معاونت محترم اقتصادی رئیس جمهور و رئیس کارگروه اقتصادی مبارزه با کرونا،
جناب آقای دکتر محمد نهاوندیان؛
با عرض سلام و احترام
به اطلاع میرسانیم بحران کرونا، علاوه بر همه آسیبهای اقتصادی، سلامتی، اجتماعی و ...، دو گروه بسیار مهم را که رابطهای مستقیم با کودکان دارند، مورد خسارت و آسیب قرار داده است که متأسفانه خواه ناخواه تأثیرات منفی بر روح و روان کودکان سرزمینمان خواهد گذاشت.
مهدکودکها و پیشدبستانیهای سراسر کشور با تعطیلی بیش از سه ماه مراکز آموزشی و نگهداری کودک، خسارتهای زیادی دیدندهاند و والدین شاغل که کودکان کوچک خود را با طیب خاطر به مهدها میسپردند تا در آرامش به فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی و سازنده خود بپردازند، اکنون سردرگم هستند.
همیشه در بحرانها میتوان نقصها و اشکالات قانونی را بیشتر و بهتر از گذشته لمس نمود و در جهت رفع موانع و مشکلات قدم برداشت.
اکنون تعطیلی نزدیک به سه ماههی مهدکودکها و پیشدبستانیها در سراسر کشور باعث ایجاد مشکلات عدیده گردیده که در صورت عدم حمایت درست و اصولی از این قشر منجر به ورشکستگی آنها خواهد شد.
لطفا توجه بفرمایید در صورت تعطیلی این حجم از مراکز آموزش کودک، نه تنها سالها تجربه و سرمایه و انرژی موسسین و مدیران به هدر خواهد رفت، بلکه تعداد زیاد افرادی که مستقیم و غیرمستقیم به این حوزه مرتبط هستند بیکار شده و به سیل بیکاران کشور اضافه خواهند شد.
تخمینهای اولیه و آمارهای غیررسمی نشاندهنده وجود بیش از بیستوپنج هزار مهد و پیشدبستانی در سراسر کشور بوده که نزدیک به نیم میلیون شغل ایجاد کرده است.
به نظر جنابعالی در سال جهش تولید کدام بستر مناسبتر از مهدها میتواند حامی والدینی باشد که با فراغ بال به دنبال تولید و سازندگی هستند؟
کدام بسترها میتوانند بازوی عملیاتی دغدغههای رهبر انقلاب در خصوص ازدیاد نسل و فرزندآوری باشند؟
متأسفانه بیتوجهی مسئولان و متولیان متعدد این حوزه و اینکه هیچگاه فعالیتهای خالصانه و بسیار تأثیرگذار متخصصین حوزه آموزش کودک را آنطور که باید به رسمیت نشناختهاند، منجر به دلسردی آنها شده و فشارهای مالی ناشی از تعطیلی و برگشت شهریه به اولیا و اجارههای سنگین ملک و پرداخت حقوق پرسنل و ... متأسفانه باعث تعطیلی گسترده مهدهای کودک در سراسر کشور شده است.
تاکنون در رسانهها و بخشنامههای وزارت خانهای و سازمانی قولهایی مبنی بر استفاده از بیمه بیکاری، وام کمبهره، تعویق اقساط بانکی، بخشش مالیاتی و ... داده شده اما متأسفانه هیچکدام نه در شیوه اجرا و نه در مبالغ و ارقام حمایتی، کمکی به وضعیت موسسین مهدکودک نخواهد کرد، چرا که به هیچ عنوان کارشناسی دقیق در مورد آنها صورت نگرفته است و هیچ ضمانت اجرایی برای آنها نیست و مدیران رده پایین به طور هماهنگ برای کل کشور آنها را اجرا نمیکنند و ما با اما و اگرها و بهانههای مختلفی در هنگام مراجعه به سازمانهای مربوطه مواجهیم.
به طور مثال با پرداخت وام شانزده میلیونی با سودهای بالا هیچ کمکی به مدیران و موسسین نمیشود، و مسائلی که با آن درگیر هستیم فراتر از این اعداد و ارقام بوده و نیازمند تصمیمات بلند مدت و اصولیست. حداقل کمکی که میشود به مدیران کرد وام بلاعوض و وام قرضالحسنه با کارمزد کم و مبلغ بالای پنجاه میلیون است.
لذا ما جمعی از موسسین و مدیران و شاغلین در مهدکودکها و پیشدبستانیهای کشور خواهان تصمیمات زیربنایی جهت حل مشکلات و تخصیص زمان جلسه ویژه، صرف شنیدن مشکلات از زبان نمایندگان مستقل ما توسط جنابعالی هستیم.
قطعاً نخبگان شاغل در این حوزه راهکارهای بسیار عملیاتی و مطابق با واقعیت را در یک جلسه کاملاً کارشناسی، ارائه خواهند داد تا شاید با کمک شما مشکلات این حوزه به حداقل برسد.
با تشکر
اتحادیه مستقل کشوری