به نام آن که تن را نور جان داد
خرد را سوی دانایی عنان داد
جناب آقای علیرضا منادی سفیدان
ریاست محترم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی
سرکار خانم نسرین نورشاهی
ریاست محترم موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی
جناب آقای سید مصطفی آذرکیش
مدیر کل محترم دفتر آموزشهای فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش
با سلام و احترام
ما اولیاء هنرستانهای فنی بنا به دلایل ذیل خواستار قرار گرفتن مقطع کارشناسی پیوسته در کنار کاردانی رشتههای فنی در دانشگاههای فنی میباشیم تا فارغالتحصیلان این دانشگاهها در رسیدن به وضعیت مثمر ثمر و کارآمد جامعه مدرن صنعتی کشور عزیزمان، جمهوری اسلامی ایران، قدمهای مستحکمتری بردارند.
با توجه به تغییر نگاه مسئولین به سیستم آموزشی هنرستانها از سال ۹۵ و فارغالتحصیلی ۱۲ ساله آنها، امکان حضور دوشادوش در کنار دیپلمههای دبیرستانی در کنکور دانشگاههای نظری و ماحصل آن، ادامه تحصیل پیوسته در مقطع کارشناسیهای نظری دارند که جای بسی خرسندی است. حال این سوال پیش میآید که چرا دانشگاههای فنی به هنرجویان با دید دیپلمههای ۱۱ ساله نگاه میکنند و هنوز اولین مقطع خروجی از این دانشگاهها فوق دیپلم است؟ چرا هنوز ثمره خروجی دانشگاههای فنی را باید به عنوان کارگر و تکنسین نگاه کرد؟
آیا همانطور که تغییر نگرش جهت حضور این گروه در کنکور سراسری به حقیقت پیوسته، زمان این تغییر دید و سیاست در دانشگاههای فنی فرا نرسیده است؟
با توجه به نتایج آمارهای میدانی کشور در رابطه با بررسی «اشتغالهای فعال وتوانمند، ایجاد شغل، نوآوری» از ۶۰ سال پیش تا به امروز، نماینده حضور یا ردپای این توانمندان علم و صنعت در کارگاهها، کارخانجات، مغازههای فنی، مراکز علمی و عملی، پارکهای علم فناوری و... در کشور بوده و این خود گواه بزرگی است که جهت بهبود تحصیلات این سکانداران توسعه ملی کشور و تعالی و آمادهسازی مسیر روبهرشد این عزیزان آیندهدار صنعت و کسب مدارج عالی منطبق با علم روز جهانی مسئولان بالادستی آموزش، توجه و تمرکز ویژهای نمایند.
مطمئناً حضور هنرجویان هنرستانی در مقطع کارشناسی پیوسته، تحولی عظیم و شگرف در نگاه و جایگاه دانشگاه به وجود خواهد آورد، زیرا این هنرجویان هم در عمل و هم در علم توانمندی و جسارت و اعتمادبهنفس دارند و به محض خروج از دانشگاه، یا در صنعت استخدام خواهند شد یا شغل ایجاد کرده و کارآفرین خواهند بود و در همه احوال عامل رونق تولید و جهش تولید خواهند بود.
با این اوصاف، چرا خود دانشگاههای فنی از تربیت چنین مهندسان فنی بینصیب باشند؟ با انجام این مهم نه تنها باعث ترفیع جایگاه دانشگاههای فنی میان دانشگاهها میشود، بلکه باعث بهبود نگاه عمومی جامعه به این شاخه تحصیلی نیز خواهد شد.
به همین منظور از تمام بزرگواران دستاندرکار انتظار داریم با تغییر نگاه سنتی، در اعتلای محقق شدن مقطع لیسانس پیوسته در کنار مقطع کاردانی، به هنرجویان آیندهساز کشور اسلامیمان یاری رسانند تا همگی از نتیجه عالی آن که به ظهور رسیدن صنعتکاران عاقل و خلاق، باوجدان و طراح و توانمند که پایهگذار صنعت آیندهدار مدرن کشور خواهند بود، بهره ببریم.
یقین داریم با رؤیت این خواسته خانواده بزرگ هنرستانها، که خواسته تمام کادر هنرستانها هم هست، به همراه تجربه بازدیدی که شما مسئولین فهیم فنی آموزش و پرورش از مراکز صنعتی آلمان داشتید و شاهد پویایی و خلاقیت و نشاط نیروهای صنعتی آنجا بودید، اذعان خواهید داشت تربیت و حضور نیروهای مؤثر و کارشناسان فنی در عرصه صنعت بسیار بهتر از حضور مهندسین نظری در این جایگاه است، زیرا علاوه بر داشتن دستانی آشنا با صنعت و ابتکار و جرأت و همچنین کولهبار علمی بهروز آکادمیک، نه تنها باعث اتلاف وقت و سرمایه نخواهند بود، بلکه عامل پویایی مجموعه تا رسیدن به هدف خواهند شد.
فراموش نمیکنیم در یکی از دیدارهای رهبر انقلاب با کارآفرینان صنعتی، تولیدی و... ایشان توسعه مهارتهای فنی را از طریق توجه به هنرستانهای فنی-صنعتی، و آموزشکدههای فنی و حرفهای و دانشگاههای علمی-کاربردی ضروری برشمردند و افزودند: «کشور به پنجههای کارآمد و علم نیاز دارد.»
در پایان از تمام عالیمقامان سیاستگذار در امر آموزش که نهایت تلاششان را جهت سربلند بودن در برابر فرزندان حال و آینده کشور به کار میگیرند قدردانی مینماییم.
با احترام و تشکر
خانواده بزرگ هنرستانهای فنی و حرفهای کشور