⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ اعتراض به رفع فیلتر قطره‌چکانی و ادامه سانسور و محدودیت اینترنت
◻️ درخواست تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و حجمی برون‌سپاری آب و فاضلاب
◻️ درخواست برخورد با عاملان کشتار سگ‌های بی‌گناه گندک

نامه دادخواهی دانشجو معلمان

#نه_به_کسر_۴۵_درصد

نامه دادخواهی دانشجو معلمان

بسمه تعالی

مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی):
«تأکید می‌کنم، دانشگاه فرهنگیان را مسئولین جدی بگیرند. هرچه می‌توانند برای این سرمایه‌گذاری کنند. به یک لحاظ اهمیت این دانشگاه از همه دانشگاه‌های دیگر بیشتر است.»

رئیس محترم دفتر مقام معظم رهبری،
جناب آقای محمدی گلپایگانی؛
معاون محترم رئیس جمهور و رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه کشور،
جناب آقای دکتر نوبخت؛
رئیس محترم کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی،
جناب آقای حاجی بابایی؛
رئیس محترم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی،
جناب آقای منادی سفیدان؛

سلام علیکم
همانطور که مستحضر هستید، در اغلب کشورهای توسعه یافته، ضرورت عدالت آموزشی و اهمیت تربیت نسل صحیح را به خوبی دریافته‌اند. به همین جهت در این کشورها، دانشگاه‌ها و کالج‌های تربیت معلم از بیشترین میزان بودجه، پشتیبانی و نیروی متخصص برخوردارند. حال آنکه دانشگاه فرهنگیان به عنوان متولی اصلی تربیت معلم در قوانین و شرایط کنونی کشورمان علیرغم تأکیدات و اذعان همگان، مورد بی‌مهری فراوان است.
از جمله مسائلی که دانشگاه فرهنگیان با آن روبه‌روست، تأمین زندگی مطلوب دانشجویی و فراهم آوردن امکانات و رفاهیات لازم برای حدود ۷۰ هزار دانشجومعلم است که در ۹۸ پردیس و مرکز این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. در سال‌های اخیر به سبب کمبود معلم و نائل آمدن درصد بزرگی از معلمان به درجه‌ی بازنشستگی، پذیرش دانشجوی این دانشگاه با رویکرد تربیت نیروی جوان برای نظام آموزش و پرورش و جبران کمبود نیرو، چندین برابر شده است. این افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو، مستلزم افزایش همه جانبه‌ی ظرفیت‌های داخلی دانشگاه از جهات رفاهیات و امکانات و دیگر زیرساخت‌های علمی-آموزشی است. اما متأسفانه عدم تخصیص سرانه‌ی مناسب به دانشگاه فرهنگیان، این دانشگاه مهم را زمین‌گیر کرده است، در حدی که شرایط رفاهی موجود دانشگاه به هیچ وجه در شأن دانشجومعلمانی که قریب ‌به‌ اتفاق از رتبه‌های برتر کنکور سراسری هستند، نمی باشد.
همانطور که مطلع هستید، دانشگاه فرهنگیان چه در گذشته (مراکز تربیت معلم سابق) و چه حال حاضر، بخش عمده‌ای از منابع مالی به صورت خودگردان و از محل کسر از حقوق پرداختی به دانشجو معلمان اداره می‌شود.
با استناد به اولین مصوبه‌ی هیأت امنای دانشگاه که در مورخ ۹۱/۰۴/۲۴ تصویب گردید، سهم ۴۵ درصدی کسورات متعهدین خدمت، با دو عنوان «تغذیه» با سهم ۳۵ درصد و «خوابگاه» با سهم ۱۰ درصد مصوب گردید و در اصلاحیه‌های بعدی، مدت سالیانه‌ی کسر این میزان، از ۷.۵ ماه به ۹ ماه ، بدون احتساب روزهای تعطیل تغییر پیدا کرد که دانشجویان ملزم به پرداخت ماهیانه ۴۵ درصد از حقوق خود به دانشگاه هستند. جای تعجب و تأسف است که بنا به مصوبه‌ی هیأت امنا در ایام تابستان که دانشجویان هیچگونه خدماتی دریافت نمی‌نمایند نیز ملزم به پرداخت ۱۰ درصد از حقوق خود به دانشگاه می‌باشند.
در سال جاری میزان کسورات از دانشجویان خوابگاهی ماهیانه یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان و از دانشجویان ترددی ماهیانه هفتصد هزار تومان در طول نه ماه تحصیلی است. همچنین کسورات دانشگاه برای ایام تعطیل تابستان (بدون ترم تابستانی) ماهیانه دو میلیون و هشتصد هزار تومان می‌باشد که برای شهریه‌ی یک دانشگاه دولتی که وظیفه‌ی تربیت نیروی متخصص نظام را بر عهده دارد رقمی بسیار ناعادلانه و ناعاقلانه است.
در سایر دانشگاه‌های روزانه تحت نظر وزارت علوم‌، تحقیقات و فناوری، و چه دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی (سایر دانشگاه‌هایی که با رسالت مشابه با دانشگاه فرهنگیان تأسیس و مشغول به کار هستند)، به ویژه دانشگاه تربیت‌ دبیر شهید رجایی که همچون دانشگاه فرهنگیان زیرمجموعه‌ی وزارت آموزش و پرورش است، تخصیص سرانه‌ی دولتی به ازای هر دانشجو با مشارکت صندوق رفاه دانشجویی انجام گرفته است و این موضوع اولین تفاوت آشکاری است که بین دانشگاه‌هایی با هدف مشترک و مشابه اما رویه‌ی متفاوت در هزینه و پرداخت به چشم می‌خورد و قابل تحقیق و بررسی است. از جمله سرانه‌های تخصیصی و بسی تأثیرگذار بر کیفیت ارائه‌ی خدمات، سرانه غذایی است.
سرانه غذایی علاوه بر این که امکان خرید تغذیه با قیمتی بسیار مناسب برای دانشجویان فراهم نموده، سبب افزایش کیفیت و تنوع در منوی غذایی دانشگاه‌های مذکور نیز گردیده است. لیست قیمت‌های تغذیه در سه قسم کم هزینه، متوسط هزینه و پر هزینه اعلامی از سوی صندوق رفاه دانشجویان در طی چند سال گذشته تا به اکنون به شرح جدول زیر است:

