بسمه تعالی
با گسترش ویروس کووید-۱۹ و روبهرو شدن با بزرگترین اپیدمی معاصر درحالیکه روزهای مصیبتزده کشور، داغ های فراوانی به دلمان گذاشته است، جدا از تأثیر این ویروس منحوس بر درمان، سیاست، اقتصاد و ... شاهدیم که سیستم آموزش کشور با چالش اساسی روبهروست و با راهکار آموزش مجازی به رفع مشکل پرداخته است. درحالیکه آموزش مجازی خود باعث سردرگمی و فشار زیاد بر دانشجویان دانشگاه اصفهان شده و انتقادات بیشماری را به خود جلب کرده است.
با اینکه دانشگاه اصفهان جزو دانشگاههای مطرح ایران میباشد، برخلاف سایر دانشگاههای برجسته که آموزش مجازی را به طور کامل از اوایل اسفند شروع کردند و به رفع مشکلات پرداختند، کلاسهای مجازی این دانشگاه از شانزدهم فروردین آغاز شد و اساتید برای جبران عقبماندگیها حجم مطالب را بالا برده و با تحمیل شرایط سخت، تمرینهای مفهومی و رفتارهای غیرمسئولانه خود مانند عدم برنامهریزی منظم برای بارگذاری کلاسها و هرگونه مطلب درسی و افزایش سرعت آموزش، باعث شدند دانشجویان با روند آموزشی همگام نباشند و فشار روانی وارد بر آنان دوچندان شود.
حتی شاهدیم برخی اساتید کلاسهای مجازی را به صورت فرمالیته دایر میکنند و صفر تا صد آموزش را به دلیل ایرادات سیستم به دانشجو واگذار کردهاند.
به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای آموزش مجازی شاهد کاهش چشمگیر بازدهی و یادگیری هستیم با توجه به مشکلات و اختلالات فراوان در سامانه آموزش مجازی و وعده مسئولین ذیربط پیرامون ارتقای کیفیت و رفع مشکلات نارضایتی اکثریت دانشجویان از خللها و کاستیهای سامانه آموزش مجازی، گواه این مدعاست که مشکل همواره پابرجاست و این در شرایطی است که مسئولین دانشگاه طی نشست با خبرگزاریها از استفاده بالای هشتاد درصدی دانشجوها از سامانه مجازی سخن میگویند.
علاوه بر آن با توجه به مشکلاتی اعم از سرعت اینترنت و کیفیت پایین سامانه انتظار داریم در چنین شرایطی قوانین سختگیرانه که نسبت به حضور و غیاب وجود دارد برطرف شود.
شمار دیگری از دانشجویان به دلیل عدم رضایت از کیفیت آموزش مجازی خواستار حذف اختیاری ترم بدون احتساب سنوات هستند تا از این طریق بتوانند آسیب ناشی از عدم دسترسی به منابع کافی، آموزش حضوری، مشاوره اساتید و ... را به حداقل برسانند. درحالیکه قوانین سختگیرانه حذف ترم مانع آنها می شود. حتی شرایط مشروطی هم طبق روال عادی پابرجاست. از شما تقاضا داریم تعداد واحدهای لازم برای گذراندن در این ترم تحصیلی به شش واحد کاهش یافته و دانشجویان بتوانند با افزایش سقف مجاز سنوات و بدون اعمال هرگونه هزینه جهت حذف سایر واحدهای تحصیلی این ترم و انتخاب مجدد آنها در ترم آینده اقدام کنند، و امکان مشروطی در واحدهای باقیمانده نیز برطرف شود.
از طرفی همه دانشجویان از امکانات برابر و مناسب مانند اینترنت، لپتاپ، گوشی هوشمند برخوردار نیستند و گروهی دیگر از دانشجویان خوابگاهی با فرض ایجاد روال عادی بعد از تعطیلات عید امکانات رفاهی و حتی اصلیترین مدارک و کتب درسی را در خوابگاه گذاشتند.
اینجاست که گروهی از دانشجویان گویی با این تصمیمات غیر مسئولانه نادیده گرفته شدهاند و شاهد بیعدالتی آموزشی هستیم و در قبال دوستان خود مسئول بوده و نسبت به نادیده گرفتن آنان معترضیم.
همچنین دانشجویان شبانه برای حضور در کلاس شهریه پرداختهاند، و در این شرایط انتظار میرود دانشگاه نسبت به عودت وجوه پرداختی و زمان آن به دانشجویان اطلاعرسانی کند.
ما دانشجویان امضاکننده این نامه در پیگیری مطالبات آموزشی و حفظ کیفیت آموزش و برقراری عدالت آموزشی مصمم بوده و خواهان پاسخگویی روشن مسئولین هستیم.
با تشکر
جمعی از دانشجویان کارشناسی دانشگاه اصفهان