جناب آقای دکتر منصور غلامی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
جناب آقای دکتر غلامعلی حداد عادل
رئیس محترم شورای تحول و ارتقای علوم انسانی
جناب آقای دکتر حاتمی
رئیس محترم سازمان نظام روانشناسی
جناب آقای دکتر ابراهیم خدایی
رئیس محترم سازمان سنجش و آموزش کشور
با سلام
ما جمعی از داوطلبان کنکور ارشد گرایش روانشناسی بالینی دارای لیسانس غیرمرتبط با روانشناسی، تقاضامندیم که درباره منع ورود داوطلبان این گرایش با لیسانسهای غیرروانشناسی، تجدید نظر به عمل آورید تا این قانون لغو شود.
بستن راه ورود به این گرایش علمی به روی داوطلبان علاقمند و مستعد و شایسته، ناعادلانه و همچنین خلاف اصل «حق آزاد بودن آموزش» قانون اساسی است و چاره و تدبیر اصلی و درست جهت ارتقای این علم در جامعه نیست.
آیا فیلترها و محدودیتهای موجود که در ذیل به چند نمونه از آنها اشاره میشود برای سنجش شایستگی این داوطلبان و جبران لیسانس غیرمرتبطشان کافی نیست؟
۱- گذراندن و پذیرفته شدن در مرحله مصاحبه پس از قبولی در کنکور که خود به تنهایی هم میتواند تعیینکننده شایستگی داوطلب باشد.
۲- گذراندن چندین واحد درس پیشنیاز مربوط به دوره لیسانس
۳- گذراندن کارگاههای لازم و دوره کارورزی و به تبع آن اضافه شدن به سنوات تحصیلی و ادامه تحصیل در این گرایش در مقطع دیگری و در نتیجه تأخیر در ورود به بازار کار نسبت به همدورهایهایی که دارای لیسانس روانشناسی هستند.
۴- از پیش از این نیز قانون درباره این دسته از داوطلبان چنین بوده است که با داشتن تنها مدرک ارشد در این رشته و گرایش، اجازه کار و درمانگری به آنها داده نمیشد و این مجوز منوط به این است که مقطع دیگری را نیز بلافاصله در همان گرایش بگذرانند.
۵- گذراندن مراحل ذکرشده علاوه بر گذراندن دوره تخصصی ۵ساله یا بیشتر در مقطع دکترا، آیا جبرانکننده آن دوره لیسانس نیست؟
۶- در میان افرادی که به هر دلیل موفق به تحصیل در مقطع لیسانس این رشته نشدند، بسیاری افراد وجود دارند که واقعاً علاقمند، باانگیزه، مستعد و متعهد به این رشته هستند و این مورد در بین اساتید گذشته و حال این رشته قابل مشاهده و تصدیق است (از دانشمندان و پدران این علم تا اساتید و درمانگران حال حاضر) و صرف داشتن لیسانس روانشناسی دلیل شایستگی نیست.
۷- مسائل و مشکلات موجود در بازار کار و... مربوط به این گرایش را در ریشهها و علل دیگری غیر از دانشجویان و فارغالتحصیلان با لیسانسهای دیگر باید جستجو کرد و میتوان با بررسی و تدبیر و مدیریت درست، آن مشکلات و مسائل را برطرف و مهار نمود.
با سپاس