⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ اعتراض به فعالیت‌های معدنی در منطقه حفاظت‌شده ساریگل
◻️ درخواست رسیدگی به بلاتکلیفی ۲۰ ساله سهامداران تعاونی مسکن آبفا رجائی شهر
◻️ درخواست برای حمایت از سینمای زبان مادری (سینمای مردمی)

نامه دانشجویان دانشکده فنی کاسپین دانشگاه تهران پیرامون مشکلات جدی این دانشکده

#رفع_مشکلات_دانشکده_فنی_کاسپین

نامه دانشجویان دانشکده فنی کاسپین دانشگاه تهران پیرامون مشکلات جدی این دانشکده

باسمه تعالی

«مطالبه‌گری طبعاً نوعی اعتراض و تأکید بر رفع مشکلات و نقایص موجود است اما باید جداً مراقب و هوشیار بود که نحوه بیان و ارائه مطالبات به گونه‌ای نباشد که اعتراض به نظام تلقی شود و یا دشمن بتواند آن را اعتراض به نظام القا کند. اگر جوانان مؤمن و پاک این پرچم را زمین بگذارند، ممکن است کسانی آن را سردست بگیرند که هدفشان ضربه زدن به نظام است نه حل مشکلات مردم.»
مقام معظم رهبری، دیدار با دانشجویان، ۱۳۹۹/۰۲/۲۸

