باسمه تعالی
جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و دعای خیر
احتراماً به محضر حضرتعالی میرساند اینجانبان، جمعی از اساتید حقالتدریس دانشگاه فنی و حرفهای، با عنایت به بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری (مد ظله) در خصوص مطالبهگری و احیای عدالت اجتماعی و اهمیت جایگاه مجلس در جهت اعتلای فرمایشات ایشان، همچنین تحقق شعارهای چندینساله آن مقام همام در خصوص اشتغال، تولید و توجه به ظرفیتهای داخلی، خواهشمندیم ضمن توجه دلسوزانه و همچنین ظرفیتهای قانونی که در ذیل همین مکاتبه امکانسنجیهای آن بررسی و تسلیم حضور شده، با بهرهگیری از اختیارات و توان قانونی خویش در خصوص مشکلات و احیای حقوق تضییعیافته این قشر زحمتکش و آیندهساز، اقدامات خیرخواهانه خویش را بذل عنایت فرمایید که در این راستا دعای خیر هزاران استاد دانشگاه فنی و حرفهای بدرقه راهتان است و چشم امیدشان پس از توجهات حضرت حق به صدای رسای جنابتان در دفاع از حقوقشان خواهد بود.
۱- عدم پوشش بیمهای اساتید حقالتدریس دانشگاه فنی و حرفهای به جهت خدمات درمانی و بازنشستگی
۲- اخذ مالیات از حقالزحمه اساتید حقالتدریس درحالیکه به طور متوسط درآمد ماهیانه آنها کمتر از سیصد هزار تومان است و این در حالیست که طبق آخرین مصوبات معافیت مالیاتی، حقوقهای کمتر از دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان معاف از مالیات هستند.
۳- شاخص استاندارد نسبت استاد هیئت علمی به دانشجو عددی برابر ۱۸/۱ است که این شاخص در سایر دانشگاههای کشور برابر ۳۰/۱ بوده و متأسفانه در دانشگاه فنی و حرفهای این عدد به کمتر از ۱۵۰/۱ میرسد (یعنی به ازای ۱۵۰ دانشجو فقط یک استاد وجود دارد) که این موضوع ضرورت ساماندهی اساتید حقالتدریس این دانشگاه را روشن میسازد.
۴- مطابق برنامه پنجم و ششم توسعه درصد دانشآموختگان فنی و حرفهای میبایست ۴۶-۴۸ درصد کل دانشآموختگان کشور باشد که برای تحقق این موضوع نیاز به ساماندهی اساتید مهارتآموز است.
۵- مطابق فرمایشهای رئیس دانشگاه فنی و حرفهای، این دانشگاه به چندین هزار استاد هیئت علمی نیاز دارد درحالیکه همچنان از اساتید حقالتدریس بهره میگیرد.
۶- محوریت شعار دانشگاه فنی و حرفهای مبنی بر مهارتآموزی و تربیت نیروی فنی ماهر به جهت حل مشکل بیکاری مطرح شده، درحالیکه این دانشگاه از ۲۵ هزار استاد حقالتدریس استفاده میکند که خودشان بلاتکلیف و فاقد امنیت شغلی هستند.
۷- بنا بر اعلام آمادگی دانشگاه فنی و حرفهای مبنی بر همکاری با آموزش و پرورش در خصوص تربیت دبیر فنی، امکان تربیت دبیر فنی از طریق اساتید حقالتدریس که فاقد جایگاه شغلی مناسب هستند ممکن نخواهد بود.
۸- دغدغهی اقتصادی اساتید حقالتدریس مهارتآموز، نگرانی از آینده شغلی، عدم امید به آینده، کاهش انگیزه و جایگاه اجتماعی پایین آنها و در نتیجهی آن کاهش اعتماد به نفس اساتید و آگاهی دانشجویان از این موضوع موجب نزول شأن و منزلت استاد و لطمه زدن به کیفیت آموزشی میشود.
۹- آیا جایگاه اجتماعی اساتید حقالتدریس دانشگاه فنی و حرفهای به اندازه سوادآموزان نهضت، سربازمعلمها، و نیروهای خرید خدمتی آموزش و پرورش نیست؟
در پایان ضمن سپاس و قدردانی از توجه حضرتعالی، خواهشمند است به جهت اهمیت و جایگاه آموزشهای مهارتمحور و ارتباط مستقیم آن با رونق تولید، بومیسازی صنایع و رشد و پویایی اقتصاد کشور، تلاشهای همهجانبه خویش را برای پیگیری مشکلات و حقوق این قشر آسیبپذیر جامعه مبذول عنایت نمایید.
با تقدیم احترام
اساتید حقالتدریس دانشگاه فنی و حرفهای