بسم الله الرحمن الرحیم
«وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر ... »
آل عمران، ۱۰۴
جناب حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای
ریاست محترم قوه قضائیه
با سلام و تحیات
ضمن تبریک بابت انتخاب شایسته جنابعالی به عنوان رئیس قوه قضائیه توسط مقام معظم رهبری، به استحضار میرساند پس از برگزاری انتخابات شورای شهر باقرشهر در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ و اعلام نتایج انتخابات، چالش اساسی در شهر ایجاد شده است؛ این مرقومه برای تشریح ابعاد این چالش نوشته شده و درخواست رسیدگی جهت حل معضل پیشآمده را داریم:
۱- متأسفانه رویهای نامناسب و غیرمنطبق با موازین اسلام و آرمانهای انقلاب اسلامی در فرایند انتخابات شورای باقرشهر شکل گرفته که در آن کاندیداهای وابسته به سرمایهداران و ملاکان و بنگاهداران، با سوء استفاده از بافت و وضعیت معیشتی مردم این شهر، قبل و در حین زمان انتخابات، با صرف هزینههای هنگفت، تبلیغات سنگینی را در شهر به نمایش میگذارند و با توزیع وعدههای غذای رایگان شبانه، اجازه تنفس برای دیگر کاندیداها و حق انتخاب توسط مردم محروم شهر را محدود میکنند.
۲- در تکمیل این قدرتنمایی سرمایهداران در برابر فقرا و قشر متدین و اخلاقمدار شهر، در روز انتخابات (۲۸ خرداد ۱۴۰۰) تعدادی از کاندیداهای غیربومی و حریص به جایگاه مدیریت، با نقض تمام موازین شرع و قانون، خطوط قرمز را نادیده گرفته و برای کسب رأی بیشتر، به انواع روشهای نامتعارف و غیرشرعی متوسل شدند. محورهای اصلی این بیاخلاقیهای انتخاباتی به شرح زیر بوده است:
الف) نمکگیر کردن اخلاقی افراد با استفاده از توزیع وعدههای شام شبانه در قبل از روز انتخابات
ب) وجود شایعه و شائبه خریدوفروش رأی با نرخهای مختلف در روز رأیگیری (از ۱۵۰ هزار تومان تا ۱ میلیون تومان)
ج) سازماندهی پیچیده برای وارد کردن افراد غیربومی به شهر برای رأی دادن به کاندیداهای موردنظر
د) سازماندهی متراکم افراد در اطراف مراکز رأیگیری جهت توصیه به رأی دادن به کاندیداهای خاص و ارائه پیشنهاد برای خرید رأی
ه) وجود شایعه سازماندهی و بهکارگیری افراد حامی برخ کاندیداهای خاص در تیم اجرایی صندوقهای رأیگیری
۳- این رویه ناصواب در دوره انتخابات قبلی نیز رخ داده بود و چند روز قبل از روز رأیگیری نیز توسط مردم و دلسوزان اعلام شده بود ولی اقدام و عملی برای پیشگیری از وقوع این انحرافات و تخلفات انجام نشد.
۴- با اعلام نتایج، مردم در شوک عمیق قرار گرفتهاند. از یک طرف، تعدادی از کاندیداها را متخلف دانسته و میزان رأی و عضویت آنها در شورای اسلامی باقرشهر را نامشروع میدانند و از سوی دیگر، وجهه و سوابق مخدوش آنها را خطری برای کیان شهر و آبروی سکنه باقرشهر قلمداد میکنند؛ چرا که سنخیتی میان این افراد با بافت فرهنگی، علمی و دینی خود نمیبینند.
۵- در واقع، اگر به میان مردم برویم، اکثراً اذعان میدارند که این افراد، با واردات افراد غیربومی، خود را بر ما تحمیل کردهاند و به طور تصنعی خود را مقبول و محبوب باقرشهریها معرفی میکنند، درحالیکه حقیقت را قلب کرده و جایگاهی در میان مردم ندارند.
لذا با عنایت به اینکه در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در باقرشهر، اصول مقدس جمهوری اسلامی ایران توسط این افراد متخلف، پایمال شده و چهره زیبای مردمسالاری دینی مخدوش گردیده است، استدعا داریم در راستای سیاستهای کلی انتخابات (ابلاغی ۱۳۹۵/۰۷/۲۴ مقام معظم رهبری) و در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط، دستور رسیدگی به جرائم وتخلفات ارتکابی در فرایند انتخابات شورای اسلامی باقرشهر را صادر فرمایید تا با احراز مجرمیت متخلفان وعدم صلاحیت آنان و ابطال آرای غیر قانونی «کاندیداهای متخلف» ضمن التیام آلام وارد بر قلوب مردم باقرشهر، زمینهی انتخاب مدیران شهری کارآمد و متعهد وبومی در تراز شایستهسالاری دینی جمهوری اسلامی ایران فراهم شود.
با تشکر