جناب آقای دکتر نیلی احمدآبادی
ریاست محترم دانشگاه تهران

سلام علیکم
همانگونه که مستحضرید پردیس‌های اقماری دانشگاه تهران به سبب دوری از مرکز همواره دارای مشکلاتی بوده‌اند که عمدتاً از عدم امکان نظارت مستمر از طرف دانشگاه به سبب فاصله مکانی و عدم توجه کافی دانشگاه به این پردیس‌ها نشأت می‌گیرند اما متأسفانه در سال‌های اخیر پردیس فنی کاسپین بیش از پیش مورد بی‌توجهی قرار گرفته که باعث فاصله گرفتن هرچه بیشتر این دانشکده از اصول اساسی دانشگاه تهران شده است.
مواردی همچون عدم وجود هرگونه اسم یا تصویر از دانشکده فنی کاسپین در مستندهای «من دانشگاه تهرانی‌ام»، «رویای شیرین» و "University of Tehran: An Introduction" تهیه‌شده توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در سال ۱۳۹۹، عدم ابلاغ آیین‌نامه شوراهای فرهنگی پردیس‌ها و دانشکده‌های مستقل دانشگاه تهران توسط پردیس دانشکده‌های فنی به دانشکده با گذشت بیش از چهار ماه از ابلاغ آن توسط معاونت فرهنگی دانشگاه، عدم انتشار گزارش عملکرد دانشکده فنی کاسپین در کانال تلگرام روابط عمومی دانشگاه تهران علیرغم درج گزارش عملکرد سایر دانشکده‌های مشابه، عدم نظارت کافی بر روند آموزشی این دانشکده با توجه به افت فاحش معدل‌های دانشجویان، عدم حضور هیچ‌یک از معاونت‌های دانشگاه در سال‌های اخیر در این دانشکده و... نمونه‌های بسیار کوچکی از بی‌مهری‌های اخیر مسئولین دانشگاه به دانشکده فنی کاسپین است که نشانه‌های واضحی از عدم توجه و نظارت کافی از طرف دانشگاه می‌باشند.
پس از انتشار گزارش عملکرد سال ۱۳۹۹ دانشکده فنی کاسپین توسط اداره کل روابط عمومی دانشگاه تهران، ضمن تشکر و قدردانی از مسئولین دانشکده جهت فعالیت‌های صورت‌گرفته، متأسفانه با ادعاهایی مواجه شدیم که نیاز به تأمل و بررسی دارد. بدینوسیله بسیج دانشجویی، شورای صنفی، انجمن علمی مهندسی‌ شیمی و پلیمر، انجمن علمی مهندسی مکانیک، کانون‌ فیلم و عکس و کانون قرآن و عترت دانشکده فنی کاسپین دانشگاه تهران به عنوان نماینده قانونی دانشجویان موضع خود را به تفکیک حوزه‌های مختلف در برابر این گزارش تأمل‌برانگیز اعلام می‌کنند.
مسئولان محترم دانشکده در گزارش حوزه آموزش، اخذ مجوز اجرای دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی پلیمر، گرایش فرآورش را اعلام کرده‌اند و این در حالی است که تعداد زیادی از دروس این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به دلیل کمبود هیئت علمی مهندسی پلیمر توسط اساتید مدعو ارائه می‌شود که همواره باعث ایجاد مشکلات جدی برای دانشجویان و فشار مضاعف بر تنها هیئت علمی حاضر در دانشکده این رشته شده است. حال سوال اینجاست آیا جذب دانشجو بدون پشتوانه علمی و آموزشی کافی و صرفاً اتکا به اساتید مدعو بازی با اعتبار دانشکده و آینده دانشجویان نیست؟
تشکیل کانال واتساپ برای اساتید دانشکده تحت عنوان عملکرد حوزه آموزشی ذکر شده که ماهیت درج چنین بند بی‌ارزشی در گزارش عملکرد حوزه آموزشی یک دانشکده دانشگاه تهران برای افزایش سطور این گزارش توخالی، بی‌ارزش انگاشتن تفکر و تعقل دانشجو را القا می‌کند و توهین به شخصیت و شعور دانشجویان فهیم به نظر می‌رسد. حال بماند که نگارنده گزارش حتی مطلع نبوده است از اینکه بستر واتساپ اصلاً امکان تشکیل کانال را ندارد.
ضمن وجود مشکلات متعدد در آموزش مجازی و لزوم ارتباط مستمر معاونت آموزشی با دانشجویان و تأکید تشکل‌ها برای برقراری این ارتباط، متأسفانه در ترم فعلی و ترم گذشته هیچ ارتباط دو سویه‌ای بین معاونت آموزشی و دانشجویان صورت نگرفته و عملاً تعدادی از پیگیری تشکل‌ها نیز بی‌نتیجه مانده است.
در ادامه این گزارش شاید لازم بود اشاره‌ای هم به سطح پایین معدل‌های هر سه رشته این دانشکده و بالاخص رشته مهندسی شیمی می‌شد که با توجه به اعلام رسمی دانشگاه تفاوت فاحش معناداری با دانشکده‌های مشابه دارد و همین موضوع سبب ایجاد اثرات سوء بر ادامه تحصیل، استفاده از سهمیه استعداد درخشان برای مقاطع بالاتر، اشتغال و آینده دانشجویان این دانشکده شده و عوامل این موضوع در نامه‌ها و جلسات شفاهی متعدد توسط بسیج دانشجویی، شورای صنفی و انجمن‌های علمی به مسئولان دانشکده ارائه شده است ولی عمدتاً در توجیه این اتفاق، عملکرد نامناسب و تلاش ضعیف دانشجویان را دلیل این موضوع دانسته‌اند اما سوال اینجاست اگر حتی دانشجو نیز مسبب این موضوع باشد، هیئت رئیسه دانشکده چند بار تا به حال این موضوع را آسیب‌شناسی کرده‌اند تا راهکاری برای برون‌رفت از وضعیت موجود اتخاذ کنند؟
همچنین یکی از اقدامات مهم و موثر سال‌های اخیر معاونت آموزشی در افت سطح علمی دانشکده، پر کردن جای خالی اساتید بزرگی همچون دکتر موسویان، دکتر پورپاک و... که سالیان گذشته در این دانشکده تدریس می‌کردند با اساتید مدعوی است که حتی فاقد مدرک دکتری و سابقه تدریس می‌باشند و برخی اولین تجربه تدریسشان در این دانشکده رقم خورده است. نمونه‌های بسیاری در سال‌های اخیر وجود دارد که استاد صرفاً برای یک یا دو ترم در دانشکده حضور داشته و سپس به سبب عدم انطباق بر حداقل‌ترین معیارهای دانشگاه کنار گذاشته شده است؛ اما سوال اینجاست آیا دانشجویان این دانشکده عنصری برای آزمون و خطا های مسئولین دانشکده جهت کشف استاد هستند؟
در حوزه پژوهشی با مراجعه به عملکرد دانشکده‌های مشابه، نظیر دانشکده فنی فومن با قدمت کمتر نسبت به دانشکده فنی کاسپین هر ساله شاهد برگزاری کنگره‌ها، سمینارها و همایش‌های متعددی در این دانشکده هستیم اما در چند سال اخیر دانشکده فنی کاسپین به عنوان قطب مهندسی شیمی شمال کشور نه تنها کاملاً تهی از چنین برنامه‌هایی بوده بلکه بازتاب صحیحی نیز از همکاری‌‌های بین‌المللی برخی اساتید محترم هیئت ‌علمی دانشکده نیز صورت نگرفته است.
همچنین در خصوص رشته مهندسی مکانیک این دانشکده از زمان راه‌اندازی مقطع کارشناسی این رشته در سال ۱۳۹۴، هیچ آزمایشگاه تحقیقاتی مرتبط با آن در این دانشکده تأسیس نشده تا دانشجویان علاقمند به حوزه تحقیقات بتوانند به فعالیت‌های پژوهشی مربوط به رشته خود بپردازند و نکته حائز اهمیت آن است که با وجود این کمبود بسیار پراهمیت و عدم وجود هرگونه زیرساخت قابل قبول حتی برای دانشجویان مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک، دانشکده فنی کاسپین در گزارش عملکرد خود در حوزه آموزش، اخذ مجوز اجرای دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک را نیز اعلام کرده است!
عدم امکان استفاده اساتید و دانشجویان جهت کارهای پژوهشی از دستگاه‌های ارزشمند موجود در آزمایشگاه‌های دانشکده به بهانه ایرادات جزئی یا نداشتن اپراتور هم حکایت از عدم عزم کافی مسئولان این حوزه برای رفع مشکلات جزئی موجود دارد.
عملکرد واحد ارتباط با صنعت دانشکده به عنوان بخشی از حوزه پژوهشی نیز در سال‌های اخیر جای بحث دارد که عملاً فعالیت خاصی توسط این بخش در دو سال اخیر مشاهده نشده است.
شواهد حاکی بر این است که دانشجویان دانشکده فنی کاسپین همواره از کمبود فضای خوابگاه و دانشکده، امکانات ورزشی و تربیت بدنی رنج برده‌اند اما علاوه بر اینکه برای گسترش امکانات این حوزه اقدام چشمگیری صورت نگرفته است، تنها اتاق تربیت بدنی دانشکده نیز با انتقال وسایل آن به رختکن دانشجویان، به بخش اداری تبدیل شده و تحت عنوان احداث سالن اداری دانشجویی دانشکده در سال ۱۳۹۹ قید شده و جالب‌تر اینجاست که حتی این تبدیل (نه احداث) اتاق تربیت بدنی به بخش اداری در سال ۱۳۹۸ صورت گرفته است!
نقطه عطف این گزارش بخش فرهنگی آن است که متأسفانه به جز برگزاری آیین خوش‌آمدگویی نودانشجویان که در نهایت ناهماهنگی و بی‌برنامگی با اصرار دانشگاه برگزار شد، هیچ فعالیت دیگری از معاونت فرهنگی دانشکده به عنوان سیاستگذار اصلی امور فرهنگی یک مجموعه مشاهده نمی‌شود و این امر صرفاً معطوف به سال ۱۳۹۹ نیست بلکه انفعال مسئولان اصلی فرهنگی دانشکده در سال‌های اخیر همواره ملموس بوده است. همچنین لازم به ذکر است اگر تشکیل گروه اجرایی نقشه راه مهندسی توسط تشکل‌های دانشجویی و فعالیت‌های خودجوشی نظیر برگزاری چند وبینار راهنمایی برای نودانشجویان، تشکیل کانال و گروه‌های راهنما نبود قطعاً با این ناکارآمدی مجموعه فرهنگی و دانشجویی دانشکده سردرگمی بسیاری برای نودانشجویان در بدو ورود به دانشگاه ایجاد می‌شد.
از طرفی کوتاهی و بی‌توجهی به فعالیت‌های فرهنگی کانون‌ها از جمله کانون فیلم و عکس این دانشکده از طرف مسئولین، سخت و پیچیده کردن فرآیند تأمین بودجه لازم برای جشنواره عکاسی کاسپیکز که در این بیانیه نمی‌توان گنجاند و در گزارش سالانه کانون حتماً توضیحات مفصل داده خواهد شد، نیز نمونه‌ای از ناکارآمدی حوزه فرهنگی است. البته مسئولان دانشکده علت عدم درج گزارش جشنواره کاسپیکز در گزارش عملکرد سالانه دانشکده را پرداختن به مسائل کلی در این گزارش عنوان کرده‌اند اما سوال اینجاست که آیا اهمیت تشکیل یک کانال واتساپ بیشتر از برگزاری یک جشنواره فرهنگی در سطح دانشگاه است؟