 

مقایسه قیمت غذای دانشجویی در 8 سال اخیر و سال جاری ( مبالغ به تومان )

انواع غذا / سال

91

92

93

94

95

96

97

98

99

کم هزینه

350

450

600

700

790

790

860

930

1200

متوسط هزینه

485

630

850

1000

1125

1125

1250

1350

1700

پرهزینه

590

770

1000

1150

1290

1290

1400

1540

2000

صبحانه

---

400

500

580

655

655

700

750

900

 

با مشاهده‌ی جدول فوق و محاسبه‌ای مختصر می‌توان نتیجه گرفت که هزینه‌های مصرفی دانشجویان بابت تهیه‌ی تغذیه نسبت به دانشجویان دانشگاه فرهنگیان مبلغی بسیار کمتر و با کیفیتی بسیار متفاوت و با تنوع بیشتر در اختیار دانشجویان قرار گرفته است. همچنین دانشجویان دانشگاه فرهنگیان امکان رزرو غذا را نداشته و هزینه‌ی غذا به اجبار، حتی در روزهای تعطیل از آن‌ها کسر می‌گردد.
جدول ذیل میزان مبلغ پرداختی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی بر اساس قیمت مصوب صندوق رفاه درطول یک ماه و میزان پرداخت ۳۵ درصد از حقوق و مزایای دانشجو معلمان بابت تغذیه به صورت ماهیانه در سال ۹۹ را نشان می‌دهد:

 

سایر دانشگاه های روزانه تحت نظر وزارت علوم

 

تغذیه شامل یک وعده صبحانه با نرخ ثابت و دو وعده غذا با نرخ پرهزینه

 

روزانه مبلغ ۴۹۰۰ تومان و ماهانه مبلغ ۱۴۷/۰۰۰ تومان توسط دانشجو هزینه می گردد

 

 

 

دانشگاه فرهنگیان

(شامل ۹۸ پردیس و مرکز) 

 

 

 

دانشجوی خوابگاهی

 (سهم ۳۵ درصد کسر بابت تغذیه از میزان ۴۵ درصد کسورات  متعهدین خدمت)

 

 

 طبق حداقل حقوق سال ۹۹ به مبلغ  (۲۸۰۰۰۰۰)

۱۲۶/۰۰۰ تومان ماهانه

دانشجوی ترددی

(سهم 25 درصدی کسورات متعهدین خدمت بابت تغذیه شامل صبحانه و ناهار)

 

۷۰۰/۰۰۰ تومان

ماهانه

 

