جناب آقای دکتر منادی
ریاست محترم کمیسیون آموزش مجلس
جناب آقای دکتر طهرانچی
ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی
با سلام و احترام
همانگونه که استحضار دارید شیوع ویروس منحوس کرونا و همچنین سیر صعودی روند ابتلا و نامشخص بودن زمان خاتمه آن، موجب رکود اقتصادی و ایجاد شرایط بحرانی در سراسر جهان گردیده است و ملت شریف ایران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شایان ذکر است که در این بازه زمانی، وجود پاندمی ویروس کووید-۱۹ از یک سو و از سوی دیگر مشکلات عدیده اقتصادی حاکم بر جامعه و وجود تحریمهای ظالمانه در شرایط کنونی، حقیقتا تأمین نیازهای اساسی و اولیه زندگی را برای اکثر خانوادهها امری دشوار نموده است.
در این میان دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد به عنوان خطشکنان عرصههای بزرگ علمی کشور، که تمام این رویدادها خارج از حوزه اختیار و اراده آنهاست، علاوه بر تمام مصائب و دشواریهای فوق، جهت کسب نمره زبان در این برهه زمانی سخت باید به مراکز استانها، آن هم نه همه استانها، مراجعه کنند تا بتواند در آزمون زبان (ept) شرکت نمایند.
مستحضرید که پیششرط شرکت در آزمون جامع و دفاع از رساله دکتری کسب حداقل نمره ۵۰ در آزمونهای زبان است و در غیر اینصورت تا کسب نمره زبان مشخصشده دانشجویان گرامی به کلی از تحصیل باز میمانند. این مسائل جز آسیبهای شدید روحی و روانی، بازماندن از ادامه فعالیتهای پژوهشی و در نهایت اتلاف سرمایه و سالهای عمر، ارمغان و دستاورد دیگری برای دانشجو نخواهد داشت.
در چنین شرایطی دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه بخشنامه جدید و غیراصولی کار را بیش از پیش برای دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد سخت کرده است. مانع بزرگی به نام آزمون زبان ept که به صورت کاملاً غیراستاندارد برگزار میشود سد بزرگی در برابر دانشجویان برای ادامه تحصیل است. از این رو برای حل مشکلات دانشجویان دکتری و دوری از چرخه فرسایشی تحصیل در مقطع دکترای دانشگاه آزاد پیشنهادات زیر ارائه میشود:
۱- اضافه کردن حوزههای بیشتر در شهرستانها و مراکز استانها که دانشجو برای شرکت در یک آزمون مجبور نباشد مسافتی طولانی و پرخطر را طی کند.
۲- اگر بنا به شرایط و یا دلایلی امکان برگزاری آزمون به صورت حضوری نیست، روند برگزاری مجازی آزمون ept به ویژه در شرایط دشوار کرونا برای دانشجویان فراهم گردد تا آنها از دیگر مراحل تحصیل خود در مقطع دکتری باز نمانند.
۳- برگزاری قطعی آزمون زبان ept هر ماه با توجه به ظرفیت متقاضی (متأسفانه ماههاست که این آزمون برگزار نشده است.)
۴- پذیرش نمره قبولی ۴۰ برای شرکت در آزمون جامع و دفاع نهایی دانشجویان دکتری در این مقطع زمانی
۵- استاندارد کردن آزمون ept و مشخص کردن منابع آزمون
۶- تطبیق دیگر آزمونهای زبان مورد تأیید در کشور از جمله MHLE وزارت بهداشت و سایر آزمونهای معتبر
با تشکر
جمعی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد