناکرده همچون ترم گذشته شاهد استادمحوری و تخلفات این بزرگواران در دانشگاه اراک نباشیم، هرچند که در رابطه با مسئله اخیر نمیتوان به طور مفصل در اینجا سخن گفت و این مورد نیاز به بیانیهای جداگانه دارد.
از آنجایی که درونمایه و رسالت شورای صنفی، بیان مطالبات دانشجویان محترم دانشگاه اراک است، با توجه به شرایط موجود، این بیانیه سخن اکثریت قریب به تمام آنان میباشد و عدم رسیدگی به این مطالبات عواقب جبرانناپذیری برای دانشگاه، مسئولین و دانشجویان خواهد داشت و آینده دانشگاه اراک را به هالهای از ابهام فرو خواهد برد.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه اراک ذرهای از حقوق رفاهی، انضباطی، فرهنگی، علمی، آموزشی و پژوهشی دوستان خود کوتاه نیامده و عقبنشینی نمیکند و بیش از پیش برای این حقوق تلاش خواهد کرد.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه اراک