موارد فوق‌الذکر در کنار نداشتن برنامه راهبردی فرهنگی سالانه از طرف معاونت فرهنگی دانشکده، مغفول ماندن امور فرهنگی به سبب ادغام معاونت‌های متعدد تحت عنوان معاونت اجرایی را می‌رساند. بنابراین وجود یک معاونت فرهنگی مستقل برای رسیدگی به امور مربوطه بسیار مورد نیاز است.
در بخش روابط عمومی دانشکده به عنوان مرجع اصلی اطلاع‌رسانی یک مجموعه، همین عدم انتشار گزارش عملکرد در هیچ‌یک از مراجع اصلی اطلاع‌رسانی دانشکده خود، هویدای عدم پویایی این بخش است. حال مواردی همچون درج مکرر پیام‌های غیرمرتبط در کانال دانشکده، تبریک عید فطر با تصویر یک کلیسا و... خود نشان از عدم تخصص مسئولین این بخش دارد.
در حالت کلی باید در نظر داشت که آیا این گزارش در شأن دانشگاه‌ تهران است؟ گزارشی که به دو صفحه خلاصه شود! جدا از تمامی بحث‌های بالا، ما شاهد تکه کاغذی هستیم با نگارشی ضعیف و تیتروار که حتی استاندارد‌های اولیه گزارش‌نویسی را رعایت نکرده است. این نشان‌ می‌دهد نویسنده حتی به‌خود زحمت‌ نداده فعالیت‌های به اصطلاح انجام‌شده را همانند سایر دانشکده‌های دانشگاه تهران با جزئیات توصیف کند.
ضروریست انتقاد ‌کنیم از مراجع دریافت‌کننده گزارش در دانشگاه که چگونه این گزارش مبهم و سراسر ایراد را قبول کرده و به عنوان گزارش عملکرد یک دانشکده دانشگاه تهران در سایت دانشگاه منتشر کرده‌اند؟
با توجه به این کارنامه یک‌ساله و اتفاقات چندساله اخیر بی‌درنگ پی می‌بریم که در دوران سراشیبی مدیریتی دانشکده فنی کاسپین قرار داریم و روزبه‌روز شاهد افول و دور شدن دانشکده از اصالت خود هستیم؛ به گونه‌ای که ما دانشجویان در این چند سال بیش از هر زمان دیگری خود را با دیگر دانشکده‌های دانشگاه تهران مقایسه می‌کنیم؛ لذا از مسئولان دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور خواستار تشکیل جلسه فوری و حضوری هیئت رئیسه دانشگاه با حضور تشکل‌های دانشجویی این دانشکده به عنوان نمایندگان دانشجویان جهت رسیدگی به این ناکارآمدی‌های حاکم بر دانشکده فنی کاسپین و جلوگیری از تضییع بیشتر حقوق دانشجویان این دانشکده هستیم.

