جناب حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
وزیر محترم جهاد کشاورزی
ریاست محترم اتحادیه مرکزی دامداران ایران
با سلام
با توجه به شرایط پیشآمده در صنعت دامپروری، خشکسالی و عدم حمایت کافی از سمت نهادهای مربوطه و جهاد کشاورزی در رأس آن، دامداران این مرزوبوم بر آن شدند تا در جهت ارتقای فرهنگ مطالبهگری طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، اعتراض و راهکارهای خود را در راستای شعار سال ۱۴۰۰ مبنی بر سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» مطرح کنند.
۱. صادرات ۶ میلیون دام سبک، ۴۰۰ هزار تلیسه و جوانه مازاد زنده پرواری و نژادی (صادرات تلیسههای هلشتاین) و فرآوردههای لبنی اعم از شیرخشک و کره به صورت جدی و قانونمند به نفع شخص دامدار و نه صادرکننده و کارخانهدار، تعیین چارچوب مشخص برای صادرات مداوم برای حفظ پایدار بازارهای صادراتی در جهت ممانعت از انباشت تولیدات گوشتی و لبنی در شرایط افزایش تولید و نیز اجرای برنامههای تولیدی صادرات محور با هدف ارزآوری برای کشور به جای هدررفت سرمایه ملی
۲. حذف قیمتگذاریهای دستوری و تعیین قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا و هزینههای جاری با تشکیل شورای قیمتگذاری گوشبهزنگ در جهت ایجاد رقابت سازنده در خط تولید و عدم کشتار مولدها در شرایط ایجاد عدم توجیه اقتصادی در خط تولید همچنین نظارت بر قیمتگذاریهای کارخانجات لبنی بدون افزایش قیمت شیر خام بدون افزایش سایر هزینههای جاری تولید فرآوردههای لبنی که برخلاف عدالت اقتصادیست.
۳. حذف ارز ۴۲۰۰ یارانه نهادههای دامی و تخصیص این یارانه به دهکهای پایین جامعه جهت ایجاد عدالت در بخش توزیع یارانه
۴. واگذاری واردات نهاده به بخش خصوصی و حذف واردات انحصاری توسط اشخاص محدود که با ایجاد یک اختلاف سیاسی اقدام به احتکار یا عدم عرضه نهاده به بازار میکنند، در جهت ایجاد رقابت بین صادرکنندگان در مقابل احتکار و دپوی نهادهها همراه با حذف قوانین و مقررات زائد و دستوپاگیر تا در شرایط اینچنینی شاهد کاهش حجم نهادههای در دسترس و ایجاد بازار سیاه نباشیم.
۵. جلوگیری از واردت بیرویه گوشت و شیرخشک که موجب نابودی تولید داخل و کسب درآمدهای رانتی بیحساب برای اشخاص خاص صورت میشود.
۶. مدیریت سیستم حملونقل نهادههای وارداتی با استفاده از ظرفیت بنادر شمالی برای نیمه شمالی و بنادر جنوبی برای نیمه جنوبی کشور، استفاده از حملونقل ریلی توسط پشتیبانی امور دام با به کار گرفتن انبارهای استراتژیک و فعال جهت توزیع نهاده که در حال حاضر اکثراً به دلیل عدم مدیریت درست بلااستفاده است.
۷. واردات علوفه خشک خشبی به خصوص یونجه در شرایط خشکسالی امسال توسط اتحادیههای دام هر استان و تشکلهای دامی و نه افراد خاص؛ همچنین جلوگیری از قاچاق کاه و علوفههای خشبی به کشورهای همسایه در شرایط خشکسالی امسال
۸. توجه ویژه دولت به بحث تغییرات اقلیمی حاکم بر جهان که در بخشهای تولید نهاده و گوشت در دنیا با بحرانهای جدیدی روبهرو شدهایم و نیازمند ایجاد سیاستهای جدی در بخش حفظ منابع کشاورزی و دامی هستیم.
۹. تخفیف و بخشش سود و جریمه مطالبات بانکی کشاورزان و دامداران در سال جاری و تمدید مطالبات به سالهای بعد از محل صندوق توسعه ملی جهت جلوگیری از ورشکستگی دامداران با توجه به ذینفع بودن بانک کشاورزی از طریق سامانه بازارگاه و در مقابل خسارات سنگین دامداران بر اثر خشکسالی، پاندمی کرونا، واردات بیرویه گوشت و شیرخشک، رکود حاکم بر بازار دام
۱۰. تقویت بخش بهداشت و تولید مثل صنعت دامپروری در قالب توجه به بخش واکسیناسیون عمومی دامها، ارائه ابزار و مواد همزمانسازیهای فحلی به صورت طرحهای اجباری اجرایی توسط سازمان متولی (به ویژه در بخش دام سبک)، نظارت و کنترل بر افزایش قیمتهای نجومی داروهای بخش درمان دام و تخصیص یارانه در صورت لزوم و حذف مقررات دستوپاگیر و رانتساز در این بخش
۱۱. توجه ویژه به بخش اصلاح نژاد و اصلاح سبک در بخش دام سبک با تمرکز بر روی اصلاح نژاد دامهای بومی فوق استراتژیک کشور عزیزمان و بهرهگیری از تجربههای موفق در این زمینه با هدف ایجاد سیستم تعداد دام کمتر، تولید بیشتر، هزینه کمتر؛ همچنین صادرات دامهای اصلاح نژادی و برندینگ ایرانی در چشماندازهای دستیافتنی آتی که از نظر ارزش صادرات جایگاه خاصی داشته است.
این خواستهها در جهت جلوگیری از ورشکستگیهای مصیبتبار دستاندرکاران این صنعت پایه و کلیدی، عدم حذف منبع درآمد طبقات ضعیف و ایجاد موج جدیدی از بیکاری در حوزه شهر و روستا، عدم وابستگی به واردات گوشت و فرآوردههای لبنی و در نتیجه خروج ارز و در نهایت ایجاد گرانیهای افسارگسیخته در بخش این کالاهای اساسی سبد خانوار ایرانی به صورت کاملاً کارشناسیشده ارائه شده است.
لازم به ذکر است که کلیه این مطالبات به کرات از طرق مختلف در طول چند سال اخیر به مقامات مسئول انتقال داده شده و تاکنون توجه به مطالبات کامل نبوده و همچنان شاهد کشتار فجیع دامهای مولد در هر دو بخش دام سنگین و سبک و در ادامه ورشکستگیها و تعطیلی همه روزه واحدهای دامداری در تمامی مناطق کشورمان هستیم.