در خصوص موضوع شرکت پلیاکریل ایران تاکنون هفت کارزار و اکثر آنها با عنوان حمایت و درخواست تحویل کارخانههای شرکت به هیات مدیره منتخب سهامداران و در راستای احقاق حقوق سهامداران شرکت پلی اکریل از طریق مجرای قانونی و در قالب حقوق شهروندی در بستر کارزار به ثبت رسیده است. شرکت پلی اکریل، از مهمترین شرکتهای ایران در حوزه صنعت نساجی و به عنوان تنها تولید کننده محصول انحصاری اکرلیک در کشور است که می تواند علاوه بر افزایش توان قابل توجه تولید محصولات نساجی در کشور، در صورت تولید با تمام ظرفیت خطوط اکرلیک نیاز در حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد کشور به این محصول را تامین و از میزان واردات آن به کشور تا حد قابل توجهی بکاهد.
در ادامه این گزارش سهند پورمحبی وکیل دادگستری و از سهامداران شرکت پلی اکریل ایران از دغدغههای خود در این زمینه برای مخاطبان سایت کارزار صحبت میکند و برای ما میگوید که چطور با پیگیری مطالبات خود به صورت شفاف و با ادله کافی و البته با همراهی و اتحاد سهامداران شرکت با جمعآوری امضای آنلاین منجر به ثبت و موفقیت کارزار تحویل کارخانهها به هیات مدیره منتخب شرکت پلی اکریل شده است.
حال از شما همراهان سایت کارزار دعوت میکنیم با ما همراه باشید تا در خصوص دلایل راه اندازی نحوه پیگیری و مسیر موفقیت ایشان و همراهانشان در این کارزارها بیشتر بدانیم:
- سلام آقای پورمحبی، لطفا خودتان را برای مخاطبان کارزار معرفی کنید.
- سلام. سهند پورمحبی هستم، وکیل دادگستری و کارشناس ارشد حقوق بین الملل و از سال ۱۳۹۴ سهامدار شرکت پلی اکریل ایران هستم.
- برای مخاطبان ما بگویید عنوان کارزارهایتان در خصوص شرکت پلی اکریل ایران چه بود و در نهایت چطور به نتیجه رسید؟
- در واقع از مهرماه سال ۱۳۹۹ تا اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ در مجموع هفت کارزار با عناوین زیر ثبت شدند:
- کارزار درخواست ورود مستقيم رياست محترم قوه قضاييه جهت تعیین تکلیف قطعی موضوعات مدیریتی و مالکیتی شرکت پلی اکریل ایران به تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۹۹ خطاب به ریاست محترم قوه قضاییه.
- کارزار درخواست صدور دستور تسریع در ثبت تصمیمات مجمع عمومی مورخ ۳ دیماه ۱۳۹۹ شرکت پلی اکریل ایران و انجام حسابرسی ویژه و تحویل کارخانهجات شرکت به هیأت مدیره منتخب مجمع در تاریخ ۲۵ دی ۱۳۹۹ خطاب به ریاست محترم قوه قضاییه.
- کارزار درخواست تجدیدنظر در تصمیم کمیته درج فرابورس در ارتباط با انتقال شرکت پلی اکریل ایران به بازار نارنجی در تاریخ ۴ بهمن خطاب به مدیرعامل فرابورس ایران.
- کارزار درخواست صدور دستور تحویل کارخانههای شرکت پلی اکریل ایران توسط هیئت حمایت از صنایع به هیئت مدیره قانونی منتخب مجمع عمومی در تاریخ ۲۱ بهمن خطاب به وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
- کارزار درخواست تصمیمگیری فوری در خصوص تحویل کارخانههای شرکت پلی اکریل ایران به هیئت مدیره منتخب قانونی مجمع عمومی در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ خطاب به رئیس محترم هیئت حمایت از صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاون محترم امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت و در آخر و پس از تصویب تحویل کارخانه ها به هیات مدیره منتخب سهامداران.
- کارزار بیانیه قدردانی سهامداران و حامیان صنعت نساجی از اقدامات مسئولان در خصوص شرکت پلی اکریل ایران در تاریخ ۱۱ اردیبهشت را ایجاد نمودم که تمامی کارزارها به استثنای کارزار انتقال شرکت پلی اکریل ایران به بازار نارنجی در نهایت موفق شدند.
