فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی در کارزاری خواستاربازپسگیری عرصه ۹۲ هکتاری واگذار شده به مجتمع پتروشیمی مازندران در اراضی مشرف به پناهگاه حیاتوحش میانکاله(تنها جزیره ایرانی دریای کاسپین) شدند. بیش از 12 هزار نفر این کارزار را امضا کردهاند.
این فعالان در نامهای سرگشاده خطاب به مسعود پزشکیان رئیسجمهوری و محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه نوشتند: «چالشهای محیطزیستی بویژه درخصوص دو پرونده سنگین و سرشار از تخلفات احرازی ساخت مجتمع پتروشیمی مازندران در اراضی مشرف به پناهگاه حیاتوحش میانکاله شهرستان بهشهر و مجتمع گردشگری الیمالات در جنگلهای الیمالات شهرستان نور، موجب ایجاد نگرانیهای گسترده در میان ملت ایران شده است. این نگرانیها نه صرفاً جنبه محیطزیستی، بلکه بیشتر ناشی از احساس خطر عادی شدن تخلفات و تصرفات و تجاوزات به عرصههای ملی و ثروتهای همگانی میشود.»
آنها نوشتند: «از اینرو خواهشمند است تا در راستای صیانت از حقوق بینالملل و حفاظت از عرصههای ملی و طبیعی و برخورد با برخی زیادهخواهیهای خواص، با استناد به تخلفات احرازی از سوی دستگاههای مسئول، نسبت به بازپسگیری عرصه ملی ۹۲ هکتاری مرتع حسینآباد و همچنین بازپسگیری عرصه جنگلی الیمالات، پیگیری و دستور مقتضی را صادر نمایید.»
در دولت سیزدهم جلوی ساخت و ساز هر دو پروژه یعنی پتروشیمی میانکاله و طرح گردشگری الیمالات گرفته شد اما هردو پروژه در سالجاری فعالیت خود را شروع کردند.
تصاویر منتشر شده از فعالیت تازه سرمایهگذار پتروشیمی در حالی منتشر شده است که به تازگی سخنگوی قوهقضائیه گفته است: «تاکنون مجوز ارزیابی محیطزیستی برای میانکاله صادر نشده و اجازه هیچ فعالیتی در این پروژه داده نشده است وبا هرگونه ساختوساز در پروژه میانکاله برخورد خواهد شد.»
شینا انصاری هم در واکنش به ورود تجهیزات جدید به منطقه اعلام کرد که طرح قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد. با وجود این، مخالفت قوه قضائیه و شفافسازی سازمان حفاظت محیط زیست نتوانست جلوی ساخت و ساز در سرمایهگذاری را بهرغم لغو همه مجوزها در دولت گذشته بگیرد. فعالان حوزه محیط زیست امیدوارند که دولت و قوه قضائیه از این کارزار حمایت کنند و اراضی را از سرمایهگذار پس بگیرند.
منبع: ایران