آقای علی لاریجانی رییس محترم مجلس شورای اسلامی،
اعضای محترم کمیسیون اصل نود،
کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات،
کمیسیون بهداشت و درمان و اعضای معزز فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی؛
با سلام و احترام؛
ما گروهی از دغدغه مندان، من باب تذکار و کمکخواهی و دغدغهمندیمان نسبت به مسائل زنان و بخصوص زنان سرپرست خانوار که شما خود از احوالات و روزگار آنان با خبرید این نامه را امضا و ارسال نمودیم.
اکنون که لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ برای بررسی و تصویب نزد شما گرامیان میباشد، شاهد حذف ردیف بودجه مربوط به بیمه زنان سرپرست خانوار هستیم. شما نیک میدانید که در شرایط اکنون کشورمان، که مردان شاغل نیز در تامین هزینه های زندگی با مشکلات متعددی مواجه هستند، حذف این ردیف بودجه قطعا تبعات سنگینی را نه تنها بر گردهی این قشر آسیبپذیر که بر کل بدنهی اجتماع بار خواهد کرد، این زنان علاوه بر تامین معیشت خانواده مسئول تامین بهداشت و درمان خانواده زیر مجموعه خود نیز هستند، فلذا وجود بیمه میتواند به مثابه یک حمایتگر برای خانواده عمل کند تا این زنان با خیالی آسوده پای در عرصهی اجتماع نهاده به طلب معیشت خود همت گمارند. از سویی دیگر، با توجه به ماده ۲۳۰ برنامه توسعه پنجم و بند ت ماده ۸۰ برنامه توسعه ششم دولتها موظف به حمایت از زنان سرپرست خانوار میباشند، در این سالها که لزوم حمایت از این زنان بیشتر به چشم میخورد ما از شما نمایندگان ملت تقاضا داریم، تا با تدبیر و همت خود این ردیف بودجه را برای حمایت از این قشر آسیب پذیر برقرار نمایید. البته برای حل یا تخفیف مساله باید تدابیر جدیتری به کار گرفته شود و چنین تدابیری در صورتی مفید خواهد بود که مبتنی بر مطالعات عمیق جامعه شناختی و پی بردن به لایههای زیرین این مساله مهم اجتماعی باشد.
ما با شما همپیمان میشویم که برای مطالعات راهبردی و یافتن راه حلهای عمیق برای کمتر شدن مشکلات این زنان و کمک به توانمند کردن اینان از هرگونه همکاری با مجلس محترم شورای اسلامی فروگذار ننماییم، باشد تا اعضای محترم کمیسیونهای مربوطه و فراکسیون زنان مجلس، قدمی جاودانه به جهت صلاح و فلاح این قشر آسیب پذیر بردارند و ما نیز در این امر خیر سهیم گردیم.
و من الله التوفیق