بسمه تعالی
جناب آقای دکترخواجوی
ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
سرکار خانم دکتر خادمی
ریاست محترم آموزش الکترونیک
باعرض سلام و ادب و احترام
همانطور که مستحضر هستید با توجه به شرایط موجود و ابلاغیه ستاد ملی کرونا ادامه تحصیل به صورت حضوری در دانشگاهها امکانپذیر نیست و دانشجویان و اساتید ملزم به استفاده از آموزش مجازی هستند که زمان پایان آن نیز مشخص نیست. لیکن این نوع آموزش مشکلات بسیاری برای دانشجویان ایجاد کرده که در این نامه بخشی از آنها ذکر میشود و امید است که راه حلی برای آنها بیابید.
۱. نبود راه ارتباطی مناسب با اساتید به ویژه در زمان امتحانات
از مهمترین نمونههای آن در ترم گذشته، گم شدن پاسخنامهٔ تعداد زیادی از دانشجویان بود که به علت عدم دسترسی به استاد و نبود امکان هیچگونه اعتراضی در سیستم بعد از پیگیریهای فراوان، درس مربوطه برای دانشجویان پس از صرف زمان یک ترم و پرداخت هزینه مربوطه حذف و غیبت رد شد.
۲. تصحیح برگهها در زمان طولانی
از آنجاییکه برگهها به صورت پیدیاف یا عکس برای اساتید ارسال میشود، زمان تصحیح برگهها بسیار طولانی است. به طور مثال ترم پیش که قطعی سیستم نیز مزید بر علت بود این مشکل موجب سردرگمی عده زیادی از دانشجویان برای انتخاب واحد در ترم تابستانی گردید.
پیشنهاد می شود در موقعیت پیشآمده که امتحان حضوری نبوده و دانشگاه موظف به پرینت برگههای امتحانی و دادن پاسخنامه به دانشجویان نیست، در صورت امکان به اساتید این فرصت داده شود تا بتوانند برای تصحیح بهتر، برگههای دانشجویان را به صورت رایگان در دانشگاه پرینت یا چکپرینت بگیرند.
۳. عدم وجود راه ارتباطی برای ارائه مشکلات دانشجویان
دانشجویان لازم است برای برطرف کردن مشکلاتشان به مدیر گروهها مراجعه کنند که آنها به تنهایی وقت و توانایی حل اینهمه مشکل را ندارند.
به طور نمونه ترم قبل دانشجویان لازم بود برای ارتباط با اساتید و درخواست بررسی ایمیلهایشان بارها به مدیرگروها مراجعه کنند و با خواهش و اصرار فراوان از آنها تقاضای تماس با استاد داشته باشند که بعضاً با برخورد سرد و تند ایشان روبهرو شده و اصلاً به شأن و عزت نفس دانشجو اهمیتی داده نمیشد. بنابراین درخواست داریم یا افراد صبورتر و دلسوزتری را به عنوان مدیر گروه انتخاب نمایید یا افرادی در کنار مدیر گروهها منصوب شوند که وظیفه آنها رابط بین اساتید و دانشجویان باشد، بالاخص در زمان برگزاری امتحانات و ثبت نمرات.
۴. اهتمام به بهبود کیفیت سیستم
بعضی از اساتید برای تدریس بهتر و مفیدتر ترجیحاً به جای استفاده از پیدیاف یا اسلاید و روخوانی و توضیح صرف، مخصوصاً گروه دروس پایه که احتیاج به حل مسائل دارند، از برخی وسایل کمکآموزشی از قبیل قلم نوری یا شیراسکرین برای نشان دادن تصاویر یا فیلم استفاده میکنند که موجب خوشحالی و یادگیری بهتر دانشجو میگردد ولی متأسفانه دانشجویانی که از گوشی موبایل استفاده میکنند نوشتههای روی تخته را به درستی نمیبینند و برای همه دانشجویان صدای اساتید در اینگونه مواقع بسیار قطع و وصل میشود.
