سرکار خانم دکتر فروغی
مدیر گروه محترم رشته روانشناسی دانشگاه آزاد واحد لاهیجان
با سلام و عرض احترام
جمعی از دانشجویان رشته روانشناسی جهت بهبود شرایط آموزشی، خود را ملزم به ارائه نکاتی در خصوص کلاسهای برگزارشده در طول سال گذشته میدانیم تا با رهنمود شما و اهتمام اساتید گرامی، دشواری کلاسهای آموزش مجازی را به حداقل برسانیم تا مانعی دراهداف و انگیزه دانشجویان و انتقال علم اساتید بزرگوار وجود نداشته باشد.
اساتید محترم رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد همواره باعث افتخار دانشگاه و دانشجویان بودهاند و ما نیز به محدودیتهای آموزش مجازی آگاهیم و شاهد تلاش اساتید بزرگوار هستیم حساسیتهای رشته روانشناسی در قالب آموزش مجازی شرایط را برای دانشجویان و درک مفاهیم و انتقال آن دشوار ساخته است.
علی ایحال ترجیح میدهیم به جای ارائه نفر به نفر مطالب، لیستی از مجموعه نکات مورد بحث در جهت سهولت امر آموزشی تهیه کنیم و ارائه دهیم. این مطالب به امضای تأییدی از جانب جمعی دانشجویان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در گروه روانشناسی رسیده است.
تأکید داریم که ارائه این نکات صرفاً جهت ارتقای نظام آموزشی در گروه روانشناسی است، نه مخدوش کردن مقام عالی اساتید که ما به خوبی به مقام علمی بزرگواران واقفیم.
مورد اول مربوط به ۱۰ تا ۱۲ نمره فعالیت کلاسی است. این نمره جهت سهولت کار و ارتقای آموزش در اختیار اساتید گذاشته شده اما بعضاً شاهد آن هستیم که برخی از اساتید هیچگونه معیاری برای اندازهگیری تعریف نمیکنند.
درخواست داریم این موارد را به طور شفاف مشخص کنند؛ به عنوان مثال فعالیت در کلاس، حضور و غیاب کلاسی، انجام پروژهها، تحقیقات و مواردی از این دست در ابتدای ترم مشخص شود که چه بارمی تعلق میگیرد. این امر باعث آشنایی دانشجویان نسبت به حقوق اعتراضی خود در بحث اعتراض نمرات میشود.
به طور مثال دکتر اسمایی مجد به انتقال مطالب و طرح آموزشی بسیار ارج مینهند اما نقدی که در کارشان قابل ذکر است، این است که هیچگونه ملاکی را برای ارزیابی فعالیت کلاسی تعریف نکردند و احساس میشد که تفاوتی بین دانشجوی تلاشگر و دانشجوی کمتلاش قائل نشدهاند.
نمونه دیگر خانم دکتر مافی بودند که با وجود سطح علمی بالایشان و مشخص کردن نمره کلاسی فعالیت در ابتدای ترم -که بابت این موضوع از ایشان و سایر اساتیدی که این مورد را عنوان میکنند متشکریم- اما گویا برآورده کردن معیارهای ایشان برای دانشجویان غیر قابل وصول به نظر میرسد؛ مثلاً در پرسشهای کلاسی و یا آزمونهای کتبی پاسخهای عیناً و مشاوره و مصاحبه کتاب نظرشان را جلب نمیکند.
مورد دوم در مورد چارچوب نمرهدهی اساتید در آزمون کتبی است که باید گفت فضا برای اعتراض وجود ندارد و دانشجویان از ترس برخورد غیر قابل پیشبینی حتی از حق خود در اعتراض به نمرات صرف نظر میکنند و این موضوع ذهن دانشجو را به این سمت میبرد که برخی از آزمونها حتی تصیح نشدهاند.
مورد سوم ساعت حضور اساتید در کلاس است؛ برخی اساتید بیش از ساعت مقرر تدریس میکنند و تدریس برخی به بیش از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه نمیرسد و یا بدون هماهنگی ساعت کلاسها تغییر میکند. به طور مثال در کلاسهای خانم دکتر حمزهپور و جناب دکتر اسمایی شاهد تغییر متعدد بودیم. خواهشمندیم اساتید گرامی در مورد لغو، تغییر و زمان جبرانی، قبل از کلاسها با نمایندگان منتخب خود در مورد این تغییرات نظرخواهی کنند و با دیگر دانشجویان به اشتراک بگذارند.
مورد چهارم استفاده از اساتید مدعو در ترم جاری است؛ این کار باعث تبادل اطلاعات میان افراد مختلف در سطح علمی میشود. علت این پیشنهاد میتواند آن باشد که ما شاهد آن هستیم که برخی از واحدها در طول ترم با یک استاد ارائه میشود که این موضوع باعث یکنواختی در امر آموزش و تفهیم مفاهیم علمی و عدم پویایی میشود. لذا خواهشمندیم تعادل در ارائه دروس با اساتید مختلف رعایت شود.
مطلب بعدی اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با اهداف مشخص و اهتمام به امر آموزش باعث رشد شاخصهای علمی در کشور میشود که ثمره اساتید این دانشگاه و دانشجویان فعال آن است اما شایسته است با حل موارد جزئی، به دانشجویان در امور پژوهشی و آموزشی یاری رسانده شود.
دانشجویان این دانشگاه به ویژه دانشجویان گروه روانشناسی، با انگیزه بالا همت گماردهاند تا با راهبرد اساتید دلسوز و متعهد در جهت پیشبرد اهداف علمی و کاربردی، جایگاه علمی این گروه و این دانشگاه را از نظر رنکینگ و رتبه علمی ارتقا دهند.
در پایان از تمامی افراد از جمله مدیر گروه، اساتید گروه و کارشناسان امور آموزشی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تشکر ویژه و تقدیر به عمل میآید.
۷۲۶۹