جناب آقای دکتر طهرانچی
ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضرید افزایش شیوع ویروس کرونا در این ایام جان چندین هزار نفر از هموطنان ما را گرفته که دلیل اصلی آن عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و تجمعها و رفتوآمدها بوده است. شیوع مجدد ویروس بروز فشارهای روانی و مالی را برای همه مردم به دنبال داشته و دارد. برگزاری آزمون جامع دکتری به صورت غیرحضوری با هدف کاهش رفتوآمدهای شهری و بینشهری و ممانعت از اجتماعات چندینساعته، به ویژه در فضاهای سرپوشیده و به دنبال آن کاهش احتمال ابتلای دانشجویان، خانوادههای آنان و کارکنان محترم دانشگاه به ویروس کرونا، میتواند جایگزین مناسبی برای آزمون حضوری در شرایطی باشد که متأسفانه شاهد تعداد فوتیهای روزانه بالغ بر ۷۰۰ نفر و ابتلای هزاران نفر و شیوع بیماری قارچ سیاه و... و نگرانی و هشدار مکرر متخصصین بهداشت و سلامت در خصوص شیوع سایر سویههای این ویروس مهلک از جمله لامبدا هستیم.
برگزاری غیرحضوری امتحان ضمن حفظ جان و سلامتی قشر فرهیخته و تحصیلکرده دانشگاهی و پایان دادن به سردرگمی ناشی از تعویقهای چندینباره از خردادماه امسال، میتواند راهگشای مناسبی برای پایان دادن به برگزاری این امتحان و ادامه روند تحصیل و تمرکز بر رساله و... باشد. همچنین روشهای جایگزین برای ارزیابی علمی دانشجویان مانند جایگزینی نمرات و ارزیابی استاد وجود دارد و آزمون جامع ارزیابی نهایی دانشجو نبوده و وی علاوه بر گذراندن دروس تخصصی در ترمهای گذشته، در آینده نیز میبایست مسیر انجام کارهای پژوهشی و رساله را طی کند تا موفق به کسب عنوان دکتری شود و از طرفی این آزمون قابل مقایسه با سایر آزمونها مانند کنکور و... نیست که ماهیت آنها رقابتی بوده و به نوعی ارزیابی نهاییاند و روشهای جایگزینی نیز برای سنجش و جایگزینی برایشان وجود ندارد.
به دلایل ذیل برگزاری حضوری آزمون دکتری بسیار پر ریسک است:
۱. بسیاری از دانشجویان و خانوادههای ایشان هنوز موفق به دریافت واکسن نشده و بسیار آسیبپذیرند.
۲. به دلیل طولانی بودن زمان آزمون جامع که بعضاً از ۸ صبح تا ۱۵ الی ۱۶ بعدازظهر و یا در طی دو روز حضور در حوزه امتحانی به طول میانجامد، با احتساب برخوردهای اجتنابناپذیری که حین ساعات استراحت بین آزمون پیش خواهد آمد، ریسک انتقال بسیار بالا خواهد رفت (حتی با وجود استفاده از طرح تعاون با وجود همه مشکلات و کاستیها، به دلیل حضور طولانیمدت در یک فضای بسته ریسک ابتلا افزایش مییابد).
۳. انجام آزمون جامع در دانشگاههای دولتی وابسته به وزارت علوم به صورت غیرحضوری برای کاهش ریسک انتقال و در نظر گرفتن سلامت دانشجویان و خانوادههای آنان
۴. عدم امکان غربالگری دانشجویان مبتلا و یا ناقل شرکتکننده در آزمون
با توجه به موارد ذکرشده از آن مقام محترم خواهشمندیم با رعایت حال دانشجویان و توجه به بلاتکلیفیهای متعدد ایجادشده و انتظار برای شرکت در این آزمون، دستور فرمایید با برگزاری کمریسک آزمون جامع دکتری به صورت مجازی (غیرحضوری)، ضمن ممانعت از گسترش این بیماری به واسطه کنترل تشکیل تجمعات پرخطر، چالش و نگرانی ناشی از رفتوآمد بین شهرها و حضور چندینساعته در یک محیط بسته و تعویق چندینباره آزمون به پایان برسد.
پیشاپیش ازحسن نظر و مساعدت جنابعالی کمال تشکر و قدردانی را داریم.