جناب آقای دکتر محمدحسین امید
ریاست محترم دانشگاه جامع علمی کاربردی
سلام علیکم
با احترام به استحضار میرساند ما، جمعی از مدرسان مراکز علمیکاربردی، نسبت به پایمال شدن دستمزدها و حقوقمان توسط برخی مراکز به ویژه در دوران کرونا به ستوه آمده و ضمن اعلام نارضایتی، خواستار رسیدگی فوری و دقیق به مشکلاتی هستیم که به دلیل بیتوجهی و عدم نظارت دانشگاه جامع شکلی عادی پیدا کردهاند:
۱. برخی از رؤسای مراکز علمیکاربردی از روزی که کرونا آمده این ویروس منحوس را بهانهای کردهاند تا دستمزد ما را از همیشه دیرتر بپردازند. بطوریکه ترم تمام میشود و چندماه هم میگذرد و پس از اعتراضهای بسیار مدرسان، تازه به فکر پرداخت دستمزدها می افتند و تعداد زیادی از مدرسان از بیم اینکه ترم دیگر به خاطر هجمه استخدام مدرسان تازهوارد با آنها همکاری نشود سکوت میکنند؛ صورت خود را با سیلی سرخ کرده ولی نسبت به دیر پرداخت شدن حقوقشان هیچ اعتراضی نمیکنند.
۲. برخی از مراکز مشکلات سامانه های تدریس مجازی را بهانه ای برای کم پرداخت کردن حقوق اساتید به حساب می آورند. به طور مثال اگر سامانه مشکل داشته و چندبار ارتباط استاد و دانشجویان را قطع کرده و تایم معطلی و انتظار مدرس در ورود به سامانه باعث کسری در مدت زمان حضور او در کلاس مجازی شده؛ مراکز فوق الذکر با وجود آگاهی بر این مشکلات و حتی اطلاع از اینکه در روزهایی سامانه ها کلا قطع بوده؛ ولی در محاسبات دستمزدها؛ مجموع تایم حضور استاد در کلاس ثبت شده در سامانه را ملاک قرار می دهند که باعث پایمال شدن قسمتی از حقوق اساتید شده و برخی مدرسان از این بابت ناراحت و معترضند.
۳. با وجود اینکه دو ترم است مبلغ حقالزحمه هر واحد عملی با هر واحد نظری یکی شده اما صاحبان برخی مراکز به عمد این بخشنامه را نادیده گرفته و انکار میکنند و در پرداخت حق الزحمه اساتید ملاکهای قبلی را اعمال میکنند. یعنی برای واحدهای عملی مبلغ دوسوم واحدهای نظری (۱۳۰۰۰ تومان) را محاسبه میکنند و گاهی حتی بخشنامههای قبلتر را در محاسبات حقوق اساتید معیار قرار میدهند.
۴. بسیاری از مراکز به هر دلیل ساعات یا تعداد کلاسها را کم میکنند و این باعث ضرر و زیان مدرس در محاسبه دستمزد او در آن مراکز میشود و مراکز فوقالذکر خسران ناشی از مشکلات خود را در نداشتن زمان و کلاس کافی به مدرس تحمیل میکنند. به طور مثال اگر درسی ۴۸ ساعتی است و باید هر جلسه کلاس سه ساعته برگزار شود، برخی مراکز به خاطر نداشتن کلاس و زمان کافی آن را در سامانه به صورت دو ساعته ثبت و برگزار میکنند و در مقابل با وجود اینکه این مشکل و یا تخلف از جانب مدرس نیست اما ضرر و زیانش را در محاسبه دستمزد به مدرس تحمیل میکنند و دستمردها را به اندازه ساعت کلاسی کم برگزارشده به استاد میپردازند.
۵. برخی مراکز حقالزحمه کلاسهایی را که به دلیل تعطیلات رسمی برگزار نشده نمیپردازند و این تعطیلات را هم توجیهی بر کم محاسبه کردن دستمزد مدرس ملاک قرار میدهند و زمانی را هم برای برگزاری کلاس جبرانی به مدرس اختصاص نمیدهند.
۶. برخی مراکز به دلیل تعداد کم دانشجویان، یا کلاسها را در وسط ترم تعطیل میکنند و یا مدرس را ناچار به اتمام برگزاری کلاس در نیمه ترم مینمایند و او را مجاب میکنند فقط آخر ترم از دانشجویان امتحان بگیرد و دستمزدش هم به اندازه همان تعداد محدود کلاسی که به ناچار برگزار کرده پرداخت میشود.
خلاصه اینکه بزرگترین مشکل ما، مدرسان علمیکاربردی، کم محاسبه شدن و دیر پرداخت شدن دستمزدهای به خودی خود ناچیزمان است که ما را زیر خط فقر نگه میدارد و برخی مراکز با محاسبه کم و دیرتر پرداخت کردن این دستمزدها در دوران کرونا این معضل را به حد اعلاتری رساندهاند. ما شدیداً به این مشکلات معترضیم و انتظار و درخواست داریم با شدت بیشتری بر این مسائل نظارت شده و با مراکز متخلف که حقوق ناچیز مدرس علمیکاربردی را پایمال میکنند برخورد قانونی شود.
با تشکر