مدتی است که خبر برگزار نشدن آزمون آیلتس بین متقاضیان این آزمون بینالمللی در حال ردوبدل شدن است. تا جایی که بیستم مهرماه «پیام ما» در گزارشی با عنوان «تعلیق محرمانهٔ آزمون آیلتس» به این موضوع پرداخت. براساس این گزارش مراکز برگزاری این آزمون به استناد ابلاغیهای از سوی سازمان سنجش از ثبتنام جدید خودداری میکنند. آنطور که این مراکز میگویند سازمان سنجش در ابلاغیهای پس از لغو این آزمون در تابستان سال جاری بهعلت افشا شدن سؤالات، از آنها خواسته است که فقط اقدام به ثبتنام متقاضیانی کنند که پیشتر آزمون آنها لغو شده بود. روابطعمومی سازمان سنجش بدون توضیح دربارهٔ اینکه چه چیزی در انتظار متقاضیان جدید است، در پاسخ به پیگیریهای «پیام ما» تنها گفته بود این موضوع در دست بررسی است. اما برگزار نشدن این آزمون متقاضیان را تا جایی پیش برده است که آنان برای ثبتنام به کشورهای همسایه میروند و هزینههای بسیاری را تحمل میکنند.
حالا از سیام مهرماه امسال کارزاری با عنوان «اعتراض به عدم برگزاری آزمون آیلتس» در وبسایت کارزار در جریان است. در این کارزار خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان سنجش و رئیس دیوان عدالت اداری آمده است: «برگزارکنندهٔ اصلی آزمون بینالمللی آیلتس مؤسسهٔ استرالیایی IDP است. سازمان سنجش نیز نظر به ماده واحدهٔ مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی درخصوص «ساماندهی برگزاری آزمونهای بینالمللی» در جلسهٔ ۷۹۸ بهمنظور هماهنگی، ساماندهی و نظارت بر برگزاری آزمونهای بینالمللی، بهعنوان ناظر آزمون IELTS شناخته شده و آزمون توسط سه شرکت خصوصی در کشور اجرا میشود.»
اما به گفتهٔ نویسندگان این کارزار، آزمون آیلتس بنا به دلایلی که توسط سازمان سنجش «ارتقای سطح برگزاری، کیفیت و سلامت آزمون» عنوان شده، از اسفند ۱۴۰۱ الی خرداد ۱۴۰۲ در کشور برگزار نشده و با وجود این محرومیت چندماهه برای داوطلبان، پس از شروع مجدد برگزاری آزمون از تاریخ مذکور، در حال حاضر شاهد توقف دوبارهٔ آزمون برای داوطلبان هستیم.
نویسندگان این کارزار در ادامه گفتهاند: «بعد از لغو آزمون کتبی در مردادماه توسط سازمان سنجش، آزمونهای کتبی به مرور در مرداد و شهریور ۱۴۰۲ توسط این سازمان لغو شدند و پس از آن اجازهٔ برگزاری آزمون فقط بهشیوهٔ کامپیوتری صادر شد. اما این اجازه شرکت در آزمون کامپیوتری، تا امروز فقط به داوطلبانی که قبل از لغو آزمونهای کتبی ثبتنام کرده بودند و یا خواستار انتقال آزمون خود از کتبی به کامپیوتری بودهاند، داده شده و داوطلبان جدید بیش از دو ماه است که منتظر دریافت اجازهٔ ثبتنام و شرکت در آزمون هستند.»
آنان در ادامه نوشتهاند که با وجود پیگیریها و درخواستهای متعدد داوطلبان، تاکنون شفافسازی و اطلاعرسانی رسمی انجام نشده است: «برگزار نشدن آزمون در کشور موجب شده تا برخی از داوطلبان تن به هزینههای گزاف شرکت در آزمون خارج از کشور دهند و هزینهای معادل حدود چهار برابر هزینهٔ اصلی را برای شرکت در آزمون در کشورهای همسایه متقبل شوند که علاوهبر بحث هزینه، موجب پذیرش ریسکهای امنیتی و جانی و خروج قابلتوجه ارز از کشور شده است.»
در ادامه، این کارزار با بیان اینکه برگزار نشدن این آزمون بینالمللی باعث صدمات جبرانناپذیری به اهداف علمی متقاضیان شده است، خواستار رفع موانع و برگزاری آزمون، هم بهصورت کامپیوتری و هم کتبی برای ماههای اکتبر، نوامبر و دسامبر ۲۰۲۳ و ماههای بعد از آن شدهاند.
این کارزار تا سیام آبان امسال ادامه دارد و تابهحال به امضای ۳ هزار ۹۱۶ نفر رسیده است.