همانطور که در جدول فوق قابل ملاحظه است، میزان مبلغ پرداختی توسط دانشجو معلمان حدود ده برابر نسبت به سایر دانشگاه‌های بهره‌مند از امتیاز سرانه غذایی بوده است، فلذا انتظار می‌رود که با پرداخت چنین هزینه‌ای کیفیتی به مراتب بالاتر در ارائه‌ی تغذیه مشاهده شود اما اینگونه نبوده و نیست. تا آنجایی که برنامه‌ی غذایی تعداد کثیری از پردیس‌ها و مراکز تابع دانشگاه فرهنگیان به اقتضای محدودیت بودجه‌ای تبعیض‌آمیزی که در میان دانشگاه‌های دولتی تنها بر این دانشگاه شریف جاری است، هیچ یک از اصول مقدماتی تغذیه را رعایت نکرده و این ضربه‌ای جبران نشدنی به سلامت دانشجویان این دانشگاه است.
وضعیت مذکور با پذیرش چند برابری دانشجویان جدید الورود روند کاهشی کیفیت را در پیش خواهد داشت.
مطالب فوق صرفاً بحث تغذیه را مورد نقد قرار داده است درحالیکه کسری ۴۵ درصد به طور کل با وجود اصلاح و افزایش احکام کارگزینی دانشجو معلمان در سال جاری هزینه‌ای حتی بیشتر از تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات آزاد و غیرانتفاعی را به دانشجویان تحمیل می‌دارد. مع‌الوصف، پیشنهادات ما دانشجومعلمان و تشکل‌های دانشجویی دانشگاه فرهنگیان به عنوان اصلاحات بدین شرح است:

به جهت رفع و انحلال مشکلات یاد شده، پیشنهاد می‌گردد که دانشگاه فرهنگیان نیز از تمامی مزایای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق رفاه دانشجویان ازجمله سرانه غذایی بهره‌مند شده و دانشجویان این دانشگاه بابت دریافت تغذیه در هر سه وعده‌ی روزانه، مبلغی مشابه سایر دانشجویان دانشگاه‌های دولتی پرداخت نمایند و این تبعیض نه ساله در قیاس با دیگر دانشگاه‌های دولتی با تلاش سازمان برنامه و بودجه، کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مرتفع گردد. تمامی امکانات سخت‌افزاری برای انجام این مهم طی سالیان اخیر مهیا شده و توجه نهادهای نام برده شده مورد انتظار بزرگترین دانشگاه دولتی کشور است.
در انتهای مطلب، از نهادها و افراد مربوطه در امر تخصیص بودجه و سرانه دولتی به دانشگاه‌ها، جهت احقاق حقوق دانشجو معلمان و پیگیری مطالبات ایشان در راستای بهبود کیفیت و تقویت نظام آموزش عالی و به تبع آن تعلیم و تربیت، صدای رسای دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان را در سطوح کشوری به گوش مسئولین رسانده و همت پیگیری خود را از جامعه‌ی نومعلمان دریغ نفرمایید.

با تشکر

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 17305 نفر

  • زهرا شادان شهید هاشمی نژاد

  • علیرضا جلیلی قصبه پردیس دکتر شریعتی ساری

  • فاطمه سادات حسینی پردیس شهید باهنر تهران

  • محمد باقریان ده شیخ شهید رجایی فارس

  • رسول رستگاری نسب شهید رجایی شیراز

  • زهرا محمدی بنت الهدی صدر رشت

  • محمد علی غلامی پردیس آیت الله طالقانی

  • علی اکبر جبینی حضرت رسول اکرم اهواز

  • امیر محمدی اصل مرکز بعثت

  • فیروزه کشاورز بنت الهدی صدر بوشهر

  • عبدالحسین راضی شهید ایزد پناه یاسوج

  • جواد فیروزآبادی شهید مطهری

  • مهدی ابراهیمی شهیدرجایی شیراز

  • حسین باقری حقیقی شهید رجایی شیراز

  • جواد سعدی رسول اکرم (ص)

