بسمه تعالی
سرکار خانم مهاجرانی
ریاست محترم مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان
جناب آقای راغب
ریاست محترم کمیتهی المپیاد ادبی
با سلام و احترام
المپیادهای علمی عرصهی ظهور استعدادهایی است که میتوانند سرمایهای بیبدیل در رشتهی خود و برای کشور خود باشند، همینطور المپیاد ادبی که به گستردگی تمام دانشآموزان رشتهی تجربی، ریاضی و انسانی فعالیت میکند. در این بستر، انتخاب توانمندترین دانشآموزان و تلاش برای رشد علمی آنها کاری سخت و باارزش است و پرورش یافتنشان گنجینهای برای نظام تعلیم و تربیت کشور است.
همانطور که مستحضر هستید همه ساله در مرحلهی دوم المپیاد ادبی حدوداً چهل دانشپژوه به طور تستی در سراسر کشور برگزیده میشوند و به دورهی آموزشی مرحلهی سوم (دورهی تابستانه) راه مییابند که تقریباً همهشان یکی از مدالهای طلا، نقره و برنز را کسب میکنند.
پیشنهاد ما دانشپژوهان این است که تعداد پذیرفته شدگان مرحلهی دوم، به دو برابر افزایش یابد تا با هم رقابت کنند و ارزیابیشان در مرحلهی سوم انجام شود زیرا همانطور که مستحضرید همه ساله در این دوره آزمونهای گوناگون تستی- تشریحی همراه با مصاحبه برگزار میشود و به نظر ما این سنجش به دلایل زیر بهتر و عادلانهتر است:
۱. آزمون مرحلهی دوم المپیاد ادبی امسال آزمونی با ایرادات فراوان از هر لحاظ بود که به نظر ما به هیچ وجه نمیتوانست ابزار درستی برای سنجش مطالعه و تلاش دوسالهی دانشپژوهان باشد، تعداد زیادی از سوالها مبهم و تعدادیشان واضح و مشخص غلط بود اکثر المپیادیها و اساتید روی تعدادی از این سوالها اتفاق نظر دارند مثل سوالهای: ۶، ۱۸، ۲۰، ۲۳، ۳۸، ۴۰، ۴۱، ۴۳، ۵۲، ۵۶، ۶۲، ۶۳، ۸۱، ۸۵ و ۹۳
سوالهایی که به آنها ایراد علمی مستقیم وارد بود و یا اصلا پاسخی نداشت.
۲. رقابت دانشپژوهان در مرحلهی سوم که اکثراً شرایط علمی نزدیک به هم دارند بیشتر و باارزشتر میشود و رقابت و تلاش برای آموختن را بیشتر در آنها میبینیم و باعث گستردهتر شدن عرصه برای انتخاب توانمندترین دانشآموزان توسط اساتید در مرحلهی سوم است و علاوه بر این گستردگی رقابت هم بیشتر میشود، رسیدن همهی افراد پذیرفته شده به مدال باعث از بین رفتن آن شور رقابت و ایجاد انفعال در دانشپژوهان میشود.
۳. دوره نقطه عطف مهمی در دوران المپیاد و برای یک المپیادیست که متأسفانه با وجود نبود فاصلهی علمی و نیز نبود ابزار سنجش مناسب در مرحلهی دوم و آزمونی با اشکال و ایرادهای فراوان از تعدادیشان دریغ میشود. ما مطمئنیم که اگر ظرفیت افزایش یابد شاهد دورهای بسیار والاتر از دورههای پیشین هستیم و این تجربهی جدید انتخاب بهگزینی دانشپژوهان را به اساتید خواهد داد.
۴. فرصت انتخاب و گزینش درست به اساتید داده میشود، انتخابی که بین دانشآموزانی که سطح علمی نسبتاً نزدیک به هم و بالایی دارند در مرحلهی سوم بهتر انجام میشود تا در یک فرصت محدود در آزمونی تستی که فقط چهل نفر میتوانند از آن سربلند بیرون بیایند.
باشد که در راه تعالی و توسعهی فرهنگ کشور عزیزمان با تمام توان بکوشیم تا برترینها را پرورش دهیم.
این درخواست برابر است با شانس رقابت دوباره برای ارزیابی شدن دانشپژوهان در یک آزمون و دورهی استاندارد، نه چیزی که در مرحلهی دوم شاهد آن بودیم!
مستحضرید که با عنایت به شرایط فعلی کشور و تصمیم معاونت محترم باشگاه دانشپژوهان جوان، برگزاری دورههای آموزشی به صورت مجازی خواهد بود؛ لذا با محدودیت فضا و امکانات روبهرو نیستیم و افزایش تعداد پذیرفتهشدگان امری دور از دست نیست، همانطور که رشتههای دیگر سالهای قبل به آن دستیافتند.
با سپاس
شرکتکنندگان المپیاد ادبی دانشآموزی ۹۹ - دوره ۳۳