بسمه تعالی
معاونت محترم امور آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،
جناب آقای دکتر خزایی؛
با عرض سلام
نظر به مشکلات کشور در درگیری با بحران بیماری کرونا و تمرکز بیشتر دستگاههای کشوری برای مدیریت این بحران و با قدردانی از تمام عزیزان و مدیران کادر درمان که مجاهدانه در این روزها برای نجات کشور و مردم عزیزمان میجنگند، مسائلی در زمینهی امور جاری دانشکده پزشکی را خدمتتان عرض مینماییم.
متأسفانه گاهی مشاهده میشود مسئلهی آموزش و ارزشیابی دانشگاهی رشتههای علوم پزشکی تحت الشعاع بحران مذکور قرار گرفته و این زمینهها مظلوم واقع گشته است. بنا بر مواردی که خدمتتان عرض خواهد شد، ما دانشجویان ورودی ۹۶ مقطع فیزیوپات گروه a نسبت به مسائل پیش آمده به شدت اعتراض داریم.
لطفاً در نظر داشته باشید با توجه به زمان طی شده از اسفند سال گذشته تا به امروز، مدت زمانی کافی برای پیشبینی و تهیهی زیرساخت آزمونی و آموزشی مجازی موجود بوده است و علیرغم هشدارهای مکرر اینجانبان به مسئولان دانشکده متأسفانه همواره با جوابهایی از جمله کمبود شدید بودجه و کمبود زیرساخت مواجه بودهایم.
به هر روی با مخالفت دانشجویان با سامانهی قبلی و هشدار نسبت به ضعفهای جدی سامانهی وزارتی نوید، اخیراً با لغو برگزاری آزمونها از طریق سامانهی نوید فراهمسازی چنین زیرساختی بر عهدهی تعدادی از دانشجویان نهاده شده که همین واگذاری به دلیل عدم شفافیت و ماهیت شخصی سایت و دسترسی کامل تعدادی از دانشجویان به تمام اطلاعات کاربران، خود سبب بروز نگرانی در این زمینه برای ما گشته است؛ از طرفی متأسفانه با گذشت زمان این سامانه هم ثابت کرد در مشکلات چیزی از سامانهی نوید کم ندارد، و با وجود پیگیری تمام این موارد از مسئول مربوطه متأسفانه به نتیجهی روشنی دست نیافتهایم. همچنین نقایص سامانه و پشتیبانی بسیار ضعیف آن، امید برگزاری آزمونی با کیفیتی و در شأن دانشجو و دانشگاه را از دست دادیم و اعلام میداریم به دلیل مشکلاتی که به پیوست نامه ارسال خواهد شد، حاضر به استفاده از سایت مذکور حتی به شکل موقت برای برگزاری امتحان مقدمات بیماریهای قلب به تاریخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۰ نیز نیستیم.
همچنین علیرغم وظیفهی اینجانبان در پیگیری امور مربوط به گروههای آموزشی و اساتید، دانشجویان ورودی ما تقریباً یک ماه اخیر را درگیر تلاش در جهت بهبود و ارائهی نظرات سازنده و تعاملات منطقی با گروههای آموزشی بودهاند و باوجود این که تعدادی از اساتید محترم هنوز مبادرت به انطباق با شرایط بحران در زمینهی آموزش ننمودهاند اما خوشبختانه نتایج مثبتی در این زمینه کسب نمودهایم و از همکاری اساتید گرامی بسیار سپاسگزاریم.
اینجانبان همواره حسن نیت خود را در جهت انتقاد سازنده از سازوکارهای آموزشی دانشگاه اثبات نموده و مشتاقانه برای حل مشکلات موجود همکاری و اقدام به تبادل نظر نمودهایم.
اما با کمال تأسف با وجود هشدار مکرر دانشجویان ورودی در جلسات متعدد دانشکده از اسفند ماه سال گذشته تا چند هفتهی اخیر، اقدامی در جهت تهیهی زیرساخت لازم به این منظور صورت نگرفته است.