  • معین هژبریان شهید رجایی شیرار

  • رضا مرادی پردیس حضرت رسول اکرم (ص) اهواز

  • فاطمه خانی نژاد پردیس امام جعفر صادق خراسان شم

  • بتول دریس فاطمه زهرا علیهاالسلام اهواز

  • سید علیرضا حسینی اصیل شهید مطهری شیراز

  • سید محمد حسینی رسول اکرم صلی الله علیه و آله

  • حسین رحیمی چورتی شهید رجایی بابل

  • ریحانه ملک زاده نسیبه

  • میترا کاظم لو بنت الهدی صدر

  • ماهان خلیل نژاد اصل امام خمینی سلماس

  • مهدی حاتمی فرد شهید بهشتی بندر عباس

  • حمزه حریزاوی رسول اکرم اهواز

  • محمد محمدی شهید با هنر بیرجند

  • پریسامصباحی بابایی پردیس شهیدباهنرهمدان

  • بیتا محمدی پردیس باهنر

بحث و گفتگو

دارا ویسی : مخالفت با برداشت ۴۵درصد حقوق دانشجو معلمان
💬 پاسخ
پذیرش ظلم گناه است : تمام
💬 پاسخ
مهدی : 25 درصد حقوق سه ماه اول سال و 45درصد اسفند برای کدام خدمت دانشگاه کسر شده است؟
💬 پاسخ
.... در پاسخ به مهدی: پول زور که می گن همینه!
💬 پاسخ
علی بحرانی : با عرض سلام واحترام وقت بخیر بله شما هم بفرمایید بیایید اوضاع خوابگاه های ۲۰نفره وغذاها را ببینید بعد حرف بزنید ....شما هم که اینطور به خود اجازه گفتن کلمه پررو به معلمان ودبیران محترم آینده کشور می دهید معلوم است که چقدر از سطح تحصیلات بالایی برخورداری....موفق باشید
💬 پاسخ
........... : باز اگه پولی ک برمیدارن به ی زخمی میزدن ما اعتراض نداشتیم ?? ولی گویا این پول نه تنها تو جیب ما نمیره و خرج افزایش امکانات دانشگاه نمیشه بلکه......
💬 پاسخ
میلاد بیگی قم : قربونت برم منه دانشجو معلم‌ک دو روز دیگ‌پسر یا دختر تورو باید تربیت کنم....باید جامعه پذیرش کنم...باید خیلی از مساعل اجتماعیو فردیی ک نمیتونی تو بر حسب حجوب انسانی مطرح کنی من مطرحش کنم باید ب فکر شغل دوم برای رفع نیاز مالیم باشم؟یادولت باید این کمبود رو جبران کنه و من فقط متمرکز بشم روی دریافت کامل دروس تا بتونم ب وظیفم عمل کنم؟ب نظر کی پرروعه؟
💬 پاسخ
میلاد بیگی قم : عزیزی ک میگی ما پرروییم فدات بشم قربون اون طرز تفکرت بشم ما با در نظر کرفتن وظیفمون و رسالتی ک داریم فقط میگیم حقوقمون چیزی باشه ک بتونیم ب اون رسالت دست پیدا کنیم
💬 پاسخ
مجید : شما هم مثل بقیه دانشجوها دانشگاههای سراسری هستید چه فرقی دارید. خیلی پر رو هستید کی گفته هم درس بخونید هم حقوق بگیرید تازه طلبکار هم هستید.
💬 پاسخ
میلاد در پاسخ به مجید: ما کلی تعهد دادیم، شما هم عرضه داری میومدی فرهنگیان
💬 پاسخ
ستاره در پاسخ به مجید: ماهم کنکور دادیم و طی یک رقابت تو این رشته پذیرفته شدیم شرایطش این بوده که بورسیه ی اموزش و پرورش میشیم و حقوق میگیریم توی دفترچه کنکور انواع رشته وجود داره که شرایط خاص خودشو داره و هرکس طی رقابت قبول میشه اما دلیل نمیشه که از حقوقی که یک دانشجو در دانشگاه دولتی باید داشته باشه محروم شیم.! طوری راجب ما حرف میزنید که انگار این فرصتو ما از شما گرفتیم حسادت رو کنار بگذارید
💬 پاسخ
علی پودینه در پاسخ به مجید: شما دانشجو معلم هستی ؟! به شما مربوط میشه این قضیه ؟!
💬 پاسخ
. ..Ml در پاسخ به مجید: وقتی شما موظفی در قبال آموزشی که میبینی برای یک مجموعه ی خاص کار کنی طبیعیه که اوناهم در قبال تعهدی که به مجموعه ی اونها داری امتیازاتی متفاوت از کسایی که هیچ تعهدی به جایی ندارن و با مدرکشون میتونن هرجا دلشون خواست کار کنن رو برات قائل بشن همون طور که مثلا وزارت بهداشت دانشجو های دکتراشو بورسیه میکنه و بهشون حقوق میده و اوناهم موظف به انجام طرح بعد از اتمام تحصیلشون هستن