در حقیقت علت اصلی ایجاد این کارزارها حمایت از هیات مدیره موقت منتخب شورای تامین استان اصفهان و سپس هیات مدیره منتخب سهامداران بود که پس از قریب به ۵ سال اختیار مدیریت کارخانههای شرکت به هیات مدیره منتخب سهامداران واگذار گردد. این موضوع از آن جهت برای سهامداران مهم بود که از تابستان ۹۸ قیمت سهام شرکت در یک بازه قیمتی مشخص تا همین حالا که این مصاحبه انجام می شود در نوسان بوده و علیرغم تورم بسیار زیاد در کشور و حتی رشد بی سابقه شاخص کل بازار سرمایه، سهامداران این شرکت نتوانسته بودند در این بازه تقریبا یکسال و نیم سودی را کسب نمایند و متاسفانه به جهت آنکه هیات حمایت از صنایع بر اساس قانون وظیفه ای را در خصوص امور سهام شرکتهای تحت پوشش ندارد و از طرفی دیگر هیات مدیره نیز به جهت عدم اختیار در خصوص امور تولید و فروش و اداره کارخانه ها و پرسنل و ... در خصوص صرف موضوع سهام شرکت و به جهت عدم دسترسی به منابع و همچنین اعلام طرحها و برنامه ها و ... نمی تواند نقش موثری را ایفا نماید. این دو گانگی در مدیریت در عمل موجب بلاتکلیفی سهامداران در پیگیری مشکلات خود شده و از طرفی با توجه به آنکه یکی از فاکتورهای اساسی هر شرکت بورسی وضعیت بنیادی آن شرکت نیز می باشد و با توجه به زیان انباشته بیش از 1.2 هزار میلیاردی و همچنین طلبکاران و عدم تسویه تسهیلات بانکی و جریمههای آن و بسیاری از مسایل دیگر شرکت از این نظر نیز نیازمند استقرار سریعتر مدیریت یکپارچه در تمامی امور بود و البته فلسفه قانونی هیات حمایت از صنایع در شرکتهای تحت پوشش نیز نشان از ماهیت موقت و امانی مدیریت کارخانه ها توسط این نهاد دولتی در شرکتهای دارای بحران می باشد که خوشبختانه کارزار بستری را فراهم کرده است که می توان از آن طریق دغدغه های شهروندان به صورت رسمی به مسئولان کشوری منتقل شده و البته امکان اعلام نظر شهروندان در سراسر کشور از طریق این بستر نیز فراهم می گردد.
نکتهای که حائز اهمیت است این است که غالبا صدای مشکلات مردمی به نحو صحیح و قانونی به مسئولین منتقل نمیگردد و در بسیاری از اوقات اصلا مسئولین متوجه خواستهای مردمی نمیشوند.
چنانچه بنده نیز زمانی که پیگیر این موضوع از اواخر تابستان سال ۱۳۹۹ شدم مسایل مربوط به سهامداران چندان مورد توجه مسئولان به عنوان یک دغدغه نبود که خوشبختانه یکی از راهکارهایی که موجب تغییر دیدگاهها در خصوص اهمیت موضوع سهامداران در ارتباط با شرکت پلیاکریل ایران شد همین بستر کارزار و همراهی بی نظیر و اتحاد مثال زدنی سهامداران آن در حمایت از این کارزارها بود که بدون شک بدون همراهی ایشان کارزارها نمیتوانست به موفقیتی هم دست پیدا کند.
- آقای پورمحبی کارزارتان را از چه طریقی ثبت و پیگیری کردید؟
- برای پیگیری کارزار با توجه به دانش حقوقی که داشتم در متن کارزارهای تنظیمی، سعی نمودم که از نگارش حقوقی و البته با رعایت انتشار و اعلام مسایل در چهارچوب قانونی و قابل دفاع برای رسیدگی استفاده نمایم تا در مراحل پیگیری برای به نتیجه رسیدن آن پشتوانه ی قوی تری وجود داشته باشد و البته برای ثبت و پیگیریهای بیشتر،با تسهیلگر کارزار (آقای حلاج) در ارتباط بودم که در ثیت نامه ها در دبیرخانه های نهاد و سازمانها کمک و راهنمایی بسیار زیادی را به بنده داشتند.