و من الله توفیق

رونوشت:
• مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، حضرت حجت الاسلام و المسلمین دکتر کرمی
• معاونت محترم آموزشی دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر حسینی
• معاونت محترم پژوهشی دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر رحیمیان
• معاونت محترم دانشجویی و سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر حبیبا
• معاونت محترم فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر زارع چاهوکی
• معاونت محترم اداری و مالی دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر یزدانی
• ریاست محترم پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر سلطانی

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 256 نفر

  • علی فرامرزی

  • محمد مهدی کشتکار

  • امیرحسین خوشرویی

  • ارشیا نیکجویان

  • آرمین ابوطالبی

  • محسن شکوری

  • محمدرضا اسلام زاده

  • امیر اصلاحی کلورزی

  • سیده زهراصفری

  • میلاد ویسی

  • رضا عاشقی اسکوئی

  • امیرحسین ندیری

  • سید محمدحسان نورانی

  • محمد مهدی رجوانی

  • مجتبی بارانی

  • شایان پرویزی نژاد

  • امیرمحمدگل محمدی

  • حمیدرضا کریمی

  • نگين ميرزاعليان

  • رسول احمدی فر

  • علیرضا بشارتی

  • آرمین رضاخانی

  • بهنام شعبانی نژاد

  • زینب بگ محمدی

  • لادن امینی شیرازی

  • حامد محمودی

  • فاطمه نجاری

  • فاطمه حسین قراری فومنی

  • اشکان نیکخواه سروندی

  • سارا دادبخش

بحث و گفتگو

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


ثبت رسمی در دبیرخانه

نامه تأیید امضاهای این کارزار جهت ثبت و پیگیری صادر شد.

تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: