وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،
جناب آقای دکتر نمکی؛
ضمن عرض سلام و خداقوت خدمت حضرتعالی و کارکنان وزارت متبوع که با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا در این روزها از تلاشهای شبانه روزی دریغ ننمودهاید و امیدواریم با همکاری مجموعه بهداشت و درمان شاهد کنترل و حذف سریعتر این مهمان ناخوانده باشیم. همانطور که مستحضر هستید یکی از واحدهای مؤثر که همیشه نقش کلیدی در مدیریت بحرانهای مختلف از جمله کروناویروس و همچنین بهبود وضعیت بیمارستانها داشته است، بهداشت محیط میباشد و علیرغم حوزه وسیع فعالیت این واحد و کثرت سنجههای اعتباربخشی متأسفانه در اکثر بیمارستانها یک نفر بهداشت محیط در قالبهای مختلف (استخدام، طرح، قرارداد موقت) به کار گرفته میشود و در خصوص بهداشت حرفهای بعضاً بیمارستانها فقط در بازه زمانی اعتباربخشی بصورت موقت نیرو جذب میکنند که این خود ظلم بزرگیست در حق خانواده بهداشت محیط و حرفهای، و همچنین توهینی است به فارغ التحصیلان این رشتهها که تعداد آنها اندک هم نیست.
شاید اکنون بحران ویروس کرونا بهانهای شد که مظلومیت این رشتهها بیشتر از قبل نمایان شود و در تمام این روزهایی که متخصصین بهداشت بیمارستانها مانند سربازان گمنام در جنگ با کرونا هستند در هیچ یک از رسانهها، بیانیهها و دستورالعملهای حمایتی آنگونه که شایسته است مورد توجه قرار نگرفتند و به نظر میرسد در معاونت درمان وزارت متبوع آنقدر رویکرد و نگاه درمانی ریشه گسترانده است که علم و هنر پیشگیری (بهداشت) در حد نمادی بیش تعریف نشده است. همچنین نقش کلیدی متخصصین بهداشت بیمارستانها به فراموشی سپرده شده به گونهای که حرمت و انگیزهای برای کارکنان مربوطه باقی نمانده است. در ابلاغیههای کثیری کادرهای درمان (پزشک، پرستار، بهیار، خدمات، منشی، انتظامات و ...) مورد توجه، تعریف، تمجید و تشویق قرار گرفته است که با توجه به سختی کار پرسنل بیمارستان کاملا بهحق بوده است اما در خصوص تلاشهای شبانهروزی و بیدریغ متخصصین بهداشت بیمارستان که به تنهایی متحمل آن بودهاند هیچ نگاه و نظری وجود نداشته است که متأسفانه همچون گذشته ادامه دارد.
جناب آقای دکترنمکی شما در مناسبت روز بهداشت محیط در بیانات خود عنوان کردید تا کنون به جایگاه بهداشت و کارکنان آن ظلم شده است اکنون برایتان خاطرنشان میکنم مظلومیت متخصصین بهداشت بیمارستانها بیش از سایر کارکنان معاونت بهداشت بوده است و به دلیل نداشتن واحدی پشتیبان در معاونت درمان همیشه در حق و جایگاه آنها ظلم شده است. از دریافت کارنههای اندک تا نگرفتن حق فنی، حق مسئولیت، حق بازرسی و حتی بعضاً نداشتن پست سازمانی که میتوان گفت دلیل اصلی آن نبود واحدی پشتیبان و حامی در معاونت درمان بوده است. لذا به جهت بهبود جایگاه بهداشت محیط و حرفهای بیمارستانها که قطعاً کمک زیادی به ارتقاء بهداشت در محیطهای درمان خواهد نمود و همچنین فراهم شدن زمینه رفع تبعیضها و بیتوجهیها به متخصصین بهداشت بیمارستانها، خواهشمند است در خصوص تعریف پست سازمانی و تخصصی بهداشت محیط و حرفهای در معاونت درمان مانند سایر واحدهای بیمارستانی نظیر تغذیه، تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات و ... دستورات مقتضی را صادر فرمایید.
با تشکر
رونوشت:
- جناب آقای دکتر علی رئیسی معاون بهداشت
- جناب آقای دکتر قاسم جانبابایی معاون درمان