جناب آقای دکتر محمود نیلی محمودآبادی
ریاست محترم دانشگاه تهران
باسلام و تحیت
همانگونه که مستحضرید بیماری عالمگیر کرونا به عنوان متغیری غیرقابلپیشبینی و بیسابقه تمامی روندهای آموزشی، پژوهشی، اقتصادی، مدیریتی و... را در سراسر دنیا دگرگون کرده و میلیونها نفر را در دنیا یا به کام مرگ کشاند یا با مشکلات عدیده مواجه کرده است. بر این اساس و جهت کنترل شیوع این بیماری مهلک، مسیر آموزش در کشور به سمت آموزش مجازی سوق داده شد و ستاد ملی کرونا در کشور دستورالعملهای مرتبط با شیوه برگزاری کلاسها، امتحانات و نحوه ارزشیابی را ابلاغ کرد و متعاقباً وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مجری و سیاستگذار اقدام به تدوین نظامنامهها و ابلاغیههای متناسب با وضع بهوجودآمده کرد.
از آنجاییکه آموزش الکترونیک و مجازی در برخی دانشگاههای بزرگ کشور از جمله دانشگاه تهران، مسبوق به سابقه بوده و از زیرساختهای مناسبی برخوردار بود، عملاً بعد از شیوع کرونا در سال ۹۸ تمامی رشتهها و دورهها اعم از روزانه، شبانه، پردیسها و... خود را با نظام آموزش الکترونیک هماهنگ کردند. با این تفاوت که تجربه و کیفیت آموزشهای الکترونیک را با تأخیر زمان استحصال نمودند.
از طرفی معاون محترم آموزشی دانشگاه تهران در مصاحبهای مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۱۳ با خبرگزاری ایسنا صراحتاً با برشمردن امکانات زیرساختی مناسب، تعداد رشتهها و دانشجوها و تأکید بر اینکه از دیدگاه ما هیچ تفاوتی بین آموزشهای مجازی و سایر آموزشهای دانشگاه تهران وجود ندارد، از رایزنی با وزارت علوم جهت حذف این عنوان تبعیضآمیز سخن به میان آوردند.
از طرف دیگر جناب آقای دکتر خاکی صدیق، معاون محترم آموزشی وزیر علوم، در مصاحبه مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۲۹ صراحتاً بیان داشتند که بیش از ۹۸ درصد کلاسهای تئوری به صورت مجازی ارائه و بیش از ۷۷ درصد کلاسهای عملی دانشگاهها به صورت الکترونیکی اجرا شده است و در ادامه اشاره داشتند که باید به سمت آموزش غیرحضوری برویم و به همین دلیل به سمت اصلاح قوانین و انعطافپذیری در آموزش رفتیم.
علی هذا با عنایت به درونمایه و جان کلام مکاتبات مختلف نظیر نامه شماره ۳۰۸۹-م/۳ دانشگاه علم و صنعت و گزارش عملکرد و بازخورد مناسب آموزشهای مجازی، اسناد راهبردی نظیر محورهای تمرکز راهبری آموزش-یادگیری در دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی پس از وضعیت فوقالعاده (پس از کرونا)، روشهای اجرای آزمون غیرحضوری در دانشگاهها بر پایه نظرات کارگروه تخصصی آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نظامنامه یادگیری الکترونیکی در آموزش عالی و نامه شماره ۳۵۳۱۲۸/۲۱/۲ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم و... از یک سو و از سوی دیگر انجام پروژههای مختلف، تکالیف و تمارین و سبک امتحانات سختگیرانه از سوی اساتید محترم در دورههای مجازی که عملاً سطحی بالاتر از حتی دورههای روزانه را به وجود آورد، جملگی مؤید رعایت اصول و موازین استاندارد آموزشی در تراز دانشگاه تهران است.
بدینوسیله درخواست داریم با توجه به هزینههای صورتگرفته و طی مراحل سنگین آموزش و ارزیابیها نسبت به حذف عنوان مجازی یا دوره آموزش الکترونیک از مدارک فارغالتحصیلان ارشد، اقدام شایسته را در دستور کار قرار دهید تا بتوانند از حداکثر مزایای این مدارک تحصیلی بدون تبعیض و تصغیر تلاشهایشان بهرهمند شوند.
پیشاپیش از بذل توجه و عنایت به این دغدغه دانشجویان کمال تشکر را داریم.
با احترام مجدد
رونوشت:
• جناب آقای دکتر حسینی، معاون محترم آموزشی دانشگاه تهران، جهت استحضار و دستور مقتضی
• جناب آقای دکتر علیرضا محمدرضایی، رئیس محترم پردیس فارابی، جهت اطلاع و اقدام مقتضی
• جناب آقای دکتر زارعی متین، رئیس محترم دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس فارابی، جهت اطلاع و اقدام مقتضی
• جناب آقای دکتر رحمتی، مدیر محترم گروه مدیریت کسب و کار، جهت اطلاع و اقدام مقتضی