- برخورد مسئولان در رابطه با مطرح شدن درخواست شما چطور بود؟
- با توجه به پیگیری که بنده بعد از ثبت نامهها انجام دادم، مسئولان مخاطب نامه ها بر روی تمامی نامههای کارزارها دستور صادر نموده و برخلاف تصور اولیه ای که وجود داشت اتفاقا این درخواستها به خوبی نقش خود را در انتقال صدای سهامداران ایفا کرده و موجب صدور دستورات لازم جهت پیگیری مسایل مربوط به پلی اکریل گردید . البته فارغ از این موضوع به نظرم بازتابی که نامه های کارزار بین مسولان بابت شنیده شدن و احساس الزام ایشان به پاسخگویی ایجاد می نماید نیز بسیار ارزشمند است چرا که حداقل کاری که در این حوزه انجام میشود ،ضمن آگاهی از دغدغه های مردمی ،موجب تسریع در تصمیم گیری و اقدام مسئولان نیز گردد.
.
- نحوهی آشنایی شما با سایت کارزار از چه طریقی بود ؟
- آشنایی بنده با کارزار به صورت اتفاقی بود و از طریق جستجو در سایتهای اینترنتی بود. بنده به دنبال ایجاد کمپینی بودم که بتوانم ضمن جمع آوری حمایت آنلاین ، این حمایتها به طریقی و به صورت رسمی نیز به مسئولان مربوطه منتقل گردد و صرفا در بستر فضای مجازی باقی نماند که بسترهایی که وجود داشت از جمله خارجی و داخلی فاقد این ویژگیها بود و بعد که به صورت اتفاقی با سایت کارزار آشنا شدم از این موضوع بسیار خوشحال شدم و در حال حاضر کارزار بهترین بستری است که در ایران بطور قانونی امکان ثبت درخواست و جمع آوری آنلاین امضا با ویژگیهای خاص را فراهم آورده است از جمله آنکه خود اشخاص نیز می توانند پیگیر موضوع درخواست خود از طریق نهاد یا سازمان مربوطه مخاطب کارزار شوند .
- و اما صحبت پایانی ؟
- در پایان بنده از تیم کارزار برای فراهم کردن چنین بستری برای ثبت نظرات جمعی و پیگیری مطالبات مردمی از نهادها و سازمانهای مختلف، تشکر میکنم که باعث توجه ویژهتر مسئولان به خواستههای جمعی مردم شده است و همچنین از صمیم قلب این دعا را می کنم که سهامداران شرکت پلی اکریل ایران پس از ماهها تحمل روزهای پر استرس و ملال آور با استقرار مدیریت یکپارچه در شرکت بتوانند روزهای خوبی را تجربه کنند و البته کارگران شرکت پلی اکریل نیز بتوانند از مزایای حضور و استقرار یک تیم مدیریتی متخصص و با تجربه بهره مند شده و دوباره این شرکت تبدیل به افتخار صنعت نساجی کشور گردد .
ممنون از لطف و اعتمادتان به تیم کارزار و وقتی که در اختیار بخش تجربه کنشگری سایت کارزار قرار دادید.
یادآور میشویم که پس از ثبت کارزارهای یاد شده کارخانه های شرکت پلی اکریل ایران و البته پیگیریهای مستمر هیات مدیره منتخب سهامداران هیات حمایت از صنایع طی مصوبه شماره 447 مورخ 29 فروردین 1400 تحویل کارخانه ها به هیات مدیره منتخب سهامداران را تصویب نموده و بر اساس جلسه مورخ 7 اردیبهشت سال جاری فرآیندهای تحویل و تحول قانونی کارخانه ها با هیات مدیره شرکت و حداکثر تا تاریخ 15 تیرماه توافق و ابلاغ گردیده است
شما هم میتوانید با ورود به بخش ایجاد کارزار مطالبه قانونی خود در حیطه محیط زیستی، اجتماعی، شغلی و صنفی را ثبت کنید تا با همراهی و همگامی یکدیگر و با آگاهی رسانی جمعی گام بهتری برای رسیدن به جامعه مدنی برداریم.