در نشستی که دوشنبه ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳ به مناسبت ۴۰ میلیون امضایی شدن پلتفرم کارزار برگزار شد، تفاهمنامهای میان معاونت راهبردی و پلتفرم اجتماعی کارزار با هدف تدوین ساز و کار پیگیری کارزارها در دولت امضا شد. در این نشست محمدجواد ظریف (معاون راهبردی رئیس جمهور)، فاطمه مهاجرانی (سخنگوی دولت)، متین رمضانخواه (معاون راهبردهای استانی و سرمایه اجتماعی معاون راهبردی) و محمدرضا جوادی یگانه (رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری) در جمع کنشگران و نویسندگان کارزارهای پرامضا در کافهرویداد کارزار حضور پیدا کردند.
محمدجواد ظریف در این نشست اظهار کرد: «برای من بسیار خوشحال کننده است که در ارکان مختلف دولت خواستارند که با کارزار همکاری داشته باشند. وظیفه ما مسئولان است که به نوعی با جامعه مدنی ارتباط داشته باشیم و صدای مردم را بشنویم. دولت تصمیم گرفت که به سمت همکاری با کارزار بیاید جایگزین اینکه خود پلتفرمی را راه اندازی کند. مسئولان دوست دارند که با جامعه مدنی ارتباط داشته باشند و خوشحالیم که این تفاهم نامه میان معاونت راهبردی و کارزار شکل گرفت. در این تفاهم نامه جزئیاتی برای چگونگی پیگیری کارزارها بر اساس تعداد امضاها تدوین شده است.»
متین رمضانخواه، معاون راهبردهای استانی و سرمایه اجتماعی معاونت راهبردی رئیس جمهور در این نشست به اهمیت دادن دولت به شنیدن صدای مطالبهگران جامعه مدنی اشاره کرد و گفت: از هنگام استقرار در معاونت راهبردی، یکی از مطالبات دکتر ظریف این بود که صدای بی صدایان و جامعه مدنی شنیده شود. قبلاً در مرکز بررسی های استراتژیک سامانه ای وجود داشت اما نتوانسته بود به اندازه لازم مفید واقع شود و یک نظر این بود که آن را احیا کرده یا سامانه جدیدی در دولت ایجاد شود اما ما بر این باور هستیم که آدمها از دولت میروند ولی سامانههایی که ایجاد میکنند، باقی میمانند و تبدیل به رقیبی برای بخش خصوصی میشوند.
وی افزود: پس از بررسی اثرگذاری سامانههای مطالبهگر قرار شد به جای اینکه یک سامانه دولتی صدای مردم راه بیاندازیم، نوعی اعتبار به سامانههای بیرونی بدهیم و از همه سامانهها حمایت کنیم. این اولین بار است که در بدنه دولت صدای مردم به طور مستقیم از طریق کارزار شنیده میشود. طبق این تفاهمنامه کارزارها بر اساس تعداد امضا از کانالهای مختلف در دولت قابل پیگیری خواهد بود.
در ادامه فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز ضمن تأکید بر اینکه امضا کردن کار بزرگی است که مسئولان را ملزم به پاسخگویی میکند گفت: «ما به کارزار آمدیم تا بگویم ما آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم و میشنویم. کنشگران در پی جستن سعادت مردم هستند. شما کنشگران کمک میکنید که ما صداهای مردم را بشنویم و این یک شیوه درست و مدنی خوب است. اصل هویت دولت برای جامعه مدنی است و ما باید جایگاهمان را در جامعه حفظ کنیم.»
حامد بیدی مدیرعامل پلتفرم کارزار نیز ضمن ارائه گزارشی از موضوعات ۴۰ میلیون امضای پلتفرم، از چالشهای امنیتی و قضایی بیشماری گفت که طی هفت سال گذشته در مسیر فعالیت این پلتفرم رخ داده است گفت و از اعمال محدودیتهای امنیتی برای انتشار مطالبات واقعی مردم ابراز تأسف کرد. مدیرعامل کارزار با اشاره به اینکه کارزار نوعی فناوری شهروندی است که تلاش میکند به بلندتر شدن صدای بیصدایان و افزایش قدرت بیقدرتان کمک کند، در ادامه گفت: «باور داشتیم اگر سمت جامعه بایستیم، بالاخره حکومت ناچار میشود به دیالوگ با مردم. کارزار تهدیدی جدی برای حکومتهای تمامیتخواه است، اما میتواند بهترین فرصت برای حکومتهای مردمی است.»
منبع: انصافنیوز