به نام خداوند جان و خرد
جناب آقای دکتر نمکی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
با سلام و احترام
به استحضار میرساند شهرستان میناب، دومین شهرستان استان هرمزگان، دروازه منطقه مکران، دارای فرمانداری ویژه با قدمتی که در تاریخ شهرهای ایران دارد و با وسعت ۵۱۹۳ کیلومتر و بر اساس آخرین سرشماری کشور، بیش از سیصدهزار نفر جمعیت شهری و روستایی و داشتن زیرساختهای مناسب بیمارستانی و شبکه بهداشت و درمان جامع و کامل که از قدیمیترین شبکههای بهداشت و درمان کشور به شمار میرود، سالهاست که دارای تواناییهایی در اجرای وظایف بیشتر و آموزش ردههایی در مقاطع آموزشی مربوط به سلامت بوده ولی متأسفانه تاکنون به علتهای مختلف، شرایطی فراهم نشده که این امر محقق گردد. درحالیکه آمادگی و شرایط لازم برای انجام این وظایف با مساعدت و همکاری وزارت متبوع، فراهم است.
همانطور که مستحضرید شهرستانهای زیادی در کشور وجود دارند که شرایط و زیرساختشان به اندازه میناب نبوده ولی دارای دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی میباشند و به بهبود شاخصهای بهداشتی خود رسیدهاند و از این طریق استانهای همجوار هرمزگان از جمله استان فارس دارای ۶ دانشکده، استان کرمان ۵ و استان سیستان و بلوچستان ۴ دانشکده علوم پزشکی شدهاند و هماکنون مردم منطقه میناب هم خواهان رفع محرومیت و برقراری عدالت اجتماعی هستند.
بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی حضرت ابوالفضل (ع) میناب، که سابقهاش به پیش از انقلاب بر میگردد و در سال ۱۳۸۵ به فضا و ساختمان جدید انتقال یافت، با دارا بودن میانگین ضریب اشتغال تخت ۹۰ درصد در سالهای اخیر و دارا بودن تخصصهای داخلی، جراحی، زنان، اطفال، ارتوپدی، قلب، مغز و اعصاب، کلیه و مجاری ادراری، عفونی و بخشهای ICU، CCU، MRI، CTscan و... به عنوان قطب منطقه شرق استان شناخته شده و از دیرباز تاکنون به ارائه خدمات پزشکی به تمام شهرهای منظقه شرق استان (رودان، سیریک، جاسک و بشاگرد) و بخشها و روستاهای تابعه آنها با جمعیت بیش از پانصدهزار نفر پرداخته است و حتی شهرهای همجوار در جنوب استان کرمان مثل منوجان، نودژ و... را به دلیل نزدیکی مسافت و اشتراک فرهنگی و داشتن بستگان و اقوام مشترک در منطقه و شرایط خدمتگیری مناسبتر تحت پوشش قرار داده است، هماینک با امکانات مذکور و با توجه به بیماردهی و ضریب اشتغال تخت مناسب و آمار بالای تولد نوزادان نسبت به میانگین کشوری، آماده آموزش دانشجویان در رشتههای پزشکی، پرستاری، مامایی، بهداشت، فوریتهای پزشکی و چندین رشته پیراپزشکی نیز میباشد. علاوه بر این بیمارستان ۱۶۰ تخت خوابی دوم میناب نیز که در دست احداث است با در نظر گرفتن فضاهای آموزشی، در آیندهای نزدیک، میتواند نقش مهمی در ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان این رشته داشته باشد.
بدون شک با توجه به طرح توسعهای کلان که در منطقه مکران و شرق هرمزگان پیشبینی شده، زیرساختهای علمی و آموزشی، زمینهساز توسعه دیگر بخشها از جمله توسعه اجتماعی، فرهنگی و تربیت نیروی انسانی لازم خواهد شد و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در رشته پزشکی و بهداشتی نیز نقش عمدهای در توسعه بهداشت و درمان، تشخیص انواع بیماریهای بومی منطقهای (سل، مالاریا و...) و جلوگیری از مرگومیر بیماران در شرق استان هرمزگان و ساکنان منطقه استراتژیک ملی مکران خواهد داشت.
همانطور که مستحضرید گستردگی استان هرمزگان به گونهای است که بین شرقیترین تا غربیترین منطقه آن، نزدیک به ۱۱۰۰ کیلومتر فاصله وجود دارد و پراکندگی و تراکم جمعیت آن، شاخصهای سلامت بخش شرقی را در مقایسه با بخش غربی و مرکز استان، متفاوت ساخته و به شدت تحت تأثیر قرار داده است. از این رو استدعا دارد با عنایت به شرایط موجود و حضور ۳۵۰۰ دانشآموز رشته تجربی در شرق استان و آماده بودن زیرساختهای لازم، از جمله وجود هیأت علمی متخصص و مجرب که سالهاست فراهم شده است، برای توسعه سریعتر بهداشت، درمان و سلامت منطقه و احقاق حقوق ازدسترفته مردم نیازمند، دستور فرمایید مجوز ارتقای شبکه بهداشت و درمان میناب را به دانشکده علوم پزشکی و تخصیص تشکیلات آموزشی، دانشجویی و بهرهمندی از هیأت علمی برای این منطقه حساس و استراتژیک صادر نمایند.
بدیهی است مسئولین محترم و خیرین و معتمدین شهرستان، شرایط سخت اقتصادی کشور که ناشی از تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی است، درک نموده و آمادگی خود را جهت هرگونه کمک مادی و معنوی از جمله کلاس، خوابگاه و امکانات لازم دیگر برای سرعت بخشیدن به تحقق این درخواست دیرینه و برحق مردم منطقه اعلام مینمایند. توفیق روزافزون جنابعالی و همکاران محترمتان را از درگاه خداوند متعال آرزومندیم.
با تقدیم احترام