بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر سعیدرضا عاملی
دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضرید سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ در دانشگاه فرهنگیان با مفهوم معلم و جایگاه ارزشمند معلمی آغاز گردید. رهبر معظم انقلاب اشاره جدی درباره مسئله تعلیم و تربیت، جهتگیری تعلیم و تربیت به سمت برخورداری از عدالت، تربیت عدالتخواه، پیگیری اهداف نظام اسلامی، تعقیب علم سودمند در تعلیم و تربیت کشور، تعلیم و استفاده دانش سودمند، ضرورت علم نافع و علمی که ما را به اهدافمان نزدیک کند داشتند و در نهایت معلمی را یک حرفه فنی و یک کار هنری که نیازمند یادگیری است، تشریح فرمودند.
ذکر موارد زیر در راستای منویات مقام معظم رهبری و ارتباط با موضوع این نامه مبنی بر بهکارگیری دانشآموختگان رشته علوم تربیتی از دانشگاههای سراسر کشور است که مطابق با فرمایشات رهبر معظم انقلاب، قابل توجه و لازم به پیگیری است:
• دانشجویان علوم تربیتی با تصویب کارگروه تحول علوم انسانی با توجه به اشاره مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و تربیت با جهتگیری تعلیم و تربیت و اهداف نظام تعلیم و تربیت اسلامی مشغول به ادامه تحصیل میباشند.
• به قاطعیت، با بررسی علمی و تحقیق دروس پیشبینیشده در دوره کارشناسی علوم تربیتی با تأیید شورای تحول علوم انسانی در جهت و سمت برخورداری از عدالت، تربیت دانشجویان به عنوان معلمین عدالتخواه در حرکت میباشد.
• پیگیری اهداف نظام اسلامی، در کلیه دروس پیشبینیشده در حوزه تعلیم و تربیت اسلامی کاملاً مشهود و در حال اجراست.
• مقام معظم رهبری در نهایت معلمی را یک حرفه فنی و یک کار هنری که به یاد گرفتن لازم دارد تشریح فرمودند و لازم به ذکر است از ابتدای شروع درس دوره کارشناسی علوم تربیتی در طول چهار سال دانشجویان به خوبی با فن و هنر معلمی آشنا و بدین منظور برای تعلیم و تربیت اسلامی آماده میشوند.
فلذا به استحضار جنابعالی میرسانیم با توجه به موارد ذکرشده، مطلوبیت آموزش دانشجویان علوم تربیتی کاملاً در راستای منویات مقام معظم رهبری همسان با دانشگاه فرهنگیان در تربیت معلم است.
در این مقطع زمانی مجلس و شورای محترم عالی انقلاب فرهنگی قوانینی را در خصوص جذب معلمین مطرح و قانون ماده ۲۸ استخدام فرهنگیان در جهت منویات مقام معظم رهبری و کمبود معلم برای دانشجویان علوم تربیتی بررسی نمایند.
ما دانشجویان رشته علوم تربیتی دانشگاههای سراسر کشور با دغدغههای تربیتی پای به عرصه تعلیم و تربیت و معلمی گذاشتهایم و دروس اختصاصی را در این زمینه توسط اساتیدی مجرب گذرانده و خواستار شرایط جذب و خدمت در آموزش و پرورش میباشیم.
ما شاخصهای دانشی، مهارتی و نگرشی لازم و مناسبی را که برای جذب معلمی تدوین و بر اساس آن متقاضیان و داوطلبان مورد سنجش قرار گیرند، دارا میباشیم.
همچنین پتانسیل دانشآموختگان رشته علوم تربیتی بسیار فراتر از تربیت برای معلم شدن بوده و حوزه بسیار گستردهتری است و میتوان از دانشآموختگان آن به عنوان کارشناسان برنامهریزی درسی، تکنولوژی آموزشی، مدیریت و برنامهریزی و فلسفه تعلیم و تربیت استفاده کرد.
آمارها نشان میدهد که نسبت معلم به دانشآموز از «۱ به ۲۲» به «۱ به ۲۶» تنزل یافته است و بهترین راه برای جبران این کسری به خصوص برای آموزش دوره اول و دوم مدارس کشور، بهکارگیری دانشآموختگان رشته علوم تربیتی است.
تقاضا داریم تصمیمی اتخاذ گردد تا حقی از دانشجویان علوم تربیتی که برای این منظور تربیت میشوند سلب نگردد. ما برای کمک به تعلیم و تربیت کشور عزیزمان در این راه قدم برداشتهایم و و آن را اولویت اول خود میپنداریم و همواره تلاش میکنیم که در این عرصه با نهایت توان حضور داشته باشیم.
ما بر این باوریم همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «تربیت معلم و حساسیت لازم به توانمند نمودن این قشر بسیار لازم و ضروری است و به نظر ما این بدان معنی نیست که افرادی که در دانشگاههای کشور در رشته علوم تربیتی برای تعلیم و تربیت فرزندان کشور عزیز اسلامی تحصیل مینمایند، فاقد شرایط معلمی باشند.»
در خاتمه لازم است در شرایط فعلی تعلیم و تربیت کشور که با کمبود معلم روبهروست از وجود دانشآموختگان رشته علوم تربیتی استفاده گردد تا دانشجویان موجود در این رشته که با علاقهمندی در حال تحصیل در حوزه تعلیم و تربیت میباشند در کمال آرامش در کنار هم به تحصیل ادامه دهند و با پشتوانه بیشتری خود را برای معلمی در تراز نظام جمهوری اسلامی آماده نمایند.
قبلاً از حمایت و مساعدت حضرتعالی تقدیر و طرح موضوع در صحن شورا و تشکیل کمیتهای مبنی بر پیگیری این مهم، مزید تشکر است.
با احترام و آرزوی توفیق برای همه خدمتگزاران نظام اسلامی
جمعی از دانشجویان علوم تربیتی سراسر کشور