باسمهتعالی
محضر مبارک مقام معظم رهبری،
حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّ ظلهالعالی)
با سلام و تحیات
حضرتعالی استحضار دارید که رشد و بالندگی بلندمدت و توسعه متوازنِ جوامع امروزی در گرو تلاش و تأثیرگذاری نخبگان قرار دارد و همانگونه که حضرتعالی نیز بارها اشاره فرمودهاید، دستیابی به اهداف والای سند چشمانداز و تبدیل ایران اسلامی به قطب منطقه، فقط با تکیه بر ظرفیت نخبگان دانشگاهی و توجه به شأن و منزلت آنان میسر میشود.
اما متأسفانه در طول یک دهه گذشته، ظهور و میدان داری دیدگاههایی شاید ضدعلمی در بخشهایی از بدنه مدیریتی کشور، منجر به تضعیف شدید جایگاه استادان دانشگاهی و وارد آمدن ضرباتی سترگ به شأن و منزلت این قشر از جامعه شده است. نتیجه چنین دیدگاه هایی تشدید پدیده مهاجرت نخبگان و رکود علمی و فناوری است که این مصداقی از بی توجهی به استقلال و توسعه علمی کشور است.
پایین نگاه داشتن حقوق استادان در طی 10 سال اخیر (در مقایسه با افرادی با تحصیلاتی مشابه و وظایفی به مراتب سبکتر در ارگان های دیگر - ظاهراً به بهانه عدالت و/یا مساوات)، اجحاف فزاینده ای را در حق اعضای هیأت علمی وزارت عتف روا داشته است. فشارهای روانی و اقتصادی ناشی از این تبعیض ناروا، ما امضاکنندگان این نامه را بر آن داشت تا به تظلم خواهی از محضر مبارکتان مبادرت ورزیم. متأسفانه این تبعیض به حدی رسیده است که در حال حاضر، حقوق دریافتی اعضای هیأت علمی (به ویژه استادان جوان) پایینتر از کارمندان سایر سازمانها و حتی کارمندان دانشگاه خودشان با سابقه مشابه است. این در حالی است که اعضای هیأت علمی می بایست جوانی خود را (حداقل تا 35 سالگی) در راه تحصیل صرف نمایند و این دوری طولانی مدت از کسب درامد موجب میشود که در بدو استخدام با مشکلات عدیده معیشتی روبهرو باشند و حقوقشان حتی کفاف نیازهای اولیه زندگی در شهرهای متوسط را نیز ندهد. همچنین بنا بر قوانین استخدامی اعضای هیأت علمی، تمامی استادان حتی در ایام تعطیل نیز بهناچار باید بر فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاهی خود و دانشجویان تحت سرپرستی تمرکز کنند و بنابراین زمان مفیدی برای کسب درامد دوم نیز باقی نمی ماند.
مجموعه عوامل یاد شده سبب شده است که متأسفانه در سالهای اخیر، تعدادی از اعضای هیأت علمی بسیار مستعد و پرتوان به مهاجرت بیندیشند. افزایش نگران کننده مهاجرت استادان - که به تازگی توسط رؤسای برخی دانشگاه ها بیان شد - روند رشد و توسعه کشور را در دنیای علم-محور امروزی با کندی قابل توجهی روبهرو خواهد ساخت که چنین اتفاقی، موجب وارد آمدن بزرگترین ضربه ها به زیرساخت علمی و همانا خواسته دشمنان است.
ما اعضای هیأت علمی وزارت عتف ضمن ابراز پایبندی خود به آرمانهای امام راه حل و اهداف راهبردی ترسیم شده توسط رهبری عظیم الشان انقلاب، بر این باور هستیم که عبور از تمامی بحرانهای اقتصادی و تحریمهای ظالمانهای که توسط امریکای جهانخوار بر اقتصاد کشور تحمیل شده، میسر است اما همانطور که حضرتعالی بارها بیان داشتهاید تنها از مسیر بها بخشیدن به نیروهای مؤمن دانشگاهی و تکیه بر دانش بومی این مهم میسر خواهد شد. دلگرمی ما استادان برای تحمل شرایط سخت تا به امروز همواره این بوده است که حضرتعالی بارها تأکید فرمودهاید: "حتی لحظه ای در دفاع از جامعه علمی و نخبگان کشور کوتاه نمیآیم." اکنون ما استادان دانشگاهی که به مانند سایر اقشار جامعه، حضرتعالی را دلسوزترین فرد نسبت به آینده این کشور میدانیم، از شما تقاضای رسیدگی عاجل به وضعیت معیشتی اعضای هیأت علمی وزارت عتف داریم. بهطور مشخص تقاضاهای ذیل به حضور محترمتان ایفاد میگردد:
- یکسانسازی نظام پرداخت حقوق به اعضای هیأت علمی وزارتین عتف و بهداشت.
- اجرای رأی دیوان عدالت اداری مورخ ۲۴/۷/۱۳۹۱ در خصوص ابطال مصوبه هیأت وزیران (۴۷۵۷۹/ت۳۷۴۰۹ه - مورخ ۳۰/۳/۱۳۸۶) به منظور جبران افزایش حقوق تبعیض آمیز اعضای هیأت علمی از سال ۱۳۸۷ به بعد.
- افزایش سالیانه حقوق اعضای هیأت علمی شاغل و بازنشسته وزارت علوم و مؤسسات تحقیقاتی وابسته، متناسب با نرخ تورم سالیانه.
با آرزوی سلامتی و طول عمر
و من الله التوفیق
اعضای هیأت علمی وزارت عتف و مؤسسات تحقیقاتی وابسته
رونوشت:
- رییس جمهور محترم
- ریاست محترم قوه قضائیه
- رییس و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
- وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
- رییس محترم سازمان برنامه و بودجه
- رئیس محترم دیوان عدالت اداری
- دبیر و اعضای محترم شورای نگهبان قانون اساسی
- معاون محترم علمی و فناوری رییس جمهور