حضرت آیت الله دکتر رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با اهدای سلام و تحیات
احتراماً همانگونه که مستحضرید یکی از خواستهای منطقی مردم نجیب و فرهنگی استان کردستان که همواره در تغییر دولتها مورد کمتوجهی قرار گرفته، استفاده و بهرهگیری از نیروهای قابل و شایسته، مجرب و متخصص استان در مناصب مدیریتی و دادن فرصت منطقی و عادلانه به آنان در این زمینه است.
پس از استقرار دولت سیزدهم، نه تنها رویکرد توسعه منابع انسانی مورد تأکید جنابعالی بود، بلکه رهبر معظم انقلاب با انتخاب دریادار ایرانی بر این روش در بهبود وضعیت مدیریت در مناطق حساس و حتی در حوزه ملی صحه گذاشتند ولی در مسیر اجرای این سیاستهای منطقی، اختلالاتی در حال شکل گرفتن است که اگر تدبیر نشود، ضایعاتی را به بار میآورد. حضرتعالی تصدیق میفرمایید که بر اساس آمار و اطلاعات موجود در بهرهگیری از فرصتهای مدیریتی، استان کردستان در ردیفهای آخر قرار دارد و قطعاً با نگاه حاکمیتی و در راستای نهادینه کردن نگاه عدالتمحور این دولت، اقداماتی باید صورت پذیرد. فلذا با عنایت به اینکه همواره خود را خیرخواه دولت محترم میدانیم، ضروری است با دیدگاه ملی، نکاتی را به عرض برسانیم.
۱. پس از گذشت حدود ۴۳ سال از عمر بابرکت نظام جمهوری اسلامی ایران، هنوز دغدغه پیشپاافتاده، ضعف احساس مشارکت در صحنهها و مدیریتهای ملی و منطقهای، ذهنیت اجتماعی مردم این منطقه را دچار فرسایش کرده و در جستجوی کشف علل آن به تردیدهایی افتادهاند که ریشه آن را در ضعف نگاه بخشهایی از حاکمیت از یک سو و از سوی دیگر، تشکیک و تردید در توانایی و ظرفیتهای خویش تفسیر میکنند که نتیجهای جز شکسته شدن روحیه عزت و افتخار و تقویت احساس تحقیر در پی ندارد.
بیشک تقویت این ذهنیت، خسارات جبرانناپذیری به اعتماد و باور مردم و نخبگان وارد میسازد که منجر به واگرایی آنان شده و امروز به تصریح به طرح این خواست منطقی خویش اصرار میورزند و بر این باورند که زمان آن فرا رسیده که دولت به آنان اعتماد کند و فرصتهای منطقی و عادلانه به نیروهای قابل و شایسته، مجرب متخصص و ماندگار محلی داده شود تا استعداد خویش را در راستای رشد و تعالی ملک و ملت به کار بندند.
۲. متذکر میشویم که معتقد به ترویج عصبیتهای قومی، محلی و غیرمنطقی نیستیم اما مردم همواره از ما سوال میکنند که اگر نظام جمهوری اسلامی زمینه پرورش نسل جدیدی از نخبگان را با سرمایهگذاری در بخشهای مختلف آموزشی فراهم کرده و امروز جزو دستاوردهای آن به حساب میآید و این استان نیز از شمول آن خارج نمیباشد، آیا این خواست منطقی نیست که در صورت وجود نیروهای کارآمد در این سامان، از این ظرفیتهای عظیم در همین استان و سایر نقاط کشور و حتی در مقیاس ملی بهرهگیری کرد؟
۳. همانگونه که مستحضرید، مشکلات کلان استان در زمینه استفاده از منابع انسانی توانمند ضدفساد و انقلابی نیز در مناصب مدیریتی تأکیدات شما نویددهنده تحولی اساسی است.
۴. اشراف جنابعالی نسبت به رخدادهای قبل و بعد از انقلاب در استان کردستان و شناخت عمیق جنابعالی از مردم نجیب مهماننواز و فرهنگی آن، مزیتی اساسی و پشتوانه محکمی برای آنان تلقی میشود. از این رو رواست مردمی که مرزداران مستحکم سرزمین مجاهدتهای خاموش در بزنگاه های انقلاب و دفاع مقدس بودهاند، امروز در راستای پیگیری مطالبات بحق و منطقی خویش، خواستار استفاده از نخبگان بومی به عنوان استادار در این استان باشند.
۵. ما جمعی از مردم استان فرهنگی کردستان اعم از نخبگان، روحانیون، فرهنگیان پزشکان، کارمندان، بازاریان، کشاورزان کارگران و دانشجویان و...، رجاء واثق داریم که رئیس جمهور محترم در راستای تحقق شعارها و برنامههای خویش، بر عهدی که با مردم بسته استوار است.
در پایان تقاضا داریم پیرو سیاستهای عدالتمحور و فسادستیز جنابعالی در استفاده از نیروهای انسانی قابل و شایسته محلی و ماندگار، دستور فرمایید وزیر محترم کشور در انتصاب استاندار کردستان، این ملاحظات را در اولویت قرار دهند.
پیشاپیش از حسن توجه جنابعالی تقدیر و تشکر مینماییم.