💬 پاسخ
مرتضی دوامی : ??????
💬 پاسخ
رلات : ودبلل
💬 پاسخ
نرگس کاظمیان : حقوق را از یک دست گرفتن و ازدست دیگرپس دادن بدون این که دلیل معقول و منصفانه ای داشته باشدظلم است با توجه به این امکانات بسیاربسیارمحدود. لطفا نظارت داشته باشید، سپاسگذاریم.
💬 پاسخ
معین فرهادی بانسوله : به نظر من باید این کسری ۴۵ درصد رو بردارن چون یه ظلم خیلی بزرگیه در حق ما دانشجو معلم ها و با این وضعیت مملکت با این حقوق ناچیز هیچ کاری نمیشه کرد. در کشور های دیگه به معلم و دانشجو معلمان خیلی خوب توجه میشه اما در کشور ما متاسفانه اینطور نیست
💬 پاسخ
حسین : سلام ممنون به خاطر ایجاد این نامه. دوجا اشکال تایپی داشت اول اینکه کسری تابستان ماهانه 2,800,000 ریال است که در متن ذکر شده تومان. دوم هم اینکه در جدول کسریات دانشجویان خوابگاهی نوشته شده ماهانه 126 تومن ازشون به خاطر غذا کسر میشه که خوب 35 درصد 2,800,000 خیلی بیشتر از این میشه.
💬 پاسخ
نفیسه باقری : از سران دانشگاه فرهنگیان استدعا دارم تا به فریاد این قشر ضعیف توجه کنند و با بی عدالتی دنیا و آخرت خود را به باد ندهند. این دانشجویان عزیز آینده سازند و نیاز به توجه دو چندان هستند در صورتی که اینگونه نبوده و نیست.
💬 پاسخ
سیماسرائی : با عرض سلام و تشکر بابت این اقدام به حق در نامه ای که تنظیم شده دربخشی جدولی قرار گرفته که هزینه تغذیه دانشگاه های دولتی دارای سرانه غذایی با دانشجویان فرهنگی خوابگاهی و ترددی مقایسه شده ولی در جدول فک میکنم هزینه خوابگاهی ها به اشتباه به جای یک میلیون و ۲۶۰ هزار مبلغ ۱۲۶ هزار نوشته شده لطفا بررسی کنید.
💬 پاسخ
حامد جمال پور : همش الکیه
💬 پاسخ
سجاد سیفی وهمرام : واقعا باید خجالت کشید الان بیشتر از ۶ماهه که بودجه دانشگاه دست نخورده باقی مونده بازم دارن کسر حقوق می کنن آخه من نمی دونم وقتی فقط ۳ تا از مراکز دانشگاه فرهنگیان وضعیت متوسط(اون هم رو پایینی)دارن چرا باید این همه کسر داشته باشن به خدا خیلیامون سرپرست خانوار هستیم
💬 پاسخ
خلیل سیاحی : تااخر ایستاده ایم
💬 پاسخ
زهرا خالدی : این(کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان) تنها شکل قانونی ناحقی در حق و حقوق بزرگترین قشر جامعه دانشجویست.با قانون یک بی قانونی آشکار و ناحق صورت میگرد بدون هیچ دلیل و توجیح عقلانی و اقناع کننده.#نه بی عدالتی آشکار#نه به بی قانونی
💬 پاسخ
امیرحسین بهراد : قبل از هرچیز، درک جایگاه معلم و حفظ شأن آن توسط مسولان ذی ربط می باشد. این کار دانشگاه فرهنگیان به جز ظلم نام دیگری ندارد. هر مسلمانی صدای داد خواهی مظلومی را بشنود و به یاری آن نرود مسلمان نیست. پیامبر اکرم(ص)
💬 پاسخ
زهرا بحرینی : ببخشید این کار زار فقط یک غلط املایی داشت و اون مبلغ کسر ماهانه در جدول بیان شده برای خوابگاهی ها بود که ۳۵ درصد ۱۴۷ هزار تومان در صورتیکه اشتباه هست و ۱ و ۲۰۰ همینحوریا هست ، لطفا این موضوع رو هم در نظر بگیرید??
💬 پاسخ
مممدشون در پاسخ به زهرا بحرینی: خدا شفات بده دنبال چی ای
💬 پاسخ
سلطان : شتر در خواب بیند پنبه دانه .برید دعا کنید بیشتر از این کم نکنند
💬 پاسخ
نرگس در پاسخ به سلطان: اینقد اینجوری فکر کردیم و هیچ اقدامی نکردیم که ازمون پول ناحق گرفتن. بالاخره از بیکار نشستن بهتره
💬 پاسخ
محمدمهدی جوکار : #نه_به_کسر_۴۵_درصد
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


انتشار در فهرست کارزارها

با رسیدن امضاها به ۵۰ نفر این کارزار در فهرست کارزارهای نوپا منتشر شد.

تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: