جناب حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام
احتراماً به استحضار میرساند ساختار وزارت نیرو از سالها پیش گرفتار مسائل و مشکلات جدی و عمیق نهادی و ادراکی شده و بدون برنامه راهبردی مبتنی بر حفظ زیستبومهای متنوع و ارزشمند کشور، به صورت روزمره و متأثر از خواست و میل گروهها و جریانهای ذینفع دولتها و احزاب و... اداره میشد؛ این در حالی است که این وزارتخانه باید به مثابه قرارگاه نیروهای عملیاتیِ مستقل، از چنان قابلیت بالایی برخوردار باشد که بتواند فارغ از سمتوسوهای حزبی و جناحی و سیاسی، به ساماندهیِ امور مرتبط با منافع ملی کل کشور مبادرت ورزد. بررسی اقدامات وزارت نیرو در دهههای اخیر نشان میدهد که در جهت ارائه ادراک راهبردی از الگوی حاکم بر نظام عدالتمحور اسلامی، اصلاح کارکردها و پیشبینی ساختارهای نهادی متناسب برای کنشگری فعال جهت ارتقای پایداری و حیات کشور، ابتکارات لازم مد نظر قرار نگرفته و متأسفانه به دلیل برخی عملکرد ضعیف، بخشینگری و ناکارآمدی بعضی مدیران و سیاستگذاران در حوزه آب و وزارت نیرو، موضوع آب به یک معضل ملی تبدیل شده و باعث ایجاد مشکلاتی از جمله مهاجرتهای گسترده، خالی شدن مرزها، نارضایتی کشاورزان و مردم سیستان و بلوچستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و... شده که سوء استفاده دشمنان قسمخورده کشور را به همراه داشته است.
همچنین با توجه به فقدان راهبردهای اقتصادی مشخص و مدون در توسعه پایدار کشور، غالب وزرای نیرو در ادوار گذشته بدون توجه به آمایش سرزمین و پتانسیلهای مناطق مختلف کشور سعی در تأمین آب انواع صنایع آببر در مناطق خشک و کمآب نمودهاند و بسترهای آبی در سواحل جنوبی بدون هیچ کارکردی رها شده است. لیکن با روی کار آمدن دولت حضرتعالی بارقه امیدی در دل مردم و دلسوزان این آبوخاک پدیدار شده تا این مسیر اشتباه اصلاح و ریلگذاری جدیدی در سیاستهای کلان آب و تحول ساختاری و سازمانی در نهاد وزارت نیرو انجام شود و اصلاح سیاستهای اشتباه گذشته و ریلگذاری جدید نیازمند افرادی جدید است.
شنیدن نام جناب آقای علی اکبر محرابیان به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو در رسانههای رسمی و غیررسمی، متأسفانه باعث ایجاد یأس در بین آحاد مختلف جامعه از جمله متخصصین حوزه آب، اساتید دانشگاه، فعالان و کنشگران حوزه آب و محیط زیست شده است. ایشان در زمان تصدی پستهای مختلف نگاهی بخشینگر و ضدمحیطزیستی داشتند و به تسریع طرحها و پروژههای انتقال آب بین حوضهای که نتایج فاجعهباری داشتند کمک کرده و همچنین در زمان تصدی وزارت صنایع اقدام به راهاندازی صنایع آببر در مناطق کویری و کمآب کردند که این موضوع با نگاه محیط زیستی، آمایش سرزمینی و پتانسیل و قابلیتهای توسعهای هر منطقه در تضاد است.
در پایان از حضرتعالی تقاضا داریم همانطورکه در سفر انتخاباتی خود به استان خوزستان قول جلوگیری از اجرای طرحهای غیرکارشناسی انتقال آب از سرشاخههای رودخانههای استان خوزستان را داده بودید، در عمل نیز با تجدید نظر در انتخاب وزیر نیرو، شخصی را برای این وزارتخانه تخصصی و حساس انتخاب فرمایید که:
۱. نگاه کلان به کشور داشته و از نگاههای بخشی به دور باشد؛
۲. حسن سابقه مدیریتی داشته باشد؛
۳. از اجرای طرحهای انتقال آب بین حوضهای که باعث خالی شدن مرزهای کشور و ایجاد مشکلاتی در حوضه مبداء و مقصد شدهاند جلوگیری کند.
با تشکر