۵. حمایت از دانشجویان و اساتید برای داشتن اینترنت پرسرعت و رایگان و یا با هزینه پایینتر
برای مثال پیشنهاد میشود بین دانشگاه آزاد با شرکتهای اینترنتی قراردادی بسته شود تا دانشجویان و اساتید بتوانند راحتتر از اینترنت پرسرعت استفاده کنند و مشکل قطع و وصل شدن اینترنت نداشته باشند.
۶. ساماندهی صفحات مجازی مخصوص اساتید و ایمیل دانشگاهی آنها
همانطورکه در دانشگاههای سراسری و کل دنیا مرسوم است، اساتید دانشگاه و حتی دانشجویان دکتری دارای ایمیل دانشگاهی هستند که دانشجویان با یک سرچ ساده میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. متأسفانه با وجود اینکه دانشگاه آزاد در لیست بهترین دانشگاههای کشور قرار دارد این ایمیل دانشگاهی در اختیار بسیاری از اساتید قرار داده نشده و از این سو دانشجویان ترم گذشته با مشکلات زیادی روبهرو بودند.
به طور مثال در هنگام امتحانات برخی اساتید فراموش کرده بودند که ایمیل شخصی خود را در سربرگ برگه امتحانی قرار دهند یا ایمیل دادهشده اشتباه بود یا ایمیل دادهشده فضای کافی برای دریافت ایمیل جدید نداشت. برخی اساتید نیز از ایمیل یاهو استفاده میکردند که با وجود تحریمها خیلی از مواقع برگهها پیوست نمیشد.
اگر اساتید به جای ایمیل شخصی امکان استفاده از ایمیل دانشگاهی را داشته باشند دانشجو با یک سرچ ساده در وبسایت دانشگاه میتواند ایمیل استاد را پیدا کرده و مابقی مشکلات نیز برطرف خواهد شد.
۷. بهروزرسانی و فعال بودن وبسایت دانشگاه
در این برهه زمانی که با خواهش مسئولین وزارت بهداشت و نگرانی خانوادهها باید از هرگونه سفرهای درونشهری غیرضروری پرهیز شود، خواهشمند است این وبسایت فعالتر از پیش در جهت اطلاعرسانی به دانشجویان و اساتید کمال همت و کوشش را بنماید.
به عنوان مثال ترم گذشته دانشجویان این امکان را نداشتند که برای آموزشهای لازم برای آشنایی چگونگی کار با سامانه در طول ترم و در زمان برگزاری امتحانات و همینطور صحت اخباری که از کانالهای متفاوت و دوستان یا برخی اساتید به گوش آنها میرسید به دانشگاه مراجعه کنند و از این رو دارای سردرگمی و اضطراب فراوان میشدند.
برخلاف دید بسیاری مسئولین و اساتید اکثر دانشجویان به دنبال یادگیری مفید و در پی آن تبدیل شدن به فردی با معلومات، حرفهای و کاربلد در رشته مورد تحصیل خود هستند که تصدیق آن نیز افتخاراتی است که شاهد آن هستیم اما متأسفانه وجود این قبیل مشکلات و همینطور کمتوجهی دانشگاه به حل مشکلات اساتید و دانشجویان موجب کاهش یادگیری دانشجوها و افزون بر آن وضع اقتصادی موجود موجب دلیل مضاعف برای روی آوردن دانشجوها به راه حل غلطی به اسم تقلب شده که هم اعتمادبهنفس دانشجویان را در انتها برای ادامه راهی که انتخاب کردهاند کم میکند وهم موجب دلسردی اساتید و در نتیجه کاهش کیفیت تدریس آنها خواهد شد.
در انتها ضمن تشکر فراوان از مسئولین و اساتید دلسوز که در طول ترم گذشته برای حل مشکلات، فراتر از مسئولیت خود دانشجویان را تا حد توان یاری کردند خواهشمند است موارد فوق را که قسمتی از مهمترین دغدغههای دانشجویان بوده مورد توجه قرار داده و برای برطرف کردن آنها که موجبات نگرانی و اضطراب بسیاری از دانشجویان شده اقدام جدی بفرمایید.
با سپاس فراوان
جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب