ریاست محترم انجمن فیزیوتراپی ایران
با سلام
همانطورکه مستحضرید شرایط کاری کلینیکهای فیزیوتراپی و فیزیوتراپیستهای شاغل در این کلینیکها امروزه با مخاطرات جدی روبهرو است؛ مخاطراتی که به دلایل متعددی از جمله مشکلات اقتصادی روز، شرایط غیرمنطقی و غیرعلمی تأسیس کلینیکهای فیزیوتراپی و نحوه تعرفهگذاری غیرعلمی و غیراستاندارد، منجر به ورشکستگی کلینیکهای فیزیوتراپی میشوند و در نهایت آسیب آن علاوه بر جامعه فیزیوتراپیستها متوجه بیماران نیازمند به فیزیوتراپی نیز میشود و البته عدهای سودجو نیز با سوء استفاده از این شرایط به بستن بار خود مشغولند.
از آنجاییکه انجمن فیزیوتراپی، مرکز ثقل جامعه فیزیوتراپی است و گروه دیگری شایستگی اعلام نظر برای ساماندهی به وضعیت کلینیکهای فیزیوتراپی و خدمات فیزیوتراپی را ندارد، پیشنهاد میشود یک بار و برای همیشه در موارد زیر تصمیمگیری و جهت اجرا در اختیار سازمانهای ناظر قرار داده شود.
۱- تدوین و تنظیم آییننامه استاندارد برای تأسیس کلینیکهای فیزیوتراپی مبتنی بر اصول علمی فیزیوتراپی که جهت اجرا، از طریق وزارت بهداشت و درمان در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار داده شود و بدینگونه از اعمال سلیقه توسط افراد فاقد صلاحیت در مراکز استانها جلوگیری شود.
بدیهی است که استانداردهای ناظر بر تأسیس کلینیکهای فیزیوتراپی باید منطبق بر اصول علمی فیزیوتراپی باشد، نه سیاستهایی که توسط شرکتهای تجهیزات پزشکی برای فروش تجهیزات خود تحمیل کردهاند که برای مثال در هر کابین چه تعداد مدالیته ضروری باشد. چه بسا بسیاری از این مدالیتهها ارزش درمانی یکسان داشته و نیازی به داشتن همه مدالیتهها نیست.
۲- تعیین تعرفهها و ضرایب خدمات فیزیوتراپی بر اساس ارزش خدمات نه بر اساس ارزش دستگاهها و تجهیزات؛ متأسفانه شرکتهای بیمهگر و کارشناسان سازمانهای خدمات درمانی برای ارزشگذاری خدمات فیزیوتراپی به جای توجه به ارزش درمانی و زحمات فیزیوتراپی، برای تعیین ضرایب به ارزش تجهیزات فیزیوتراپی استناد میکنند؛ به گونهای که شاهدیم ارزش برخی خدمات نظیر لیزر و یا شاکویو، چندین برابر درمانهای دستی و تمریندرمانی بوده و همین امر باعث شده که مراکز فیزیوتراپی در مسیر مدالیتهدرمانی افتاده و به جای استفادههای علمی از روشهای درمانهای دستی و تمریندرمانی برای بازتوانی بیماران به سمت استفاده بیرویه از تجهیزات سوق پیدا کنند که بدیهی است حاصل آن چیزی جز از دست رفتن فرصت درمانی برای بیماران نخواهد بود.
با توجه به موارد فوق، ما فیزیوتراپیستهای امضاکننده این درخواست، خواستار دخالت انجمن فیزیوتراپی به عنوان یک نهاد صنفی و علمی نماینده تمامی فیزیوتراپیستهای ایران در تعیین استانداردهای علمی جهت تنظیم آییننامه تأسیس و نظارت بر کلینیکهای فیزیوتراپی، تعیین ضرایب و تعرفههای خدمات فیزیوتراپی و تنظیم آییننامه کسب امتیازهای بازآموزی فیزیوتراپی هستیم تا بدینوسیله نقش تعیینکنندگی شرکتهای سودجوی تجهیزات پزشکی در ارائه خدمات فیزیوتراپی را به حداقل رسانده و در مقابل کیفیت و کمیت خدمات فیزیوتراپی را در بازتوانی بیماران نیازمند به حداکثر ممکنه ارتقا دهیم.
پیشاپیش از همراهی و همگامی آن عزیزان در دستیابی به شرایط بهینه ارایه خدمات کیفی فیزیوتراپی و ارتقای نقش فیزیوتراپیستها به جایگاه علمی فیزیوتراپی در درمان سپاسگزاریم.