«وَخَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بالْحَقِّ وَلِتُجْزَیٰ کُلُّ نَفْسٍ بمَا کَسَبَتْ وَهُمْ لَا یُظْلَمُونَ»
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی
ریاست محترم قوه قضائیه
حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان
ریاست محترم سازمان بازرسی کل کشور
حجت الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر
ریاست محترم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی
جناب آقای عزت اله اکبری تالارپشتی
ریاست محترم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
جناب آقای عباس تابش
معاون محترم وزیر و مدیر عامل محترم سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان
جناب آقای رضا شیوا
ریاست محترم شورای رقابت
با سلام
نظر به قیمت اعلامشده برای خودروی شاهین توسط شورای رقابت به مبلغ ۲۳۶ میلیون و پانصد هزار تومان به اضافه ۱۳ درصد بابت بیمه و هزینه شمارهگذاری خودرو مذکور که جمعاً ۲۶۷ میلیون و ۲۴۵ هزار تومان لحاظ میگردد، موارد اعتراضی حوالهداران خودروی شاهین سایپا را به استحضار میرساند:
۱- در خردادماه ۱۳۹۹ قائم مقام شرکت سایپا رسماً در رسانه ملی اعلام کردند که برندگان قرعهکشی از فردا باید ۵۰ درصد قیمت خودرو را واریز و مابقی را هنگام صدور دعوتنامه پرداخت کنند. با توجه به این اعلام ایشان، آیا حوالهداران شاهین با پرداخت ۸۰ میلیون تومان، معادل نیمی از قیمت خودرو، رسماً، شرعاً و عرفاً مالک نیمی از شاهین نیستند؟ آیا با وجود پرداخت نیمی از قیمت خودرو، شرکت سایپا شرعاً اجازه بهروز کردن کل قیمت خودرو را دارد؟
۲- در شهریورماه در پیشفروش شاهین مبلغ ۸۰ میلیون تومان از مردم اخذ شد که با توجه به مطلب بند ۱، قیمت شاهین در شهریورماه ۱۶۰ میلیون تومان بود. حال چطور ممکن است قیمت این خودرو از ۱۶۰ میلیون تومان در شهریور به یکباره در آبانماه به ۲۶۷ میلیون تومان برسد؟
۳- در تیزرهای نمایشدادهشده توسط شرکت سایپا در اردیبهشت و خرداد برای خودروی شاهین، نسخه فولآپشن و کامل این خودرو با بهترین متریال به مردم نمایش داده شد که متأسفانه در نسخههای نمایشدادهشده در بعضی از رسانهها همچون رسانه اسب بخار و خودرو بانک، کیفیت خودرو اصلاً قابل قبول نبوده و بسیاری از مشخصههای خودروی نمایشدادهشده به مردم در تیزرها حذف شده است. آیا این موضوع قابل بررسی نیست؟
۴- خودروی همرده و همکیفیت و قابل رقابت از نظر موتور و مسائل فنی با خودروی شاهین از نظر کارشناسهای بیطرف و تمام حوالهداران شاهین، خودروی دنا پلاس ایرانخودرو است که قیمت آن در کارخانه ایرانخودرو ۱۶۶ میلیون تومان است. حال چگونه و با کدام منطق خودروی شاهین ۱۰۰ میلیون تومان بالاتر قیمتگذاری میشود؟
۵- جناب آقای تابش، رئیس سازمان حمایت، به مشتریان شاهین فرمودند که تقصیر خودشان است که قرارداد با شرکت سایپا امضا کردهاند.
مگر وظیفه سازمان حمایت این نیست که از قرارداد یکسویه و به ضرر مردم جلوگیری کند و یا قرارداد را اصلاح کند؟ وظیفه دستگاههای نظارتی و قضایی در احقاق حق و جلوگیری از تضییع حق مردمی که به شرکت سایپا اعتماد کردند چیست؟ کمیسیون صنایع مجلس چه نقشی دارد؟
۶- شورای رقابت و شرکت سایپا توربو بودن موتور شاهین را علت گرانی عجیب این خودرو میدانند. باید متذکر شد این مطلب از اساس مورد بحث است، چون شرکت سایپا چارهای جز توربو کردن موتور M15 یا همان موتور تیبا نداشته و برای اینکه موتور بتواند بدنه ۱۲۵۰ کیلویی شاهین را به حرکت درآورد و قدرت حداقلی را داشته باشد، موتور M15 را توربو کرده است. مردم نباید تاوان نداشتن یک موتور ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی توسط سایپا را بپردازند.
به طور خلاصه مجدداً متذکر میشویم که حوالهداران خودرو وقتی پنجاه درصد قیمت خودرو را پرداخت میکنند شرعاً و عرفاً مالک نیمی از خودرو میشوند و شرکت سایپا شرعاً و عرفاً تنها حق دارد نیمه دیگر باقیمانده قیمت خودرو را بهروز کند. همچنین اساس قیمت تعیینشده شاهین توسط سایپا و شورای رقابت مورد بحث و شبهه است و تقاضای بررسی مجدد ریزبهریز قیمت خودروی شاهین را توسط یک هیأت بیطرف از سمت سازمان بازرسی کل کشور داریم.
از تمام دستگاههای مربوطه خواستاریم بنا بر وظیفه ذاتی خود کنار حقوق مردم ایستاده و نگذارند حقوق مردم به راحتی توسط شرکت سایپا نادیده گرفته شود. همچنین از قوه قضائیه خواستاریم به عنوان مدعیالعموم، سازمانها و مدیرانی را که در دفاع از حقوق مردم کوتاهی کردهاند سریعاً بررسی و محاکمه کند.