بازتاب خبری کارزار «درخواست جلوگیری از حضور مجدد مهدی تاج در انتخابات فدراسیون فوتبال» در پایگاه خبری «دیده‌بان‌ایران»:

عصبانیت تاج و رسانه‌های همراهش از یک کارزار/ رئیس فدراسیون خط قرمز شد؟

۴۸ ساعت است که کارزاری با عنوان «جلوگیری از ورود مهدی تاج به انتخابات فدراسیون فوتبال» به راه افتاده است و امضاهای آن در حال نزدیک شدن به ۵ هزار امضا است. ۵ هزار امضا به این معناست که لینک کارزار به مقامات و رسانه‌ها جهت پیگیری ارسال می‌شود.

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ ۴۸ ساعت است که کارزاری با عنوان «جلوگیری از ورود مهدی تاج به انتخابات فدراسیون فوتبال» به راه افتاده است و امضاهای آن در حال نزدیک شدن به ۵ هزار امضا است. ۵ هزار امضا به این معناست که لینک کارزار به مقامات و رسانه‌ها جهت پیگیری ارسال می‌شود. 

به گزارش دیده‌بان ایران، راه افتادن این کارزار حاشیه‌های خاص خودش را هم داشته است. ابتدا خبرگزاری تابناک و روزنامه ایران ورزشی خبر راه افتادن این کارزار را منتشر کردند و بعد از اینکه سرعت رشد امضاها بالا رفت، فدراسیون فوتبال علیه این کارزار وارد عمل شد و شکایتی را نیز به ثبت رساند؛ با این ادعا که برخی اسامی شرکت کننده در این کارزار جعلی هستند. خبر شکایت فدراسیون فوتبال را رسانه‌های حامی فدراسیون به صورت هماهنگ منتشر کردند. در سمت مقابل دیگر رسانه‌ها نوشتند که تلاش این رسانه‌ها ناکام مانده و امضاکنندگان در حال بیشتر شدن هستند. هم‌اکنون که این گزارش را می‌خوانید این جنگ رسانه‌ای بالا گرفته است.

اینکه چرا برخی رسانه‌ها از راه افتادن یک کارزار علیه رئیس فدراسیون عصبانی هستند یا بخش حقوقی فدراسیون فوتبال تصور کرده می‌تواند با وسط کشیدن اسم شکایت و پلیس فتا جلوی این اقدام را بگیرد عجیب است. البته که پلیس‌ فتا ورود به این‌ پرونده‌ را تکذیب کرده است‌.

نباید فراموش کرد به هر حال ما در کشوری زندگی می‌کنیم که با وجود همه محدودیت‌ها و مسائلی که عموم مردم در جریانش هستند آنقدر فضا وجود داشته که کارزارهای بسیار مهم‌تر و جنجالی‌تری پیش از این راه افتاده است و کسی هم سعی نکرده ممانعت کند. قطعا همه می‌دانند کارزار برای ابراز نارضایتی از عملکرد یک مدیر در فوتبال به اندازه کارزار مخالفت با لایحه حجاب، کارزار رفع فیلترینگ، کارزار درخواست برای حل مشکلات کشور با غرب حساسیت برانگیز نیست. جالب اینجاست که در آن کارزارهای حساس کسی ندید مقامات مجلس یا شورای عالی فضای مجازی یا وزارت امور خارجه یا سایر نهادهای ذی‌ربط شکایتی را به ثبت رسانده باشند یا از پلیس فتا خواسته باشند که جلوی کارزار را بگیرند. اما گویا برخی اطرافیان مهدی تاج جایگاه بسیار والایی برای این افراد قائل هستند و برنمی‌تابند که عده‌ای بگویند ما دوست نداریم فلانی رئیس فدراسیون شود!

البته در دو سال گذشته بخش حقوقی فدراسیون فوتبال فعال‌ترین بخش این نهاد بوده و شکایت‌های زیادی از رسانه‌ها و چهره‌های فوتبالی به ثبت رسانده است. همین دیروز نادر فریادشیران پیشکسوت فوتبال ایران اعلام کرد با شکایت مهدی تاج قرار است در فرهنگسرای رسانه حاضر شود. او با بیان اینکه با خودم وکیل نمی‌برم تا بازداشتم کنند به خبرگزاری دانشجو گفت: «ادعا‌هایی دارم که یک قدم هم عقب نشینی نمی‌کنم. مهدی تاج باید درباره قرارداد ویلموتس، صد‌ها میلیارد پول کشور که بابت این قرارداد به باد رفت، ساختمان فدراسیون که بابت این قرارداد از دست رفت، پول‌های بلوکه شده ایران در فیفا که قول آزاد شدنش را داده بود و بخصوص درباره پرونده فساد در فوتبال که مدیرانش درگیر آن شدند و موارد متعدد دیگر جواب دهد. فوتبال ما با تاج عقبگرد داشته و حتی اگر مرا به زندان بفرستد، این حقیقت پاک نمی‌شود.» او گفت شاید زندان افتادن من بتواند مسیر فوتبال را عوض کند. 

یاسر همرنگ داور بازنشسته کشورمان که گویا در راه افتادن این کارزار نقش داشته در این مورد به ایران ورزشی، روزنامه دولت گفته است: «من به کمک برخی دوستان این اقدام را استارت زدیم تا شاید بتوانیم فوتبال را از وضعیت فعلی نجات دهیم. باید کمک کنیم تمام آنهایی که به سیستم مدیریت فعلی فوتبال انتقاد دارند در این فرایند مشارکت کنند تا این مطالبه گری به سرانجام برسد.»

معنای راه افتادن کارزار ساده است: عده‌ای از شهروندان این کشور به صورت دسته جمعی خواسته‌ای دارند. راه‌اندازی‌اش هم نه ارتباط خاصی می‌خواهد نه پشتوانه بزرگی. همانطور که امروز می‌تواند کارزاری علیه سایر نامزدهای حاضر در انتخابات شکل بگیرد. یا حتی کارزاری در جهت درخواست برای ماندن مهدی تاج در فدراسیون فوتبال. هیچ کس هم نمی‌تواند جلوی شکل گیری این کمپین‌ها را بگیرد و اگر شکل نمی‌گیرد به این دلیل است که اجماعی در مورد آن وجود ندارد.  

ما مسائل زیادی در کشور داریم و خطوط قرمزی که همه از آن آگاه هستند. ولی به طور قطع مخالفت یا حمایت از یک دیر فوتبالی جزو این خطوط قرمز نیست و نخواهد بود.

منبع: دیده‌بان‌ ایران


سایر تجربه‌ها

تجربه‌های بیشتر