بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای صفری
مدیریت محترم پردیسهای دانشگاه فرهنگیان استان گیلان
سلام علیکم
بیتردید آنچه یک جامعه در تمامی اعصار برای استمرار و تداوم هویت خود به آن نیازمند بوده است، انسان متعالی، فهیم و باورمند به ارزشهاست و این انسان، برای پیمودن مسیر رشد و بالندگی و شکوفاسازی استعدادهایش گذرگاهی جز آموزش نخواهد یافت. پیشرفت و بقای جامعه اسلامی، مستلزم تربیت شایسته و همهجانبه اعضای آن است.
آنکه در عرصه حیاتی تربیت میداندار است و به بیان مقام معظم رهبری سپاه پیشرفت کشور را به پیش میراند یقیناً معلم است؛ همین معلمینی که امروز در دانشگاه فرهنگیان مشغول تحصیل علم تربیتاند و فردا، در خط مقدم پرورش و انسانسازی خواهد جنگید.
مسلم است که اگر امروز در دانشگاه فرهنگیان، به عنوان مرکز ثقل آموزش و پرورش و متولی تربیت معلمان کشور، ضعفی باشد و موانعی مسیر دانشجو را برای تبدیل شدن به یک معلم تمامعیار و طراز سد کند، فردا تربیت عمومی کشور ضربه سختی خواهد خورد. برای ساختن جامعه باید از ساختن معلمین شروع کرد و برای پرورش معلمین، فضای تربیت باید مهیا و مناسب باشد.
در چند ماه اخیر که به واسطه شیوع ویروس کرونا، فرآیند آموزش به حیطه فضای مجازی انتقال یافته است، مشکلات و موانع زیادی، فرآیند یادگیری و تربیت را برای دانشجویان دشوار کرده است.
با وجود تأکیداتی که در سند تحول بنیادین بر توسعه ضریب شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات و بهبود آموزش مجازی وجود دارد، اما همچنان مشکلات عدیدهای در این بین وجود دارد که ما را مجاب کرد تا ضمن نظرسنجی از دانشجویان در باب اختلالات فضای مجازی و انتقال این موانع و مشکلات به مسئولین محترم و ارائه راهکارهای پیشنهادی، خواستار رفع معضلات و در نهایت ارتقاء سطح آموزش مجازی باشیم.
مسائل شایع دانشجویان در این حوزه از این قبیلاند:
• عدم امکان ورود به سامانه lms در برخی ساعات و عدم امکان اتصال به کلاس آنلاین برای برخی دانشجویان
• خارج کردن ناگهانی اساتید و دانشجویان در کلاسهای آنلاین
• قطع و وصل شدن یا کیفیت پایین صدا و تصویر در آموزش آنلاین که سطح توجه و یادگیری دانشجویان را به شدت کاهش میدهد.
• عدم ارائه آموزشی جامع به منظور تسهیل امکان استفاده از سامانه به اساتید و دانشجویان
• سردرگمی دانشجویان به علت مشخص نبودن تاریخ کلاسهای آفلاین و آنلاین که با ارائه یک جدول زمانبندی از سوی آموزش میتوان این مسئله را حل کرد.
• عدم امکان برقراری ارتباط صوتی دانشجویان در adobe connect
• دشواری کار با نرم افزار adobe connect و محدودیت های این برنامه برای برگزاری کلاسهای آنلاین که پیشنهاد می شود از بستر نرم افزار های بهتری نظیر اسکایروم استفاده شود.
• عدم امکان بارگذاری یا دانلود فایلها توسط برخی اساتید یا دانشجویان
• محدود بودن کلاسهای درس به فضای سامانه lms که به علت ضعفهای موجود امکان تدریس و یادگیری بهینه را سلب کرده است بنابراین بهتر است تا بهبود زیرساختها امکان استفاده از سایر برنامهها و پیامرسانها به اساتید داده شود.
• بنا به درخواست بسیاری از دانشجویان، پیشنهاد میشود تا زمانی که زیرساخت مناسب برای برگزاری کلاسهای آنلاین وجود ندارد، به برگزاری کلاسهای آفلاین اکتفا شود.
در نهایت، ضمن قدردانی از تمامی تلاشهایی که تا کنون صورت گرفته است، خواستار بهبود مشکلات آموزش مجازی در کوتاهترین زمان ممکن هستیم.
و السلام علی من اتبع الهدی