جناب آقای دکتر روحانی
رئیس جمهور محترم
با سلام و احترام
شهر چابهار با داشتن قابلیتهای منحصر به فرد در زمینه جذب گردشگر به دلیل داشتن مکانهای طبیعی و تاریخی بکر، وجود سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی، و همچنین پتانسیلهای بیبدیل به منظور جذب سرمایهگذار در زمینه توسعه صنعت گردشگری، صنایع شیلاتی، کشاورزی، ترانزیت و قرار گرفتن در سواحل نیلگون دریای عمان این شهرستان را به نسبت سایر شهرهای کشور متمایز نموده است.
ضمن تشکر از سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار به دلیل تقبل هزینه ساخت یک شهر فرودگاهی بینالمللی، اکنون فرصتی فراهم آمده تا سواحل مکران صاحب یک شهر فرودگاهی شوند که میتواند تمام نیازهای پروازی، تجاری، ترانزیتی و حتی مباحث توسعه گردشگری را پاسخ گوید و از مسئولین امر انتظار میرود با توجه به نگاه ویژه و راهبردی مقام معظم رهبری به توسعه سواحل مکران و تأکید ایشان به مسئولین مبنی بر فعالیت بدون وقفه در کلیه زمینهها در این خطه محروم ایران اسلامی، مشکلات بهوجودآمده در ساخت شهر فرودگاهی بینالمللی را برطرف نمایند زیرا تبعات ناشی از عدم ساخت شهر فرودگاه بینالمللی بدبینی گردشگران، سرمایهگذاران و... را به دنبال خواهد داشت.
شروع، راهاندازی و ایجاد اَبَرپروژههایی مانند کارخانه پتروشیمی، فولاد، راهآهن، توسعه اسکله شهید بهشتی، خط گاز و... نشان از توجه ویژه رهبری به منطقه مکران است و نبود شهر فرودگاه بینالمللی قطعاً تاثیر مستقیم و منفی بر روند اجرایی آنها خواهد داشت.
این پروژه یک شهرک فرودگاهی است که دارای محورهای فعالیتی اقتصادی متعددی اعم از:
احداث میلیونها مترمربع انبارهای مسقف و روباز برای اتواع کالاهای خاص همچون دارو و مواد فاسدشدنی که صرفاً به صورت هوایی قابل حمل میباشند، سردخانه برای نگهداری و توزیع کالاهای ترانزیتی، احداث انواع مراکز اقامتی همچون هتل و هتل آپارتمان جهت اقامت موقتی مسافرین ترانزیتی، احداث فروشگاه.های متعدد جهت استقرار مراکز فروش Duty Free برای مسافرین عادی و ترانزیتی خارجی، احداث مراکز درمانی برای مسافرین عبوری مثلاً هر کدام از پروازهای مسیر شرق به غرب چنانچه مسافر بدحال داشته باشند فقط در شهرهای فرودگاهی فرود میآیند و بدون تبادل مسافر خدمات درمانی برای خدمه و مسافرین دریافت میکنند. احداث مراکز بزرگ تولید و توزیع مواد غذایی مورد نیاز شرکتهای هواپیمایی عبوری که اصطلاحاً شرکتهای کترینگ نامیده میشوند که هم اکنون یکی از دلایل فرود موقت بسیاری از هواپیماهایی که در مسیرهای طولانیتر از ۶ ساعت مثلاً از سنگاپور به ایتالیا پرواز دارند، به فرودگاههایی همچون دبی و قطر که هیچ تبادل مسافری هم ندارند صرفاً دریافت خدمات همچون سوخت و غدا میباشد. احداث مراکز بزرگ بانکرینگ هوایی اعم از سوخترسانی به ناوگان هوایی جهانی و هواپیماهای عبوری، انجام هرگونه تعمیرات جزئی و رفع معایب فنی هواپیماها، تخلیه فاضلاب هواپیماها، تعویض روغن موتورها و سیستمهای هیدرولیک هواپیما، تهیه کترینگ، احداث مراکز تفریحی اعم از سینما، کتابخانه، برگزاری انواع نمایشگاهها و کنسرتها وغیره برای مسافرین عبوری که پروازهایشان برای رفع نواقص فنی مراجعه کرده و یا مسافرینی که در طول مسیر خود مجبور به تعویض پرواز بوده و پرواز بعدیشان گاهی بیش از ۲۴ ساعت تأخیر دارد و به خاطر نداشتن ویزا مجبور به اقامت و پر کردن اوقات خود هستتد. بنابراین به خاطر ماهیت نظامی فرودگاه کنارک شاید بیش از ۹۹ درصد از فعالیت های فوق الذکر در سایت و فرودگاه مذکور وجود ندارد و حتی یک مسافر خارجی بدون ویزای ایران و یا محموله بار ترانزیتی را نمیتوان از طریق این فرودگاه جابهجا نمود چه برسد به انجام سایر پروژههای فوق الذکر. از همه مهمتر اینکه ایجاد تمامی زیرساختها و اجرای همه پروژههای یادشده باید توسط سرمایهگذاران خارجی انجام شود، درحالیکه کدام سرمایهگذار حاضر به انجام سرمایهگذاری در یک کمپ و سایت نظامی میشود با آن همه محدودیتهای قانونی و نظامی که حتی برای جابهجایی چند عدد صندلی که برای سالن جدید خریداری شده بود روزها معطل ماند تا مجوز ورود صادر شد، پس بقیهاش را شما خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
بنابراین به جای پیوستن به تحرکی عظیم برای ساختن آینده بهتر برای این منطقه، سرنوشت پروژههای مهم را گره زدهاند به اینکه در کنارک باشد یا چابهار و هر کدام جبهه گرفتهاند انگار چابهار رژیم غاصب است و کنارک فلسطین. واقعاً تأسفبار است.