به نام خدا
جناب آقای دکتر علی قهرمانی
ریاست محترم انجمن علمی شنواییشناسی ایران
با سلام
احتراماً چنانچه مستحضرید در حال حاضر بیش از سه هزار شنواییشناس در کشور مشغول خدماترسانی در این حوزه مهم هستند. طبق آمارهای جهانی در حال حاضر بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در جهان به افت شنوایی اثرگذار مبتلا هستند و به دلیل روند تجمعی جامعه کم و ناشنوا طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی این میزان به ۹۰۰ میلیون نفر در ۲۰۵۰ خواهد رسید.
لذا افت شنوایی از طرف سازمان مذکور به عنوان معضل بهداشت جهانی محسوب شده و برنامههای گسترده پیشگیرانه در دستور کار مسئولین بهداشت و درمان کشورها قرار گرفته است. از جمله مشکلات دیگر کشورها نبود منابع انسانی متخصص برای اجرای برنامهها است. این در حالیست که در کشور ما به اندازه کل قاره اروپا و نیز آسیا متخصص شنواییشناس پرورش داده شده است؛ تأسفبار اینکه این جامعه از هر سو مورد بیمهری و تهاجم قرار میگیرد.
تنها در حوزه نوزادان ۵ هزار نوزاد ناشنوا هر ساله متولد میشود. به این آمار قابل توجه باید ضایعات ناشی از هشت سال دفاع مقدس، نرخ بالای ازدواج فامیلی، گذار به دوره صنعتی، مصرف خودسرانه دارو و تروما و سن را اضافه کرد.
با وجود این تقاضای بالا و مهم برای خدمات شنوایی و وجود چنین سطحی از منابع انسانی متخصص و نیز قرار گرفتن بهداشت شنوایی در مراقبتهای اولیه بهداشتی کشور، سوال مهم این است که چه تصمیماتی موجب شده چنین فاجعهای بر جامعه شنوایی کشور سایه افکنده و دیری نخواهد پایید که ۳۰۰۰ فرصت شغلی از دست خواهد رفت و به آمار بالای بیکاری کشور عمداً یا سهواً اضافه خواهد شد. به سادگی میتوان به پارهای از این اقدامات اشاره کرد:
• به طور عمومی عدم تعرفهگذاری مناسب و فقدان تعرفه در خصوص خدمات مختلف این حوزه که نیاز هر روزه مراجعین و جامعه توانخواه است.
• خاصاً عدم تعرفهگذاری مناسب در خصوص خدمات سمعک
• نادیده گرفتن نقش بی بدیل شنواییشناس در حوزه سمعک و عدم رعایت حقوق مصرفکننده و مداخله بیمورد در جنبههایی از حوزه سمعک از سوی سازمانهایی که هرگز مأموریت آنها نبوده از جمله سازمان بیمه سلامت.
• عدم تخصیص ارز مناسب به سمعک، اوج آن را در سال ۹۹ شاهد بودیم که منجر به بروز فاجعه در این درمان غیردارویی مهم شد و عامل رونق بازار سمعکهای دسته دوم در کوچه و خیابان و فضاهای مجازی گشت که خود از مصادیق تضییع حقوق مصرفکننده است.
• کارشکنیهای مداوم از سوی ادارهها و سازمانها بر سر راه اصلاح امور این حوزه که میتوان آنها را در سازمان بهزیستی و اداره تجهیزات وزارت بهداشت به وضوح دید.
جناب دکتر، درحالیکه دیگر رمقی بر جامعه شنواییشناسی کشور باقی نمانده و دفاتر ارزیابی شنوایی یکی پس از دیگری در حال تعطیلی و ورشکستگی هستند، پاسخ نیاز بالا به این معضل بهداشتی مهم کشور را با کدام منبع انسانی خواهیم داد درصورتیکه جذب بخشهای دولتی در این حوزه عملاً صفر است؟
امضاکنندگان زیر از جامعه شنواییشناسی کشور با علم به پیگیریهای مداوم آن انجمن که مسکوت ماند، از جنابعالی به عنوان منتخب این جامعه تقاضای توجه جدی به موضوع و اتخاذ اقدامات مناسب برای احقاق حقوق جامعه بزرگ شنواییشناسی کشور را داشته و در آن مسیر پشتیبان و یار انجمن علمی بوده و از هیچ همکاری تا کسب حقوق حقه شنواییشناسان کشور فروگذار نخواهیم کرد. انشاءالله
رونوشت:
• دفتر مقام معظم رهبری
• دفتر ریاست جمهوری
• کمیسیون پزشکی مجلس شورای اسلامی