از آنجا که با وضعیت موجود امکان تداوم درگیری کشور با بیماری کرونا موجود بوده و احتمالاً در ترمهای پیش رو نیز با این معضل روبرو خواهیم بود، از جنابتان درخواست داریم برای حل مشکل مذکور با استفاده از تجربهی دانشگاههای مطرح کشور از جمله دانشگاه تهران و شهید بهشتی در استفاده از سامانهی فرادید که برای سالهای متمادی مورد استفاده قرار گرفته و از نقایص بسیار کمتر برخوردار است تدبیری بیاندیشید.
اگر امروز کادر درمان در جبهه جانانه میجنگد و ژنرالهای کارکشته جان خود را بر کف نهاده و برای نجات ایرانمان میکوشند باید هشدار دهیم با وضعیت موجود متأسفانه سربازان آینده بدلیل عدم برخورداری از حداقلهای لازم وضعیت خوبی نخواهند داشت.
این موضوع اخیراً بسیار مایهی نگرانی ما گشته و به جهت پیگیری تصمیم به درخواست کمک از حضرتعالی گشتهایم.
امید است مشکلات مذکور به دستان شما با تدبیر تمام حل شود.
پیوست:
مشخصترین و مهمترین مسئلهی موجود عدم آفلاین بودن سوالها و گزینهها است به شکلی که اگر به هر دلیلی ۵۰ ثانیه قطعی اینترنت صورت بگیرد امکان عدم ذخیرهی پاسخهای سوالات وجود دارد که گواه آن تعداد بالای سوالات نزده در کارنامهی دانشجویانیست که اخیراً با سامانهی نوید و این سامانه امتحان دادهاند.
مشکل بعد عدم توانایی ورود مجدد به سامانه در صورت خروج یا اتمام باتری گوشی موبایل کاربر است. حتی با در نظر گرفتن نکات امنیتی مانند محدودیت دستگاههای قابل ورود هنگام امتحان به کرات مشکل ساز بوده است.
مسئلهی بعد عدم پایداری سامانه بوده به شکلی که با یک رفرش یا فرمان اضافه نظم سامانه به کلی به هم ریخته و نتایج ثبت نخواهند شد.
از دیگر نقایص مربوط به این سامانه عدم وجود سادهترین پروتکلهای امنیتی است؛ از جمله انکریپت و رمزگذاری یو ار ال و رندومایز کردن لیست کاربرها انجام نگرفته و این بدان معناست که هر کس به سادگی با تغییر پارامترهای پروفایل خود میتواند وارد پروفایل دیگران شده و یا حتی اقدام به دریافت کارنامههای دانشجویان دیگر کند.
مسئلهی نهایی بحث اخلاقی و حریم شخصی دانشجویان است که از سادهترین روشهای سو استفاده میتوان استفاده از رمز شخصی دانشجویان در فضای مجازی را نام برد.
به این معنا که زمانی که دانشجو از رمز خاصی استفاده کند که در دیگر بخشهای شبکهی مجازی استفاده کرده باشد به راحتی قابل ردیابی و سواستفاده است.
در حال حاضر یکی از بزرگترین باگهای سایت وابستگی بخش احراز هویت به گوشیهای هر فرد به صورت جداگانه است که با پاک کردن هیستوری و یا اصل برنامه مرورگر کاملاً از دست رفته و عملاً امکان شرکت در آزمون از دانشجو گرفته میشود.
لازمبه ذکر است که سایت به شکل کلی تحت فرمان و تسلط یکی از دانشجویان بوده و پشتیبانی سایت نیز بر عهدهی نامبرده است که به تمام اطلاعات دانشجویان دیگر دسترسی داشته و این مورد راه را برای سواستفادههای احتمالی بسیار هموار میسازد.
مسئلهی عدم امکان استفاده از دستگاه کامپیوتر یا لپتاپ نیز موجب ایجاد مشکلات عدیدهای گشته به شکلی که تعدادی از دوستان با داشتن گوشیهای آیفون یا گوشیهایی با صفحهی نمایش کوچکتر عملاً توانایی استفاده از امکانات سایت را ندارند.
با تشکر از زحمات حضرتعالی
(اسامی و امضای الکترونیکی دانشجویان پیوست نامه ارسال شده است.)