باسمه تعالی
جناب آقای محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شواری اسلامی
با سلام و عرض ادب و احترام
به استحضار میرساند قانون تسری فوقالعاده خاص کارکنان پزشکی قانونی به پرسنل سازمان دامپزشکی، پس از کشمکشهای فراوان در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بارقه امید در دل کارکنان دامپزشکی درخشید تا شاید با توسل به این قانون حقوقهای اندک پرسنل دامپزشکی جبران شود ولی متأسفانه با گذشت بیش از هشت سال از تصویب، این قانون هنوز به صورت کامل اجرایی نشده است.
در قانون تأمین اعتبار این طرح از طریق درآمدهای داخلی دامپزشکی (ماده ۱۴) پیشبینی شده است درآمدهای سازمان همانند بسیاری از دستگاههای دیگر به خزانه واریز میگردد. علیرغم وجود قانون مبنی بر اینکه خزانه باید تمامی درآمد دامپزشکی را که درآمد اختصاصی است، عودت دهد، متأسفانه در سالیان اخیر این امر صورت نگرفته و تنها بخشی از درآمد برگشت داده شده است. این موضوع و درآمد کم سازمان دامپزشکی به دلیل عدم اصلاح و بهروزرسانی تعرفههای خدمات دامپزشکی، بهانهای برای مسئولان سازمان دامپزشکی شده تا تلاش لازم را برای اجرایی شدن کامل این قانون انجام ندهند و به گفتن این جمله که درآمدهای سازمان کفاف اجرای کامل قانون را نمیدهد بسنده کنند.
نکته بسیار مهم و قابل توجه این است که تعرفههای خدمات دامپزشکی بخش دولتی، حدود دو دهه است که بازنگری نشده و بسیار پایین است. به عنوان مثال تعرفه بازدید یک دکتر دامپزشک از یک مجموعه مرتبط مانند کشتارگاه طیور یا کارخانه خوراک دام با خودروی دولتی و راننده، رقمی در حد ۴۹۵۰۰ ریال است درصورتیکه کرایه آژانس برای همان مسیر حداقل بالغ بر پانصد هزار ریال است. این درحالیست که سایر دستگاههایی که به نوعی با بخش کشاورزی مرتبط هستند تعرفههای خدمات خود را بسیار بالا بردهاند.
برای جلوگیری از اطاله مطلب، به صورت خلاصه مشکلات کارکنان سازمان دامپزشکی که در صف مقدم مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوانات مانند تب مالت، تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، سل، شاربن یا سیاه زخم و... بوده و همچنین نظارتهای بهداشتی این گروه بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی ضامن سلامت جامعه انسانی است، به قرار زیر به استحضار میرسد.
استدعای عاجزانه کارکنان گمنام دامپزشکی این است که با پیگیری و طرح موضوع در مجلس شورای اسلامی، موجبات برقراری کامل قانون تسری فوقالعاده خاص را همانند کارکنان زندانها در سال آینده شاهد باشیم.
بدیهی است آگاهی هرچه بیشتر جنابعالی و سایر نمایندگان مردم از مشکلات پرسنل زحمتکش دامپزشکی میتواند در حل این مشکلات و احقاق حق این سربازان گمنام عرصه بهداشت دام و جامعه انسانی گرهگشا باشد انشاالله.
مشکلات مختصراً به شرح ذیل است:
۱- عدم اجرای کامل قانون تسری، بطوریکه میزان تسری پرداختی سالانه تقریباً به اندازه یک ماه مصوبه است.
۲- نامشخص بودن شیوه تقسیم و توزیع تسری بین استانها و پرسنل و عدم توجه به قانون مصوب مجلس
۳- عدم قرارگیری سازمان دامپزشکی در گروه مشاغل سخت و زیانبار علیرغم سختی کار و خطرات فراوان در بسیاری از بخشها مانند مواجهه با حیوانات مبتلا به بیماریهای خطرناک مانند هاری، شاربن، تب مالت و... و نیز صدمات فیزیکی در حین واکسیناسیون دامها، تهدیدهای حین نظارتهای بهداشتی و...
۴- محروم بودن از ضریب ۱.۱ ویژه رستههای بهداشتی درمانی
۵- عدم برخورداری دامپزشکان شاغل از حق مطب
۶- بهروز نبودن تعرفههای خدمات دامپزشکی دولتی